Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 398)

plakát

Burákový sokol (2019) 

Mám rád tyhle nezávislé filmy, navíc tady se jedná o mladíka s Downovým syndromem a jelikož já s těmito osobami pracuji, tak je každý film o nich pro mě obohacující a získávám nové poznatky a zkušenosti. Tento film je navíc doplněn skvělým hereckým obsazením – mými oblíbenci Shiou LaBeouf a Dakotou Johnson. Příběh se mi velice líbil, že Tyler se snažil Zackovi splnit sen a přesvědčil i Eleanoru. Ono být jen zavřený v Domově a nemít žádné pořádné zážitky je špatně no.

plakát

Za čárou (2021) 

Pominuli fakt, že je zde opět nepřítelem Rusko (což už mě dost točí), tak dle mého se jedná o celkem povedené akční sci-fíčko. Ano, v půlce filmu nastane pár zvratů, že ne každý divák tomu porozumí, ale mě především bavila akce a sympatičtí hlavní hrdinové.

plakát

Půlnoční nebe (2020) 

Mně se to celkem líbilo, mám rád i sci-fi filmy, kde je tempo pomalejší. První polovina filmu byla fajn, George Clooney mi v hlavní roli seděl, a čekal jsem celou dobu, jak se to vyvine, co posádka vesmírné lodi a co se tedy skutečně stalo na Zemi. Na druhou otázku jsem se ale podrobnější odpovědi nedočkal. Druhá polovina pomalejší tempo ještě stupňuje, a to už bylo i na mě moc. Nakonec to vše vyvrcholilo malou Iris vs. Iris ve vesmírné lodi. To mě dodělalo tak, že jsem své původně zvažované hodnocení 4* musel snížit na 3*.

plakát

Tenet (2020) 

Christopher Nolan opět vymyslel něco netradičního, příběh mě velice zaujal, i když je pravda, že se divák musí trošku více soustředit, aby se v tom orientoval. I přes stopáž 2,5 hodiny mě film neustále bavil, pořád se tam něco dělo, byla tam spouta akce, herecké obsazení také dobré. Jediná výtka je k hudbě, ta se mi ve filmu moc nelíbila.

plakát

Kostarika, země harmonie (2018) (TV film) 

Líbilo se mi, jak se v dokumentu prolínaly záběry, jednu chvíli město, jednu chvíli příroda.

plakát

Trollové: Světové turné (2020) 

Na začátku jsem se úplně lekl co to na mě vybaflo, nějaká rocková královna a furt jenom zpěv a žádný příběh. Postupem času se to zlepšilo, opět jsem viděl staré známé popové trollíky. Bylo znát, že je to především animák pro děti.

plakát

Americká elegie (2020) 

Příběh o klukovi a jeho podivné rodině. Jeho matka je feťačka, babička také ve svém životě nebyla úplně vzorná, ale alespoň se vnuka ujala, aby z něj nebyla „nula“. Herecké výkony jsou dobré, příběh zaujme, ale je tam i spousta nudných scén. Nejzajímavější je asi skutečnost, že je to natočeno dle skutečné události.

plakát

Pan Jangle a vánoční dobrodružství (2020) 

Za mě se jedná o hezký vánoční příběh o vynálezci, který přijde o vše, až na konec opět vše získá. Akorát ty písně byly úplně bez energie a do filmu se nehodily. Nebýt písní, tak bych šel s hodnocením výše. Avšak takto, když to je muzikál, musím dát jen 3*. Překvapilo mě pak téměř výhradně černošské obsazení, nevím jestli to je kvůli dnešní době (kdy se preferují jiné etnicity než běloši) anebo to byla jen náhoda.

plakát

Scoob! (2020) 

Za mě se jedná o moderní, zábavný příběh Scooby Dooby Dooa. Je to dobrodružné, hezky animované a se spoustou odkazů na nejrůznější firmy či služby, avšak tyto odkazy jsou velmi vkusně začleněny do filmu. Za mě tedy spokojenost. A Simon Cowell byl parádní, překvapil mě.

plakát

Hubieho Halloween (2020) 

No tahle Sandlerovka se moc nepovedla. Tedy má to jisté kouzlo, Hubie je moc hodný a milý člověk, ale spousta scén ve filmu nemusela být (nebyla vtipná). Jinak ta základní kostra příběhu je fajn a líbila se mi. Ale jako celek to moc jako komedie nepůsobí a divák se u toho určitě nezasměje. Adam Sandler zde obsadil opět mnoho svých známých hereckých kolegů a ti to tam akorát kazí.