Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Recenze (4 201)

plakát

Hokejový zázrak (2004) 

Ve druhým díle by jim Češi natrhli zadky! Je moc fajn, že HBO GO sem tam uvolní podobné fláky k vidění, a já můžu s úsměvem na rtech dohánět důležité mezníky světové kinematografie. Díky za to!

plakát

Trhlina (2019) 

Když přimhouřím jedno oko, tak musím Slovákům vyseknout poklonu za to, jak se s notně mysterióznější předlohou poprali. Ta nejlepší pasáž z knihy (autentické příběhy lidí, zmizelých během jednoho století) je sice z pochopitelného důvodu zredukována na půlminutovou koláž, ale dejme tomu, že všechno ostatní tu v rámci paranormálního thrilleru šlape na dvojku s hvězdičkou. Nejhororovější scénu rozdělení světel už pak sice nic nepřekoná, ale já tentokrát nechci nic moc vyčítat. Bavilo mě to.

plakát

Prokletí čarodějnice (2017) 

Nepřiznanej prequel pro The VVitch, kterej, běžící na volnoběh, nedosahuje zdaleka takovejch audiovizuálních výšin jako jeho předchůdce. Pro čarodějnický fetišisty a fanoušky pomalejch hororů dobrý, ostatní se unuděj xmrti dřív, než se na scéně objeví první klubko hadů.

plakát

Noční můry z temnot (2019) 

Přiznanej horor pro nejmenší, kterej slušně poděsil i mě. Jestli je tohle cesta, jak donutit táty, dívat se se svejma dětma víc na filmy, a přitom netrpět u infantilních animovanejch kravin, tak teda Hollywoodu držím palce. Slušný strašidla, fakt že jo.

plakát

Devadesátky (2018) 

Na pohoduuu. Člověk má najednou pocit, že jsme si jako děcka víc vážili esence přátelství. Že z čirého kamarádství v dospělosti cosi nezaměnitelného vyprchá, a jeden dnes více než na všechny ostatní myslí hlavně na sebe. Smutný film.

plakát

Yesterday (2019) 

Yesterday nudí. Nudí, protože jsem před ním viděl miliardu jiných, mnohem lepších romantických komedií s podobným dějem, a taky lepšími a zábavnějšími postavami.

plakát

Yellowstone - Season 2 (2019) (série) 

Jestli někdo předem čekal, že bude druhá řada fajn rodinného dramatu pokračovat ve stylu frenetické gangsterky s prvky akčního thrilleru, tak teda pěkně kecal. Jako, upřímně jsem tím úplně nechtěl zabít den dovolený, a spíš si to dávkovat postupně, jenže Davies míní a Sheridan mění, a o osum hodin později jsem najednou obohacenej o jeden z nejintenzivnějších seriálovejch zážitků tohoto roku. Trochu se bojim, že to už to letos do podobný krutopřísnosti nedotáhne ani takovej Ray Donovan, kterýmu se 2. série Yellowstone ve finále překvapivě hodně přiblížila. Nářez jako kráva (heh).

plakát

Monsters (2015) 

Nejvíc profi "atmosférický horor" kraťas za poslední dobu. Peníze tam jdou vidět, herci nejsou jak z ochotnickýho divadla, hudba sem snad utekla z hollywoodských megafilmů, a ani pointa není vyloženě marná. Z Desmonda něco bude!

plakát

Holandský zakrslý (2008) 

Vůbec ničím nevybočující australské artové drama s lehkou příměsí sociální tragikomedie. Je zajímavé všímat si, že Michôd měl svůj osobitý režijní styl pevně v rukách už během natáčení jeho krátkých prvotin.

plakát

Na schovávanou (2018) 

... no a naopak některé krátkometrážní filmíky jen těžko zpracujete do celovečerní podoby, to by pak muselo být pouze pokračování děje. Škoda, že pointa je v tomto případě jasná už po první minutě, ale bohatá režie a zajímavé kulisy naštěstí zachraňují, co se dá.