Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

La La Land (2016) 

Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Moc muzikálů jsem za život neviděl, ale tohle se mě drželo celý film od začátku do konce. Damien Chazelle tohle prostě umí a jeho osobitá režie je tu znát. Dlouhé, živé záběry plný barev, vizuálního vyprávění ve spolupráci s úžasnou hudbou, která je krásná, emotivní a skvěle doplňuje film. Ono ikonické piano téma (Mia’s and Sebastian’s theme), je tak silný, že po každém poslechu, to ve mně vzbuzuje spoustu emocí. Potom je tu nádherná kamera spojena s krásnými barvami Los Angeles. Doslova každý záběr, každý frame tohoto filmu se dá vytisknout jako oficiální plakát filmu.  Emma Stone a Ryan Gosling je sázka na jistotu a vytváří tu dvojici, která má mezi sebou kouzelnou chemii a jejich vyvrcholení na konci filmu je… úžasný, emotivní, bolestivý, pochopitelný atd. Ve zkratce, asi chápu, že tento film nemusí sedět každému, přece jenom je to muzikál, ale dejte tomu šanci. Máte mé plné doporučení. Filmu dávám 5 hvězd (10/10). Prosím víc režisérů jako je Damien Chazelle.

plakát

Napoleon (2023) 

Snímek vypráví příběh Napoleona velice zkratkovitě a urychleně, to bych řekl je jeho největší mínus. Máte pocit jako byste koukali na nedokončenou práci, což je vlastně pravda, vzhledem k tomu, že má vyjít prodloužená verze (270 min) na AppleTV. Nicméně film neutekl tak rychle, jako třeba u Zabijáků rozkvetlého měsíce, který je o hodinu delší. Pokud znáte ty základní informace z historie, tak se toho taky moc nového nedozvíte, naopak občas nevíte proč se některé bitvy odehráli a celkově politika je tu hodně okrajově. Kdybych měl mluvit o pozitivech tohoto filmu, tak Joaquin Phoenix jako Napoleon mě docela bavil, ostatní herci byli fajn, ale celkově vedlejší postavy, až na pár výjimek, nebyli nějak výrazné, film se soustředil na samotného Napoleona, popřípadě na jeho manželku Joséphine (Vanessa Kirby). Jednotlivé bitvy mě bavili, byť si myslím, že mohli více znázornit to, jak nad nimi Napoleon přemýšlel a více prozkoumat taktiky či důvody jednotlivých bitev. Hudba byla všude, téměř celý film obsahoval nějaké to piano nebo housle, vůbec mi to nevadilo, hodilo se to tam, ale pro mě nezapamatovatelné. Celkově jde o fajn film, který věřím, že někomu nemusí absolutně sednout, ale mě to docela bavilo, byť mám své výhrady. Filmu dávám 3 hvězdy. Vůbec by mě nepřekvapilo kdyby se mé hodnocení časem změnilo (6/10).

plakát

Bod obnovy (2023) 

Když budu mluvit o technické stránce tohoto filmu (kamera, světlo, zvuk, hudba, CGI atd.) je to parádní až hollywoodská práce. Architektura nové futuristické Prahy, i krásné a nápadité interiéry působily skvěle a filmu to dodávalo ten správný sci-fi vibe. CGI tam nebylo tolik kolik mohlo (většinu z toho už jsme viděli v trailerech), ale chápu, že peníze nerostou na stromech, kor v českých podmínkách. Co se týče hereckých výkonu jsem také spokojen. Andrea Mohylová, kterou jsem do této doby absolutně neznal, podala skvělý výkon a ostatní ať už více či méně známí herci se k ní přidali. Co se týče děje, ten byl sice trochu předvídatelný, ale upřímně mi to bylo úplně jedno. Film je zážitek a vůbec ten pocit, že tohle je český film, sakra jo. Tenhle film stojí za to vidět a i když nejste na české filmy, věřte mi, tohle jako ,,klasický český film dnešní doby" rozhodně nepůsobí. Snímek, který u nás nemá obdoby a rozhodně si zaslouží vaší pozornost a podporu, protože myslím, že všichni chceme, aby tady takové projekty vznikaly častěji. Filmu dávám 4 hvězdy (7/10).

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Jakožto obrovský fanoušek Queenů, jsem vlastně docela spokojen, byť film určitě není perfektní. Co se týče technické složky filmu, je vše perfektní, hudba samozřejmě skvělá, i to jak zkombinovali několik hlasů jak Freddieho tak zpěváka Marca Martela, který má podobný hlas. Musím pochválit práci se zvukem celkově. Kamera vypadá nádherně, finále v podobě slavného pětadvacetiminutového koncertu na Live Aid, bylo epické, dojemné, a vůbec to, že se film rozhodli ukončit na tomto koncertu, bylo správné a jsem rád, že to nehnali až do Freddieho smrti. Můj problém s tímto filmem je odůvodněn tím, že toho o Queenech vím hodně, viděl jsem spoustu dokumentů a četl jsem pár knih, a problém je, že film nestihne zdaleka probrat vše, co je potřeba. Jasný film má nějakou minutáž a nesmí být příliš dlouhý, i přesto si myslím, že kdyby měl film o alespoň hodinu víc, výsledek by působil více uceleně, minimálně začátek filmu je na mě příliš rychlý, postavy si nejsem schopen oblíbit, více je poznat. Další pro mě už menší problém je, že film je hodně ořezán, aby byl pro celou rodinu, nepotřebuju vyloženě porno scény, ale více ukázat to jak Freddie řádil, to jak nechutné toto prostředí bylo, by za mě bylo fajn. Za mě je to film, který byť postupem času u mě trochu upadl, pořád si ho rád pustím a je to pro mě srdcová záležitost, která dostává 4 hvězdy (8/10).

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Nejsem nějaký velký expert na Scorseseho tvorbu, avšak stejně jsem očekával, že tento film nemůže dopadnout špatně. A měl jsem pravdu, jsem z toho filmu nadšený. O technické stránce netřeba mluvit, perfektní, neměl bych jedinou výtku. Herci odvedli skvělou práci a řekl bych, že ústřední trojice tedy DiCaprio, De Niro, Gladstone předvedli až oscarové výkony. Nejsem nějaký velký fanoušek dlouhé stopáže a spíše vyhledávám kratší filmy, avšak i přesto, že film má 3,5 hodiny, tempo je slušné, a film rychle uteče. Soundtrack za mě ve filmu fungoval, avšak pro mě nezapamatovatelný. Co se týče děje, ten je i přes svojí jednoduchost, zábavný a opravdu nenudil, řekl bych, že film neměl hluché místo. Film vypraví příběh, o kterém jsem osobně nikdy doteď neslyšel a myslím, že to stojí za vaší pozornost. Ale film rozhodně není pro všechny. Nechutná korupce a touha po bohatství, která neměla meze, i o tom je tento film kterému dávám pět hvězd (9/10).