Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (193)

plakát

Memento (2000) 

Tohle clovek MUSI videt vicekrat uz z principu!

plakát

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (2009) (seriál) 

Rozhodne kvalitni serial, ktery se sice nedocka vice nez jedne serie, nicmene odpustime-li mu nejake fyzikalni nesrovnalosti a nelogicnosti v chovani postav a klicky ve scenari, vetsinu divaku stoprocentne zaujme.

plakát

Ip Man 2 (2010) 

Vzdycky jsem si pral videt wing chun proti jinym stylum, nejen proti kung-fu, ale i treba boxu. Yip Man 2 mi to umoznil, nicmene mi prijde, ze druha polovina filmu je na Yip Manuv zivotopis (coz by tento film mel byt) nejak krecovite nasroubovana. Naproti tomu Yipova snaha prosadit se v Hong Kongu a ziskat si respekt u ostatnich mistru je vyborna. Skoda take, ze nevidime vice Yipovych zaku a seznamime se "pouze" s Wong Shun Leungem. Jako dalsi pozitivum hodnotim krasnou navaznost na prvni dil a take, ze se postavy vraceji k tomu, co se udavalo v jednicce (Jin, Quan a jini), nicmene, pokud mam hodnotit celkovou atmosferu filmu, uz to neni takove, jako v jednicce. Moralne uz Yip Man nema povinnost zachranit cest Cinanu a kung-fu a vzeprit se japonske chuti ucit se cinske bojove umeni. V podstate se jedna jen o srazeni hrebinku jednoho namysleneho britskeho boxera. Pokud hodnotim dvojku ctyrmi hvezdami, musim hodnoceni u jednicky zvysit, protoze dvojka proste neni tak nalehava a dulezita jako prvni dil.

plakát

Voják (2006) 

Hlaska "Ten chlap je jako Terminator" me rozsekala :)

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Dobre se na to kouka, zadne vylozene trapne sceny.

plakát

Železná dlaň (1972) 

Bolo Yeung se tu objevi jen v male rolicce mongolskeho bojovnika. Zarputily vyraz Lo Lieha je paradni ukazkou bojovneho ducha :)

plakát

Mistrův syn (1978) 

Chlap, co bojuje hlavou? HLAVOU??

plakát

Avatar (2009) 

Camerona mam rad pro jeho filmy. Pokazde byly technicky dokonale, zabery dokazaly divaka pribit k sedacce a atmosfera by se u nich dala krajet. Terminatory a Vetrelce dodnes povazuji za technicky nejrealistictejsi filmy, i po tech dvaceti, triceti (skoro) letech. A co z toho ma Avatar? Jen to graficke pozlatko, pod kterym se skryva dej, ktery by napsal zak seste tridy zakladni skoly. Vsechno jsme uz videli jinde - H&K z Terminatora, Sestup transportu ve Vetrelcich, zbrane vojaku jakoby zkopirovali z Final Fantasy, dockame se dokonce i ctyricet let stareho citatu od Bruce Lee. Chudy scenar se Cameron snazi zachranit alespon nejakymi zajimavymi zabery, ale i zde mu velmi pomaha 3D technologie - nepochybuji o tom, ze si par "technologickych Oscaru" film odnese . Po prvnich desitkach minut si na 3D formu filmu zvyknete a zacnete videt vsechny nedokonalosti. Reknu to na rovinu, film, u ktereho uz od zacatku vite, jak to dopadne, si 3D proste nezaslouzi. Herci nebyli spatni, hudba mi obcas lezla na nervy (hlavne ten tribal - eko motiv, nebo jak to mam nazvat), a kdyz to vezmu kolem a kolem, v tom filmu neni scena, ktera by mi ucarovala, ktera by mi uvizla v pameti. A tak to jedine, co si z tohoto filmu odnasim, je, ze staci mit velkyho cervenyho ptaka, aby mi vsechny zensky lezely u nohou... horsi 4*, a to jen za zajimave graficke ztvarneni.