Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 526)

plakát

Neporazitelný (2021) (seriál) 

Tak jsem se dostal i k tomuto vychvalovanému animáku od tvůrce Walking Dead. Začátek může vypadat jako kopírka JL a DC světa, ale vůbec to tak není. Nakonec se objeví dost rozdílů. Akce je tu dost a s ní i hodně záporáků. Hlavní hrdina je puberťák, který má slavného otce hrdinu a snaží se sžít se svými schopnostmi. Postupně se do toho dostane a začne chápat, jak tento svět funguje. Nic ale není zadarmo a bude se muset vzdát svých osobních svobod. Poté se vše zkomplikuje a my zjistíme, o čem to vlastně celé je. Budu se těšit na další sérii. Ještě bych zmínil, že hlavní postavy dabují samí známí herci. Taky je to dost krvavé. "Budu potřebovat oblek."

plakát

Sociální dilema (2020) 

Dost šokující dokument o sociálních sítích. Člověk tak nějak tuší, že jsou špatné, ale pokud by byla pravda jen zlomek toho, co se tu dozvíme, tak je to vážně průser. Podle dokumentu je to snad ještě horší než všechny globální pohromy dohromady. Něco na tom ale asi bude a je třeba s tím něco dělat. Úplně stačí nebýt na nich závislý a chránit před nimi své děti. Dezinformací je tam opravdu spousta a je velmi snadné jim podlehnout. Snad nás to teda časem nezahubí... "Otevřete oči!"

plakát

Cesta k El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta (2019) (TV film) 

Zajímavý krátký dokument, který popisuje natáčení tohoto filmu, který uzavírá celý seriál. Dozvíme se spoustu perliček z natáčení i to, jak seriál hercům změnil život a v čem byl problém po letech opět navázat.

plakát

El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta (2019) 

Není to špatné, ale tak nějak si říkám, jestli BB vůbec takové zakončení potřebovalo. Objevuje se tu mnoho starých postav a flashbacků. Je tam pár dobrých scén, ale nakonec se tam toho až tak moc nestalo. Určitě je to zajímavé sledovat Jessieho útěk a jeho cestu za svobodou. "Odkud máš tu dvaadvacítku?"

plakát

Kořist (2019) 

Dobrý námět na krátký film, ale na celovečerák je to málo. Dívat se hodinu a půl jak holka s otcem zdrhá před aligátory v zatopeném sklepě... Má to své momenty, ale jako horor bych to určitě neznačil. Je tam pár docela zajímavých scén, ale jinak je to furt dokola. A ti aligátoři jsou teda až moc silní. Ani půvabná Kaya Scodelario to nevytrhne. Od Aji mi teda víc sednul Kyslík. "Jsi vrcholový predátor."

plakát

Kyslík (2021) 

Zajímavý francouzský klaustrofobní sci-fi snímek s Mélanie Laurent. Kromě ní tam vlastně nikoho pořádně neuvidíme. Celé se to odehrává v kryokomoře. Naše hrdinka se vzbudí a vůbec nic si nepamatuje. Neví, co se kolem ní děje, ani kde je. Komora jí taky není moc nápomocná. Postupně se snaží orientovat a za pomoci střípků si skládá celou skládačku dohromady. Dojde tam ke dvěma docela zajímavých zvratům a ty určí další vývoj děje. Celou dobu děj graduje díky neustále se snižující hladině kyslíku v komoře. Je to dost komorní a zároveň chytré. Na evropský snímek super. "Provádím eutanázii."

plakát

Godless (2017) (seriál) 

Nejsem sice moc fanda westernových seriálů, ale tohle jsem si nenechal ujít. Rozjez a celé tempo seriálu je dost pomalé, ale postupně pronikneme do jeho děje. Název ho dokonale vystihuje. Vše se točím kolem města plného žen a jednoho bandity. Toho honí parta šílených lupičů, kteří nemají s nikým soucit. Honba za pomstou je vlastně hlavní téma. Postupně se dozvídáme pozadí historie města a jednotlivých postav. I když tam moc akce není, finále nám to skvěle vynahradí. Je tam luxusní přestřelka, kterou jim může závidět leckterý western. Obsazení není moc hvězdné, ale atmosféra je celkem hutná. Rozhodně se to Frankovi povedlo. Taky musím vyzdvihnout skvělou hudbu. "Umí to s koňmi."

plakát

Castlevania (2017) (seriál) 

Sice to není špatné, ale nedá se říct, že by mě to nějak chytlo. Možná by tomu člověk musel dát víc času. Odehrává se to v Rumunsku na konci středověku, kdy se Drákula mstí za smrt své ženy a chce vyhnat všechny lidi z Valašska. Podaří se mu to? To se už asi nedozvím... "Vyšel jsem ze cviku."

plakát

Špinavý prachy (2018) (seriál) 

Zajímavý pořad, který se snaží odhalovat nekalé praktiky různých vlivných Američanů. Viděl jsem díl o Jaredu Kushnerovi a je to vážně síla...

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Vůbec jsem nečekal, že mě to tak chytne, je to vážně chytré. Najdeme tu i dost odkazů na filmy jako Kill Bill nebo Úsvit mrtvých. I animace je zajímavá a celé je to dost originální na poměry rodinného animáku. V tomto filmu celý svět ovládnou roboti a naše rodina Michtelových je jediná, která ho může zachránit. Vyráží na tuto šílenou výpravu plnou dobrodružství, na které se pokusí urovnat své rozpory. je tam pár dost chytrých nápadů. Taky se mi líbil 80kový syntezátorový hudební podkres. Závěrečná scéna opravdu stojí za to, pobaví i dospělé. "Selhání systému."