Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (10)

plakát

Měsíční svit (1985) (seriál) 

I když se díly svou kvalitou od sebe velice lišily, jedná se o příjemný komediální seriál. Nejvtipnější jsou samozřejmě hlášky Davida Addisona, na druhou stranu se vůbec nedivím Maddie, která z něho občas vyšilovala :)

plakát

Jistě, pane premiére (1986) (seriál) 

Je úžasné sledovat, jak se od 80. let vůbec nic nezměnilo a politické diskuze a názory jsou pořád relativně aktuální. Navíc proslovy sira Humphreyho jsou naprosto dokonalé.

plakát

Nesnesitelná krutost (2003) 

Nesnesitelná krutost byla pro mě nesnesitelná nuda. Celý děj se mi zdál strašně překombinovaný a po pár minutách mi bylo úplně jedno, jestli G. Clooney a Catherine Zeta-Jones mezi sebou uzavřou mír. Na fakt, že to měla být komedie, se zde nějaké komediální prvky objevovaly velice výjimečně. Tenhle film mi prostě nepadl do noty, ale to neznamená, že by se nemohl líbit právě vám.

plakát

Srdcová sedma (1998) 

Většina diváků v komentářích filmu Srdcové sedmi píší, že by ústřední nápad filmu (že život má mnoho cest a tyto odlišné cesty mohou být způsobeny úplnou maličkostí) mohl být lépe zpracován a já musím víc než souhlasit. Začátek filmu působí vcelku svěže, ale konec filmu je trochu nudný, což je opravdu škoda vzhledem k hlavní myšlence Srdcové sedmi. Co mě dále zaráží je český překlad filmu, protože jsem do teď nepochopila, proč snímek nazvali Srdcová sedma, když originál se jmenuje Sliding doors a žádný motiv, který by mohl souviset s českým překladem, jsem prostě nenašla....

plakát

Adamovo žebro (1949) 

Jedna z nejlepších komedií 40. let, kde exceluje K. Hepburn a Spencer Tracy. Souboj pohlaví je zde viděn po humorné stránce, na druhou stranu vůbec nepůsobí absurdně. Nejzvláštnější je to, že i když byl natočen před spoustou let, myšlenky, které vyvolává Adamovo žebro, jsou stále aktuální. Asi je to tím, že souboj pohlaví nikdy neskončí :-). Jen je škoda, že tento opomíjený snímek už dlouho nedávali v televizi.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Tuhle pohádku mám prostě nejraději. Snad si ani neumím představit, že by Popelku hrál někdo jiný než Libuška Šafránková. Nezapomenutelní jsou jistě i ostatní herci a navíc se Vorlíčkovi podařilo vykouzlit bezchybnou pohádkovou atmosféru, která dokáže vrátit dospělé do svých dětských let.

plakát

Medvěd (1961) (TV film) 

I když Medvěd trvá jen 34 min, tak zde nechybí žádný element, který má dobrá komedie mít. Nejvíce mě však upoutala scénka, jak pan Werich zkouší vypít parfém - konvalinkový, když se v blízkosti nenachází nic jiného s notnou dávkou alkoholu pro uklidnění :-).

plakát

Život s Helenou (2004) 

Naprosto průměrná romantická komedie, na kterou jsem si druhý den po zhlédnutí vůbec nevzpomněla. Navíc se G. Marshall svým filmem snažil působit tak emotivně, že to bylo spíše ke škodě, protože při dívaní na Život s Helenou jsem necítila žádné emoce. A tohle by měl dobrý film poskytnout divákovi - emoce. Dvě hvězdičky dávám za Johna Corbetta, jehož charisma bohužel nezachránilo celý film.

plakát

Králova řeč (2010) 

Tak dobrý film jsem v kině už dlouho neviděla. Výkon hereckého tria - C. Firth, G. Rush a H. B. Carter byl bezchybný a všechny dialogy mezi nimi byly naprosto uvěřitelné. Navíc slyšet vulgární slova z úst britského gentlemana C. Firtha byl zážitek sám o sobě (samozřejmě se tento slovník používal v rámci terapie :-))

plakát

Láska přes internet (1998) 

I když u každé romantické komedie divák ví, jak příběh dopadne, tak Láska přes internet snad nemůže nikoho vyloženě zklamat. Filmu nechybí vtip, nadhled a je tu správná dávka romantiky. Mezi Tomem Hanksem a Meg Ryan to jiskří už od prvního momentu a myslím si, že jim to zde sluší mnohem víc než v předchozích 2 filmech (Samotáři v Seattlu a Joe kontra sopka). Navíc je to typ romatické komedie, na kterou se snesou dívat i někteří muži.