Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 529)

plakát

Na nože (2019) 

Že by novodobá Agatha Christie? Film má neskutečně zajímavý konec. Otec a děda velké rodiny náhle zemře a hned se strhne boj o dědictví. Každý si chce urvat něco pro sebe. Okolnosti jeho smrti jsou poměrně jasné, ale pořád na tom něco nesedí. Trochu mě překvapilo, že onoho vraha představí tak brzo, ale nakonec je vše úplně jinak, než by se mohlo zdát. Film se Rianu Johnsonovi opravdu povedl a vyniká i dost hvězdným obsazením. Nejvíc bych asi vyzdvihl skvělou Anu de Armas a charismatického Daniela Craiga. Sice to trvá, než se vše objasní, ale rozhodně to stojí za to. Jeden zvrat střídá druhý a vy netušíte, kam až to zajde. Rozhodně povedený snímek. "Je to otvor uvnitř donutu."

plakát

Castle na zabití (2009) (seriál) 

Možná není ideální začít od prostřed, ale prostě mě to nechytlo. Takových krimi seriálů v TV běží mraky...

plakát

Tři tygři (2019) (seriál) 

Neskutečně vtipný YT projekt herců divadla Mír. Jejich skeče už pár měsíců sleduji a je to skvělá zábava, hlavně ústřední trojice: Čuba, Kuzob a Fero. Je to super, kam až se dá improvizace posunout. "Musíme vykolíkovat teritorium!" :D

plakát

Nebát se ničeho (2019) (studentský film) 

Docela zajímavý nápad na studentský film. Co se jen může pokazit, když dvě malé holky natočí video, které na internetu lidi zaujme? No docela dost věcí. Všechno se dost vyhrotí a oběma holkám to změní život. "Ještě fotku na Insta."

plakát

Invaze zlodějů těl (1978) 

I přes několik zpracování je to pořád dobré. Líbily se mi efekty i skvělá atmosféra. Donald Sutherland se jako hygienik v San Franciscu snaží spolu se svými přáteli bojovat proti této invazi mimozemšťanů, která krade lidská těla a nahrazuje je dvojníky. Nemají to ale vůbec jednoduché, protože protistrana je v přesile. Podaří se jim utéct z této noční můry? Hraje tam i mladý Jeff Goldblum a Leonard Nimoy. Jedna z klasických sci-fi. "Nejsme vaši nepřátelé."

plakát

Nula od nuly pojde (2006) 

Může být komedie černější? O tomto filmu jsem vůbec nevěděl a narazil jsem na něj náhodou. Má dobré obsazení a neskutečný počet zvratů. Co začne jako nevinný snímek se najednou zvrtne v sérii šílených událostí. Když už si myslíte, že to nemůže být horší, tak se vždy stane něco, co vás překvapí. Dost bych vyzdvihl výkony Simona Pegga a rozkošné Alice Eve. Je tam pár dost vtipných momentů. Filmu pomáhá i skvělá hudba. Konec je dost ujetý... "Detektiv Sádlo přijde leda na to, kde tu prodávají bagety." :D

plakát

Vlak do Pusanu (2016) 

Hodně dobrý korejský horor. Ani jsem nečekal, že mě to tak chytne. Akce je udělaná dost povedeně. Film skvěle pracuje s napětím a emocemi, takže se do postav lehko vžijete. Co začne jako nevinná jízda vlakem, skončí jako boj o přežití. Pár náhodných cestujících musí spolupracovat, aby přežili. Povede se to ale všem? Vážně je to síla. "Není to vaše vina."

plakát

Podivné vyšetřování (1970) 

Dost zvláštní italský snímek. Komisař, které mu nikdo neřekne jinak než Doktore, si je tak jistý svou nedotknutelností, že spáchá vraždu. A dost ledabyle. Sám se tedy dostává k jejímu vyšetřování a může si dělat takřka co chce. Částečně si ale přeje být dopaden. Díky svému postavení je ale velmi těžké ho obvinit, nebo mu něco dokázat. Je to místy dost zvláštní. Florinda Bolkan tu vypadá skvěle. :) Filmu dost přidává vynikající hudba Ennio Morriconeho. Snímek dokonce dostal Oscara. Podaří se mu vyklouznout, nebo bude odhalen? "Jak mě zabiješ dnes?"

plakát

Šaráda (1963) 

Zajímavé romantické krimi se skvělým Carym Grantem a kouzelnou Audrey Hepburn. Celé se to točí kolem záhadného dědictví, které se všichni snaží získat. Vdova Audrey samozřejmě o ničem neví a netuší, komu může věřit a komu ne. Kdo je agent a kdo skutečný přítel. Stojí proti ní partička zlověstných vojáků, nejhrozivější je ten s hákem místo ruky. Nakonec se vše vysvětlí. Film má pár dost zajímavých zvratů. Je to taky jeden z posledních Grantových filmů. "Jak se vlastně jmenuješ?"

plakát

Ledové království II (2019) 

1 jsem sice neviděl celou, ale tohle mě moc nebralo. Neříkám, že tam nejsou dobré momenty, ale cílovka je někde jinde. Nehledě na neustálé zpívání. Moc nechápu ten všeobecný hype kolem tohoto fenoménu, ale malým holkám se to zřejmě líbí. Dnešní pohádky už se ubírají jiným směrem a stereotypy ohledně princezen, které čekají na vysvobození od prince se postupně boří. I tak je to ale zajímavé doplnění a prohloubení mytologie tohoto světa. "Stavíš ráda sněhuláky?"