Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (101)

plakát

Kosovo - černá díra Evropy (2007) (TV film) 

Špatný dokument to není, ovšem vzhledem k tomu, že ho dávají za protipříklad českého dokumentu "Uloupené Kosovo", to dost ztrácí. Historické hledisko naprosto chybí. Bere se na zřetel pouze to, že 95% současného Kosova (Albánci) chce osamostatnění. To, jakým způsobem získalo muslimské obyvatelstvo tak velký vliv již ukázáno není. Dost věcí tam chybí a moc věcí se tam nerozebírá. Nicméně alespoň poukazuje na neschopnost mezinárodních jednotek a mezinárodních uskupení jako OSN.

plakát

Fantasmagorie (1908) 

Tady se spíš, než cokoliv jiného, dá hodnotit snad jen historie.

plakát

Svět podle Garpa (1982) 

Těžko říct, jak bych film hodnotil bez přečtení knihy. Asi o dost níž. Ale takhle mi to přišlo jako hezká připomínka úžasné knihy.

plakát

Hra na pláč (1992) 

První půlhodina vypadá jako solidní začátek thrilleru vystavěném na dialozích. Bohužel se žánr i děj střídají jako blesky v letní bouři. Film ani neví, čím je. A jsem asi velký neandrtálec, ale Oscar za scénář pochopit nelze. Film, který skáče od Irské rep. armády, přes kýčovitou zápletku, až k pinďourům.

plakát

Proboha! (2008) 

"Pravda je taková, že náboženství musí zemřít, aby lidstvo mohlo přežít"

plakát

Věc (1982) 

Věc bez "Věci" se stává naprosto charismatickým palcem svého žánru, nicméně při scénách s oním tvorem se mění spíše v béčkovou podívanou. Naštěstí tam toho nebylo zas tolik a ta atmosféra, která dýchala celým filmem, to celkem slušně dorovnává.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Vizuální nádhera, atmosféra hry Half-Life 2, depresivní příběh a autobaterka rozbíjející čelist. Potomci lidí, se svojí scénou s dítětem mezi vojáky, jsou něčím tak nádherným na plátně. Ale o to horší by to bylo ve skutečnosti.

plakát

Katka (2009) 

Drsnější než fikce.

plakát

Moskytiéra (2010) 

Taková normální rodinka.

plakát

Ježíš je normální! (2008) 

Tenhle dokument vidím jako skvělou možnost, aby si lidé uvědomili nebezpečí náboženství. Je chyba myslet si, že časy křížových tažení a inkvizice jsou dávno pryč. Chápu, že pro pár slabomyslných jedinců, bez víry v sama sebe, touto pseudo-vírou možná přežijí částečně ve společnosti, ale nechápu vnucování to ostatním lidem. A ještě méně chápu, spíše odsuzuji, jako by měl každý normálně a moderně myslící člověk odsuzovat to, že to cpou do hlavy dětem. Ti lidé jsou buď totálně šílení, anebo sjíždějí na drogách, nic víc snad k tomu nejde říct.