Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (1 071)

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Season 1: 95% Milovníci osmdesátek jsou v sedmém nebi. Skvělá hudba, zajímavý příběh, narážky na kultovní filmy, ale stále originální a sympatické klukovské dobrodružství. Chci se o tom UpsideDown světě dozvědět více a podle posledních zpráv to tvůrci splní a dočkáme se dalších dílů.

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Bay mi udělal radost a konečně se vrátil zpět k čistokrevné akci bez robotů. Je to sice film na jeho poměry skromější, ale i tak je zde lahůdková akce se spoustou zábavných smrtí muslimáků a hordou amerického patosu. Stopáž kratší asi o 20 by neškodila, ale i tak je zas fajn vidět starého Baye. Na Skálu nebo Mizery II to pochopitelně nemá, ale i tak. Škoda, že už zas točí páté Transformers. Ale tento film bohužel propadl, takže se musí vrátit k jistotě no.

plakát

River (2015) (seriál) 

Season 1: 90%

plakát

Pole v Anglii (2013) 

Stylistické cvičení jak natočit film na jedné louce. Viděl jsem, nepochopil jsem.

plakát

Krajinou domova (2014) (seriál) 

Už jen první díl o Jeseníkách, které mám z českých hor nejraději je skvěle nasnímaný s výbornou hudbou. Muselo to dát velkou práci. Teším se na další díly. Procestoval jsem už dost zemí na světě, ale stále u nás to považuji za nekrásnější.

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Hit or Miss. Pařan akčních FPS bude v sedmém nebi. Jako i fanoušek akčních filmů. Kdo hledá příběh, vývoj postav atd. tak prosím na to raději nechoďte. Nedozvíte se co se stalo Henrymu, že je z něho napůl cyborg, ani odkud se vzal záporák s jeho telekinetickými schopnostmi. Je to téměř non-stop akční jízda s jedním tanečním číslem :-D Počet mrtvých musí dosahovat už skoro proporcí Hardboiled (jsem zvědav na kill count video). Hudba mi tam občas neseděla nebo byla násilně přidána do akčních scén, ale Don't Stop Me Now od Queen z traileru tam je a sedí tam perfektně. 8/10 a jsem zvědav co natočí Ilja příště. A Copley si to zas dává jako obvykle. 12.4. Baton Rouge, Louisiana, USA UPDATE: Na druhé shlédnutí je to ještě větší namrd, takže jdu na 5*

plakát

Trabantem do posledního dechu (2016) 

Na film jsem se hodně těšil, už jen proto, že jsem měl to štěstí být v Perthu skoro ten samý čas, jako posádka. Zašel jsem tedy na prezentaci ještě o Jižní Americe v Perthu pro krajany, na táborák a po měsící, kdy se jim konečně podařilo dostat trabanty od australských celníků i na slavnostní výjezd z Perthu, aby hned následující den fičel do Melbourne pak na Ayers rock a hned zpátky do Melbourne a na road trip skrz Sydney až do Brisbane. Takže jsem udělal cestu, která byla sice původně plánovaná Příbáněm, ale v důsledku zdržení se jelo hned z Ayers Rock do Darwinu. Film začíná v podstatě hned cestou na Ayers Rock, tímpádem veškeré přípravné práce a trable v Perthu jsou přeskočeny. Hlavně film neukazuje, kde se všude pohybovali, na to jste museli sledovat průbežně FB stránky. Tohle není už o místech, ale o lidech, kteří tu cestu podnikají. Bohužel 90 minut nestačí. Film ubíhá rychle, ale je vidět hodně stříhání a zkratkovitosti. Teším se proto na seriál, kde bude celková délka minimálně 4 hodiny.

plakát

Akta X - Série 10 (2016) (série) 

Návrat Akt X byl celkem zklamání. 6 epizod je málo, protože hlavní dějovou linku má jen první a poslední, přičemž je to na rozhýbání děje dost málo a působí to velmi nuceně a nedomyšleně. Návíc poslední díl končí cliffhangerem. Díle mezi jsou standalone epizody, každá v jiném žánru. Je tu velmi komediální, velmi hororová, jedna mystická (s velmi WTF halucinogenní scénou) a jedna tak mezi. Nakonec je to spíše zklamání z návratu. A tím, že to končí cliffhangerem naznačuje, že se dočkáme dalších dílů. Snad to vyjde lépe. 55%

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Puštěno hned den po návratu z Říma a poznávání lokací přineslo vždy úsměv. Nečekal jsem ten konec, ale díky němu je to ještě lepší, než klasický happy end.

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Season 1: 90% Tak konečně místo dlouho plánovaného filmu je tu seriál. Těch 22 minut na epizodu je překvapivě dostačující (kromě prvního a posledního dílu, které jsou delší) a protože podobný tvůrčí tým už na Starz přivedl ultrabrutálního Spartaca, tak Ash si s ním může podat ruce. Hektolitry krve byly prolity, ale vše se tu děje prostě svým způsobem zábavně úchylnou formou, jako u filmových předloh. Bruce Campbell je stále hláškující mašina a je skvělé ho vidět zpět ve své nejslavnější roli. Ke konci se už hlásí více hororové prvky na úkor komedie, ale je to jen dobře. Návrat do chaty a sklepa opravdu byl strašidelný. Musím i pochválit výběr klasických rockových songů ke konci každého dílu. Season 2: 90% Ještě více zábavnější, než první série. Hned druhý díl v márnici potvrdí, že tady opravdu není nic svaté. Finále je pak doslovný návrat do časů Evil Dead II. Opět těšení na další sérii.