Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Příběhově je seriál spíše přehlídka jednoho klišé za druhým. Na seriál jsem se docela těšila - šachy mám ráda a je to dost neotřelé téma. Jenže spíš než v klasický příběh zázračného dítěte, kterému život hází klacky pod nohy, jsem doufala v něco více neotřelého. Z příběhové stránky to tedy není nic moc, děj jednoduše předvídatelný a solidně klišoidní (poslední epizoda je vyloženě vrcholem klišé pyramidy). Ale minimálně za hudbu si to zaslouží hvězdičku na víc. Ta se k seriálu krásně hodila. Atmosféra byla taky skvělá, krásně doplňována hudbou. Celkově vizuální kvalita moc dobrá, jediné, co mi na seriálu vadilo asi nejvíce byl právě příběh... Jenže to by měl být stavební kámen. Celkově tedy fajn seriál pro odreagování, ale obecně promarněná šance s neotřelým posazením do světa šachu.

plakát

Poslední dům nalevo (2009) 

Jako nápad je to rozhodně zajímavé. Nejen zajímavé - to sakra originální a má to potenciál! Jenže ten zakopali, jak jen to očividně šlo. Mohla v tom být nějaká myšlenka, místo toho se jedná a podprůměrnou, zbytečně brutální blbostí. Znovu bych se na to už rozhodně nepodívala, ale hvězdičku si to zaslouží.

plakát

The Haunting - Dům na kopci (2018) (série) 

Tak jsem slyšela, že lidé na premiéře trnuli strachem... no, to tam byla banda desetiletých děcek, ne? Já sama horory nemusím především proto, že se bojím naprosto všeho. Ale tohle bylo relativně slabé. Ano, lekaček a obecně nechutných scén, ze kterých šel mráz po zádech tam bylo požehnaně, ale ty scény byly tak jednoduše předvídatelné, že nepřekvapily. Nejvíce mi teda stále doznívá scéna kdy malý klučina (pardon, ž neumím jména) sjel "výtahem" dolů a skončil ve sklepě. Ta scéna za mě byla úplně nejlepší v celém seriálu. Jinak to za moc nestálo... Mělo to fajn rozjezd, ale to bylo všechno - tak absurdní vysvětlení nějakých věcí bylo k smíchu a snižovalo na vážnosti určitých momentů. Ale pokud se chcete bát a nemáte velké nároky na nic jiného - proč ne.

plakát

Enola Holmesová (2020) 

Chudák Doyle, ten se musí v hrobu obracet... Vůbec jsem nepochopila, proč vykradli postavy z románů se Sherlockem a pak je ještě takhle pitomě zprznily - a k tomu Bůhvíproč dodali pořádně nabušenou, geniální a prakticky bezchybnou sestřičku? Proč? To si neumí vytvořit vlastní přehnanou rodinku? Naprosto nesmyslné. I když to je spíše otázka na autorku knižní předlohy. Film jsem tak nějak zkoukla - a celou dobu jsem se neskutečně nudila. Tolik klišoidních a naprosto nelogických scén jsem nevěřila, že uvidím v tak masově propagovaném filmu od Netflixu. Nesmyslně moc zápletek (akorát jsem trpěla minimálně o půl hodiny déle, než bych musela), které se tvůrci sice snažily zakončit velkým zvratem, ale... ale mě to upřímně ani nezajímalo. Celou dobu mě vůbec nezajímalo, jak to skončí, což se mi u filmu ještě ani pořádně nestalo. Konec je mimo jiné tak předvídatelný, že všechny ty přihlouplé zápletky jako by se jen snažili zamotat divákovi hlavu. Místo toho ale vznikl dost podprůměrný paskvil. Ani herci to nezachránili - a to jim to šlo vážně dobře! Přišlo mi, jako by ten film vznikl s myšlenkou toho, že chtějí spojit dva relativně populární herce (i když... O Geraltovi vím, ale o té holce jsem v životě neslyšela) v nějakém filmu - a to opravdu jakémkoliv! A když už seriál Sherlock tak dlouho nic nevydal, možná tvůrci vsázeli na to, že se banda stále čekajících fanoušků na něco, v jehož názvu je Holmes, chytne. No nevím, jestli to zabralo. Ještě musím nechat humor - ten mě také občas mile překvapil a párkrát (i když vzhledem k délce filmu to je v podstatě nic)jsem se i zasmála. Film tak doporučuji nanejvýš kvůli hereckým výkonům - jinak to nestojí za nic. Ani jako odreagovačka to není dobré.

plakát

Kočičky (2020) 

Mně se film líbil - a to vážně hodně. Ráda se na něj podívám i po druhé. Hezká kamera, velice dobré herecké výkony, skvělý děj a holky mají ke všemu motivaci, takže rozumím, proč co dělají (tedy až na pár scén, kterým jsem moc nerozuměla - zavřený pokoj atd.). Hodně jsem slyšela lidi si stěžovat na to, že holčiny twerkují - je jim přeci jedenáct! No právě... Možná moc filozofuji, ale jasně jsem z toho pochopila, že slečny zkrátka vidí, co je na internetu populární - svlékat se a tančit velice vyzývané tance. Ony chtějí být slavné, tak si dají dvě a dvě dohromady a kdyby to bylo součástí trendů, tak by se podle mě i svlékly (což pak vlastně vidíme i na tom, když se Amy vyfotí mezi nohama). Možná až moc dobře vidím, ale shledávám v tom docela jasné poselství - dnešní "trendy" jsou zkrátka už dávno za hranou úplně všeho a internet je otevřený už malým dětem, které v nich pak jednoduše mají svůj vzor. A to je sakra špatně. A že se na film chytnou pedofilové? Prosím vás, a na jaký film se nechyne nějaká úchylka? A říkáme zrovna my Češi, kteří mají ve filmech normálně nahé děti? Ano, tenhle film má vyloženě hodně vyzývavé mladé dívky, ale za cenu poselství filmu to schvaluji. Upřímně lituji Netflix - vypustili do světa film se silnou myšlenkou a místo nějakého uvědomění jsou jim jen předhazovány výčitky. Účel sice nesvětí prostředky, ale tady by se tedy určitě mohlo přimhouřit oko...

plakát

Brooklyn 99 (2013) (seriál) 

Jeden z mála seriálů, u kterých se v každé epizodě srdečně zasměju. Děj a postavy dost tuctové a jednoduché, ale čistě pro pobavení je to velice dobré.

plakát

Úkryt (2002) 

Další skvělá Fincherovka. Ale v porovnání s ostatními pořád trochu slabší. Hezká hudba, velice napínavé scény, kterým dodává na dramatičnosti ticho, zajímavá kamera a fajn postavy. K filmu mám ale stejnak pár výtek, kvůli kterým pro mě určitě není pětihvězdičkový. Vyloženě mě iritovala scéna s Jodie a policisty - vzhledem k tomu, že přes kamery není slyšet zvuk, a Jodie by to měla vědět, nechápu to divadlo se zatajováním. Kdo jiný by jí měl chápat a pomoct víc než policie?! Také bych byla radši, kdybychom se o Sářině cukrovce (tuším) dozvěděli o něco dříve. A pak už snad jen samotný námět - na Finchera mi příběh přijde neskutečně jednoduchý... Celé se to vlastně točí jen kolem toho, že je v "panikárně" zavřené velké věno, ovšem s novými obyvateli. Trochu jsem doufala ještě v něco víc. Ale i tak solidní podívaná, při které se vám bude tajit dech.

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

Tak nějak nevím, co si mám o filmu myslet... Celou dobu to vypadalo vážně skvěle, byla jsem napjatá, jak to dopadne, ale ten konec... Ta předposlední šílená scéna na mě působila hrozně amatérsky - ve stylu: "Tak schválně, do jak velké absurdity to zvládneme dotáhnout?!" Ten konec na mě vyloženě nepůsobí dobře, ale jinak byl celý film vážně skvělý. Za konec jednu hvězdičku dolů, jinak snímek vřele doporučuji :)

plakát

Astro Boy (2009) 

Tenhle animák byl moje dětství a dodnes si u něj hrozně pobrečím (upřímně, to je hlavní důvod, proč na většinu animáků koukám). Film mám hrozně ráda, český dabing mi přijde vyloženě dobrý, líbil se mi i o trochu víc než originál. Emotivní (já u toho vyloženě hrozně brečím), moc hezké animace a vcelku i vtipné. Upřímně mě překvapuje malé hodnocení, pro mě je to skvělá kultovka, kterou budu mít vždycky ráda.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Celý seriál mě neskutečně bavil, ale ten konec byla opravdu mizérie. Chápu, že bylo těžké to ukončit, ale když prostě nevím, tak to nerozjíždím zbytečně moc do hloubky... Až na ten konec je to ale opravdu skvělé, hodně jsem se u toho nasmála a bavilo mě to.