Reklama

Reklama

Slaměný klobouk

  • angličtina Straw Hat
TV spot

VOD (1)

Pařížský bonviván Maurice Fadinard je ve svých čtyřiceti letech finančně na dně. Jediným možným řešením je pro něj sňatek s nezkušenou, avšak zazobanou Helenkou, dcerou zelináře Nonancourta. Ve svatební den se Fadinard naposledy v lesíku sejde se svou milenkou. Jeho kůň nedopatřením sežere slaměný klobouk jiné dámy, Anais Beauperthuisové, která je tu se svým milencem, poručíkem Emilem. Protože Anais se ke svému žárlivému manželovi nemůže vrátit bez klobouku, požaduje Emil na Fadinardovi okamžitou nápravu. Dokonce kvůli tomu i s Anais dorazí do Fadinardova bytu. A tady začne kolotoč zmatků a nedorozumění. Fadinard neví, zda se nejdřív věnovat nevěstě a jejímu početnému příbuzenstvu, nebo rozzuřenému Emilovi. Ani jedni nechtějí čekat, a hlavně je zde kardinální otázka: kde v celém městě sehnat přesně stejný slaměný klobouk? (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (125)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Perfektní bláznivá konverzační taškařice, která je postavena na výtečném humoru Pařížského bonviána Maurice Ferdinanda (Miloš Kopecký), secesních kulisách a kostýmech, brilantním hereckém obsazením (Kemr a Růžičková ve velmi dobrých rolích), kvalitní osvědčené a vyzkoušené divadelní předloze a výtečném dialogu, bláznivých honičkách, nečekaných zvratech a obratech..atd..Scéna s oddávajícím Karlem Effou v oddací síni byla jedna z mnoha, které dokáží vždy zaručeně rozesmát! Konec je slabší-opravdu jak když ji postupně dochzí dech ale stále je naco se koukat.. ()

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie, kde se vše točí kolem jednoho slaměného klobouku, když se do toho ještě přimotá plánovaná svatba s mladou dcerou bohatého zelináře, tak je o humor opravdu dobře postaráno. Ve filmu je spousta výborných herců, perfektních bláznivých a hlavně humorných scén, výborného humoru zejména ze strany jedinečného Miloše Kopeckého a hlavně příjemná atmosféra moderní a galantní Francie ze začátku 20. století. Zkrátka solidní dílo režiséra Lipského, které neztrácí dech a je plné humoru až do konce. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, který se prostě nezastaví a jede od začátku do konce. Je to plné bláznivých nápadů. Výborné převedení divadla do filmu s tím, že to má dost z obojího. Ta zápletka je celkem banální, ale to, jak se daří dostat k řešení, je skutečně nápadité. Navíc ta plejáda českých herců rozhodně stojí za to, přičemž Miloš Kopecký je tím, kdo film táhne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I přes přátelskou stopáž filmu přeci jen velmi brzy došel dech. Příběh je více méně taková ta klasika, kde se lhář postupně více a více zamotává do svých lží, ze kterých pramení spousta kuriózních situací. Některé fungují a rozhýbaly mi bránici, jiné vyšuměly do prázdna. Celkový situační humor tedy funguje tak nějak napůl. Bohužel se opravdu rychle oposlouchá a okouká. Lipský umí mnohem lépe. Nedám více než dva kousky. I přes opravdovou plejádu českých herců, to bylo docela slabé. ()

McIron 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, že to v závěru nemá spád, je to jízda až do konce! Všemu vévodí excelující stalagtity českého herectví Miloš Kopecký a Vladimír Menšík. Vzhledem k tomu, že jim podobně mimořádných herců z absolutní extraligy jsme měli jen pár (Burian, Nový, Haas, Hrušínský, Štěpánek, Hoger, Sovák, Brodský, Voska a tím to tak pomalu končí...), je jasné, kdo je na plátně pánem. Ale! Tam je plejáda dalších fascinujících výkonů - Zázvorková, Kemr, Fialová, Janžurová, Hrzán, Libíček, Hlinomaz, Filipovský. A samozřejmě Lanďák, ten odvádí svůj mimořádný standard! Velmi dobří jsou i Růžičková, Sklenčka, Lír, neurazí Kostelka a dokonce ani Homola s Prachařem. Mimořádným půvabem potěší Šulcová i v menší roli Preissová (Škoda, že nemám čas:-)), a pověst skvělého epizodisty potvrzuje Effa. Btw, všimli jste si Báry Štěpánové v roli dítěte-svatebčana a Jana Krause, coby poslíčka z čistírny? V každém případě - MIMOŘÁDNĚ ZÁBAVNÉ, STRHUJÍCÍ, INTELIGENTNÍ, co víc od filmu z počátku normalizace chtít? Jo - dům, kde se to natáčelo je ten, v němž bydlí Jirka Bartoška a Marek Eben - Maiselova 21! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen na motivy hry Eugèna Labiche „Un chapeau de paille d'Italie“ (v překladu „Klobouk z italské slámy“) z roku 1851. (Komiks)
  • Dům rodiny Nonaucourtových a přilehlé skleníky se nacházejí v zámeckém parku v obci Hořín nedaleko Mělníka. Dnes je však celý objekt zarostlý stromy a jedná se o zříceninu. (ondradvori)

Reklama

Reklama