Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (558)

plakát

Late Night with the Devil (2023) 

S výjimkou posledních pár minut, který působí tak trochu mimo mísu, fakt poutavej indie horor šmrncnoutej občasnou situační a konverzační komedií. Co postrádá na originalitě zápletka, vynahradí její způsob a forma podání a libovej styl sedmdesátek, ze kterýho mam chuť si instantně pustit Conjuring :-D Velmi najs!

plakát

Pyramida (2014) odpad!

Takovej potenciál a přitom taková mrdka. Bez atmosféry, bez nápadu, zato s hromadou nesympatickejch postav jejichž jedinej smysl je chcípnout a s monstrem tak moc goofy, že způsobí ledatak záchvat smíchu.

plakát

Americké psycho (2000) 

Celkem overrated kultovka, která se i přes relativně krátkou stopáž místy hrozně táhne a ačkoliv neni dějově nijak extra komplikovaná, je natočená tak specificky, že je ta obecná divácká zmatenost z konce vlastně pochopitelná. Má svoje fajn momenty, který se za ty roky stalo prakticky memem, ale jinak nic extra. Bale je tu ale fantastickej magor :-)

plakát

Cruella (2021) 

Origin story prequel tak dobrej, že všechny starší filmy ze série, hraný i animovaný, zahanbuje a nechává daleko za sebou! Tohle má všechno: Skvělej soundtrack, skvělý herce, je to cool, má to styl, je to moderní film zároveň respektující svojí předlohu a předevšim je to svižný od začátku do konce bez slabšího místa. BOMBA! <3

plakát

Zmizelá (2014) 

Ach ty toxický a nefunkční vztahy..Co by si bez nich filmovej a literární průmysl počal. Affleck v roli kokota co nezvládá svůj život ani nálady společně s Pike netypicky v roli absolutní manipulativní čubky fungujou na plátně dobře a zajímavě si to hraje s očekáváním na který straně je pravda (nikde), ale film je vzhledem k tomu co chce odvyprávět zbytečně dlouhej. Je to znát předevšim v druhý půlce která v některých scénách působí dost natahovaně a taky proto, že jsou karty vyložený na stůl docela brzo, celý to ztratí po první hodině dech a zbytek už se hrozně táhne až do celkem prázdnýho finále ala začarovanej kruh... TLDR: Skvělý herecky, ale vedle ostatních Fincherových zářezů je tohle zkrátka nuda..

plakát

Baiohazado: Desuairando (2023) 

Tvůrci se evidentně mysleli, že když tam budou všechny hlavní postavy z her, nemusí už řešit nic jinýho a především ne scénář. Proč taky že jo, když můžem sledovat hodinu a půl macho hlášek a kotrmelců v hezký grafice ;-)

plakát

Je mi ze sebe špatně (2022) 

Narcisova devátá brána. Hlavní postavy jsou tak odporný a tak dobře reflektujou jistou otravnou lidskou vlastnost, že se na to skoro nedá koukat. To je dobrý! Film je to ale tak strašně rádoby intelektuálně a anti-divácky natočenej, až je vlastně úplně prázdnej. Ani horor, ani komedie a vlastně ani to drama jak je tady uvedený (kromě dramatu během rozhodování ala vypnout to-nevypnout to) Nejhezčí části filmu jsou definitivně kozy hlavní postavy a když tatáž postava dostává diss od pejskaře uprostřed rušný ulice. Velice uspokojivá scéna ;-)

plakát

Roboti (2005) 

Možná je to ptákovina.. ale zábavná ptákovina! I po letech si Roboti drží svojí kvalitu jak v animaci tak v humoru, u kterýho se zasměje jak dítě tak dospělák a doteď zestárli jen minimálně! <3

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) 

Nejlepší hranej Asterix od dob Mise Kleopatra! Herci už se sice komplet obměnili, humor nicméně zůstal zcela v klasickym duchu, zmodernizovanej pro současný publikum, stále ale v mezích normy a bez cringe. Velká sranda a místy i skoro ta slzička ukápla :-)

plakát

Slaměný klobouk (1971) 

//-Zabít je málo!  -Ne! Ovládej se, Emile, je to němá tvář...   -Nesmí toho zneužívat. Můj strýc byl dokonce hluchoněmý, ale klobouky nežral. // Odjebalo :-D Neskutečně zábavná dobová taškařice.