Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (87)

plakát

Královna (2006) 

Helen Mirren je úžasná v roli Alžběty, film je zajímavým pohledem do zákulísí anglické královské rodiny a je pravdě o královně a její rodině hodně blízko.

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2005) 

Angelinu i Brada mám ráda, ale tenhleten film je docela blbost, a nezachrání jej ani oba hlavní představitelé. Fakt slabé a to šlo jedno echo, jak je to bezva film...no, konec konců proti gustu :o))

plakát

Kupec benátský (2004) 

Myslím si, že je to mimořádně dobré zpracování Shakespearovy hry. A já mám Shakespeara ráda.Vzpomenu tady ještě úspěšné zpracování Zkrocení zlé ženy (Richard Burton a Elizabeth Taylor), a Romeo a Julie (Olivia Hussey a Leonard Whiting) od Franca Zeffirelliho.

plakát

Dracula II: Vzkříšení (2003) 

Takové filmy moc nemusím. Pokud je to dobře odvedený horor nemám námitky, ale tehle je tak trochu zbytečný :o)

plakát

Jindřich VIII. (2003) (TV film) 

Henri VIII, anglický svrchovaný vládce je současně i velký sukničkář, potažmo milovník krásných žen, ale především panovník, který svým způsobem ovlivnil dějiny Anglie. Tak toto všechno byl Jindřich VIII.,muž jehož život nepřestává fascinovat svět ani víc jak pět století po jeho smrti. Stejně tak jako jeho příběh, pohlcuje nás dodnes i životy a osudy těch, s nimiž se setkal a kteří žili vedle něj. Jeho šest žen. Žen okouzlujících, ponižovaných, zbožňovaných, nevěrných, ale i oddaných. Tento dvoudílný příběh z života, Henryho – nebo Jindřicha VIII, naplněného jak veřejnými skandály, osmatřiceti roky na trůnu, během nichž se měnil z charizmatického krále ve vraha svých manželek, ale ke konci svého života v invalidu zoufale toužícího po jediném mužském potomkovi.

plakát

Píseň za chudého chlapce (2003) 

I když na toto téma byly natočeny filmy a ne jednou, myslím si, že ani v současné době nejsou zbytečné....... především tu stále zůstává lidská lhostejnost a zbytečná brutalita.....

plakát

Zabijte krále (2003) 

Až do svých třiceti let musel čekat Karel Stuart, syn popraveného krále, než mohl jako Karel II. usednout na anglický trůn. Víc než deset let žil ve vyhnanství. Země je rozvrácená občanskou válkou, lidé unaveni vládou puritánů, a tak se nakonec všichni rádi vrací ke staré, dobré monarchii. Parlament, který se už nikdy nechtěl vzdát pravomocí, získaných za deset let republiky, se spokojuje s tím, že na trůn usedne protestantský král. Spolkne dokonce i to, že se jeho manželkou stane katolická, španělská princezna Kateřina. Ani Karel, ani jeho rádcové však netuší, že tahle volba, i když podložená velikým Kateřininým věnem, nebude pro krále a jeho zemi tím správným a šťastným řešením, protože hlavní cíl tohoto spojení – zplození zákonného dědice - se zdá být problémem. Přitom o králově schopnosti plodit děti nemůže být naprosto nic zpochybněno - jak dokazuje stále vzrůstající počet jeho levobočků ...

plakát

Po čem ženy touží (2000) 

Nic moc, běžná americká komedie, kterou zachraňují Mel Gibson a Helen Hunt...

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Pěkně, tenhle film mě docela dostal. Poprvé jsem ho viděla před osmi lety a když se čas od času k němu vrátím, vždycky na mě zapůsobí. A obsazení hlavní trojice podle mě velice dobré.....

plakát

Tři mušketýři (1993) 

Po kotníky nesahá tento, ani žádný jiný film s podobnou tématikou - Třem mušketýrům z francouzské produkce s G.Barrayem a M.Demongeot.