Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (351)

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Vietnamská válka filmově a trochu jinak než za Lt. Dana. Myslet si, že se válka zlepší… Naivní představy. Streep je prostě skvělá. 1,35 milionů akcii mi neznělo jako zrovna nízký číslo. Článek v Timesech? Jo, Bobe… A je to! Fakt nepochopim proč v jednom nominovaným filmu zmiňovali jinej. Dobrej rozhovor v obýváku. Záhadná krabice. Článek byl v ohrožení jak lusknutím prsty… Elsbergu, kam´s zmizel? Uff… Pobavil "Toast to the post!" Jo, proč by zrovna takovej křivák jako Nixon přestal posílat svý vojáky do Vietnamu…? Dost bylo sentimentu. Bedny v letadle byly vtipný. Zásadní otázka… 'Anyone have the cable from Dallas in´54?' Tak takhle makaj mravencí… Vietnamskej píseček. Když budete dělat pičoviny, přijdete o kredit. Nebejt tý Streep, nikdo z těch „novinářů“ by si neškrt… A uzávěrka se přiblížila. Skvělý potrubí! Co mělo bejt zdrojem? Bagdikjane… Seš slaboch. Sázení do sazebníku bylo super. Stejně tak celej film.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Tak tohle si snad zaslouží nejmíň 4* hvězdy jenom za Petronela s Uriášem – Tihle dva jsou tu totiž zárukou kvality a bezva zábavy. Naproti tomu je ale vyložený hnus v podobě politické agitace. Ale zpět k pokračování úspěšné pohádky. Uriáš čtoucí kladivo na čarodějnice – a ty boty! Velkej barák s kupolí. Dialog Marie a pána boha o Potopě byl excelentní. Veršující Dyk pobavil. A cože to dělal pán bůh den Sedmý – vyvoláme Uriáše, ano. Polívka aka Mistr Košťál… Co mi to jenom…? Josefovy parohy, no téda. Řekl bych, že my dospělí se tu pobavíme víc, než děcka, který třeba Heroda nevim, zda pochopěj. Taakhle začala Hra o jablko, jo ahá… Svatej Petr (Ivan Horník, já vím) je prostě síla. No holt, jak to bylo o tom psovi? Liška byl bezva čert. No, deal by byl. No teda, Já to tomu Dvořákovi normálně málem sežral… Jó, Vica byla fakt celkem… ucházející. „Já jsem…“ „Matla.“ „Já dělám všechno pro to, aby zkrachovali.“ Jo, když je v tom ženská, to by i kamarád zabil kamaráda. No toto… Jo, láska se dá koupit, akorát bysme sklouzli do zcela jiného žánru. Jiří Strach je Bůh (tímto se omlouvám jinak opět famóznímu Jiřímu Bartoškovi v roli pána boha). Jó, málem bych zapomněl – ty čtyři hvězdy v hodnocení nebyly jen za ústřední dvojici, ale za celou pohádku - tedy pominu-li agitaci.

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

On tu hrál Dinklage? Angry birds jsem na iPhonu pařil co to dalo (Rio a In space). Ale k filmu: Těšil jsem se, ale i mírně obával, protože už tak zhruba vím, jak občas dopadaj filmy podle her. Ruďák byl správně nasranej, můj herní oblíbenec Chuck skvěle nadabovanej Dolanským, King pig vtipnej. V týhle době, kdy migrace vévodí všem médiim, byli Angry Birds ‚tenkým ledem‘. Ale neutopili se, ani nezmrzli.

plakát

Ano, šéfová! (2018) (pořad) odpad!

Skopčačka a Skopčáček se bez internetu neobejdou... TADY JE ŠPATNÝ! Tihle jsou špatní! Původní Ano šéfe mělo vtip, tohle je levná náhražka, s se slaboduchou babou, který bylo asi Skopčácko malý a která je tak slabá, že ji musí podpořit její šťastný vejce.

plakát

Anthropoid (2016) 

„Kurva.“ s anglickým přízvukem fakt pobavilo. Když chce střílet, je jasný, že se mu nemůže klepat ruka. Veterinář by moh z fleku dělat rozvědčíka. Co padlo o Novákovi jen potvrdilo mou dlouholetou teorii, že toto jméno patří nepříliš důvěryhodným osobám/krysám. Berlín je malá ves? Vaněk si stěžoval špatně. Stará tramvaj! Moravec se moc nepoved. Na celým filmu (viděn v angličtině) je strašně vidět, že Čestí herci tady angličtinou nevládnou. Gabčík si hrál s ohněm už takhle na začátku... – rozptyloval se ženskou, když měl úkoly. Ale Le Bon tady byla zase kus – stejně jako v The Walk. Zábava plná SSáků, hm, cílů tam bylo dost. Slušnej zbraňovej arzenál. Hospoda byla dobrý krytí a Neužil potěšil. Zajímavá byla příprava v lese. Proč ty krávy v tom bytě nedržely kušny?! Lenka věděla něco o zbraních? Skvěle improvizovaná temná komora a hezký plánování nad mapou. Na papíře to vypadalo, že Protektor byl dost dlouho nehlídán. Postavy filmu se mi zdály občas až moc čisté – Fafková. Podle Kovárníkový bylo všechno jednoduchý... Kubiš vylíčen jako proutník a srandista (Granát). Zádrhel musel přijít. Nebyl čas ztrácet čas. Strýček Hajský byl super postavička. Se divim, že nikdo ze skupiny nesdílel Ladislavovy obavy. Tak přece tu obava byla. S náboji dobrá terapie. Proč čekali na Čurdu? Čurda byl čurák! Opakování je matka atentátu. Dobrá scéna! Chudák Fafková. Josef nemoh za to, že neposlechla. Zach se vrátil do role farníka. V kryptě byla nuda (i pro diváka). ‘Cowards die many times before their deaths. A valiant never tastes death but once.’ Zmetek K. Č. se projevil. Chudáci Moravcovi. Ale Moravcová se zachovala správně. Kostel byl nekonečnej. Sice urputně bráněn, ale odboj byl bez šance. Přesto – i šest hodin držení kostela Cyrila a Metoděje je hodně. Národní hrdost na maximu.

plakát

Anton Špelec, ostrostřelec (1932) 

Filmy s Burianem pan Frič uměl. Marvan výbornej. Tak cvičil a… Tak tohle zpívával dědeček! „Liguére!“ A to je vo průser… Ty pera! „Žádnýho sklenáře!“ To byla řežba! „Stolice! Soudnice!“ Sou návrhy… Plachta bavil. „Jéžiš, tomu bych to přál.“ Hodiny! To jsem celej říčnej, jak tohle provedou. „Naučíte se papírnictví.“ „Vemte si Únor.“ Ty dokukáš… Nepřežije… Vždyť nesedí. Nebude mu smutno, ne ne. Všechno zlý je po něco dobrý. Co je psáno, není vždy dáno. „Nikoho nezaklínej a pojď mně otevřít, nebo ti rozbiju vokno.“ „Copak si pánové tady hrajete na moly?“ Jó, rodinný dědičný třenice… Burian byl vlastně jeden z mála, co zažili svůj vlastní funus… Tam-tady-tam.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Tak předně: Na hru se chystám po shlédnutí filmu ale to vem ďas - možná líp, když zatím nemám srovnání. „We work in darkness to serve the light.“ Výborná hudba a bavila mě i kamera. DR: Dead-Reborn? Fassbender zas exceluje. Marion Cotillard mě začíná bavit čímdál víc. „Toto je MATRIX, pane Andersone!" - (kdo zná Pár pařmenů, pochopí...) Ale kurva Hi-Tech Matrix - pár scén na datakabelu mi film Wachowskich dost evokovalo. Ten orel měl ‚koule‘. Prvotní smulace byla naprosto skvělá – spolu s úprkem ve vozech. Fassbendere, Fassbendere, komu ses to upsal? „You turned to violence I turned to science." („Nesežer to!“). Kůly byly cool. Absolutně luxusní rooftop akce. Vizuálně-akční orgie. Irons - skvělej - zmrdi mu šli hrát vždycky nejlíp. Hashshashin (حشاشين) - zajímavý origin - arabštinu jsem vždy považoval za dost cool jazyk. Orlí nájezdy do role Assasina byly bezvadný. Bavil mě souboj v chrámovým podzemi. Nicméně celkově byly souboje v chodbách Animusu dost přehrávaný a klidně bych je vypustil. Kurzel zní jako zajímavá budoucnost.

plakát

Asterix a Obelix (1999) 

Čerstvá-nečerstvá – připomněla Slavnosti sněženek. Ty hostiny byly vždycky šílený! Římani mě bavili. Asterix nebyl podezíravej ale prozíravej, když nechtěl na slavnosti toho ‚věštce‘. Věštec – vlastně takovej Plamínek. „Vítejte nám Římané!“ Skvěle skromnej příspěvek. Jak ti Římani pěkně plachtí… „Poklade…“„Na mě takovej nebyl nikdy! Ani před svatbou!“ Peníze byly vždycky příčinou rozbrojů, no jó… 50 a 500 je rozdíl – ve prospěch Galské vesnice… Želva mě dycinky bavila. „Támhle!“ „Ne, támhle – Gaius Bónus!“ „Velmi divocí! Ale mají úžasný smysl pro rytmus.“ A ťafra… Bezva plán. Římani měli v pravdě důmyslnej mučící stroj. Ahá – tak proto chtěl Detritus recept… Scéna s Brutem byla úsměvná. Obelix Římský byl výborně zahranej. Zvířátka při hrách byli skvěle mírumilovní tvorové. Aréna byl napínavá. Metuzalixovy vousy neměly chybu. Jednorožec je klasa a těch x kopií kohokoliv to byla vostrá věc. Dort byl luxusní. Ale na film slabý 3.

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) 

Kniha. Asterix bio. Římani lítaj furt skvěle. Zase se řešila čerstvost ryb. Posel. „Moc krásná dívka. Jmenuje se Fui.“ Tak proto má Asterixova helma křídla! Maliki připomínal Honzu Dědka. Naban Chim. Au. Majestatix nic moc teda (A jeho dabing v podání Jakuba Koháka je tragickej). V Římě má Kleopatra chlapa a César chce Čínu. Ty vousy! „Tři a ždímej!“ To bylo dobrý, jako fakt. Antivirus je v Miláně a nečte holuby? Točena. Lektvar pobavil. „Nezačínejte mě šidit na kuličkách, přidá mi to dny ve vězení.“ Čínský souboje bez lekvaru pěkný. Obelixův pád do kotle konečně objasněn. Calupus! Vyvolávači! „Mám z toho husinu!“ Antivirus vede! Caesar je nemastnej. Princezna v pátrání. Tak Obelix obalen, ahá. „Jakto, že to nevim?“ „Nedostal jsi papyrus? Nedali tě do skupiny?“ Řežba po čínsku. Billboard. Kde bral ty zvířata? Vibrující sms-holub pobavil. Tak princezna je opičí... Obelix se po facce nehnul. Caesar Čínský. Buzik. Ujfaluši to rozsek. Střídání. Hezkej clash. Jak legendární Císařská armáda z dávných kronik. Bratranec Remix. Úděsnej konec s leteckou vsuvkou. Jinak mě to bavilo.

plakát

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012) 

Fregaty luxusně udělaný. Plavobok mě rozřehtal. Ta římská želva nic nevydrží... „Britské“ ‚ou‘ mě fakt sralo – takhle britové ne-mlu-ví (možná, když sou totál na plech). Obelix a ženy – achjo… Nečekal jsem, že Římani (zase) objeví lektvar. Zlatej S. P. Q. R. s křídlama se povedl. Smrtelné louže - bože můj...