Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický
  • Dobrodružný
  • Komedie

Recenze (11)

plakát

The Brightest Star in the Night Sky (2019) (seriál) 

Na to, že má tak slabé hodnocení to byla moc pěkná dorama. O:) Nejlepší bylo, když si začal uvědomovat, že ji má rád a ona se k němu chovala stále stejně, jak si nepřipouštěla své pocity. Díky tomu pak vznikaly hrozně vtipné scénky. :D  Co mi naopak vadilo byla její kamaráda. Ano, taky bych se v této situaci necítila dobře, ale... to je jediné mínus, které bych na ní vytkla. Ona za to přeci nemohla.  Co se týče recenze na samotnou doramu, tak se jedná o vržení do zábavného, ale zároveň krutého světa průmyslu, kde si i TOP idol musí vydobít své místo. Tento příběh hráče chytí a nepustí, a to ani na konci.

plakát

Raya a drak (2021) 

Pohádka o přátelství, dobrodružství, ... ale i o složité cestě životem. Jedna jediná chyba může změnit celý náš svět. Ale umění odpustit může změnit skoro vše. Opravdu krásná pohádka, kterou si klidně pustíte víckrát a stejně vás pokaždé dojme. :) Vřele doporučuji!

plakát

Vlak do Pusanu (2016) 

Očividně jsou zombie filmy lepší od korejské produkce, než od americké (či jiné, které jsem viděla).  Děj krásně plynul, byl protknutý akčními a dojemnými scénami, takže jste se rozhodně nenudili. Překvapovali mě občas... rozhodnutí cestujících. Jinak to snad ani říct nejde, protože kolikrát jsem si říkala, zda nejsou blbý nebo až moc důvěřivý.  A ačkoli to má být horor film, rozhodně bych to do tohoto žánru nezařazovala. :)

plakát

Gumihodyeon (2020) (seriál) 

Tohle bylo neskutečné! Opravdu bomba! Málokterá dorama mě chytne a doopravdy nepustí ani v 1 ráno. Tato to však dokázala. Pokaždé v ní bylo něco, co jsem moc moc chtěla vidět nebo znát. Hlavní herci byli taky skvělý - tedy za mě, samozřejmě ne každému může sednout hlavní herečka. Co se týče vedlejších rolí, tak si je také velmi pochvaluji. Sice mě chvíli vadil trošku psycho bráška, ale nakonec jsem si oblíbila i ten.  Příběh byl skvělý, až na některé momentky, které zde však nechci spoilerovat. :) Rozhodně doramu doporučuji!

plakát

Mai onri leobeusong (2017) (seriál) 

Hodně dlouho jsem se rozhodovala, zda dát 3 či 4 hvězdy. Šla jsem do toho s obrovským nadšením, protože jsem měla chuť na nějakou romantiku z historického prostředí. Nevadilo mi tam ''kouzelné auto'' nebo jinak abstraktní situace (viz. třeba co se oblečení princezny týká), avšak především poslední čtvrtina mě opravdu nudila. Měla jsem výhrady nejen k hlavnímu herci (vždy se po nějaké situaci zachoval jako ''muž'' a šel hlavou proti zdi), ale poté i k hlavní herečce (ano, mohla trochu ztišit volume, co si budem). Předposlední díl jsem dokonce proskákala a ten poslední mě bavil jen proto, že už byli v přitomnosti. Upřímně se mi tam nejvíc zamlouval princeznin strážce. K doramě se určitě nevrátím, i když má celkem dobré hodnocení. Doporučuji však tento seriál dál, ALE jen jako oddechovku. :)

plakát

En of Love: TOSSARA (2020) (seriál) 

Ze začátku zábavné, později i sladké a roztomilé. Avšak přišlo mi, že ten náš inženýr mohl víc projevovat své emoce. Přišlo mi, že ho to hraní, ten vztah, akorát otravuje. Šlo vidět, že pak udělal něco, co vykouzlilo úsměv na tváři nejenom divák, ale ten způsob, jak to udělal... Mě přišlo jak u malého dítěte. Avšak on to pak vyvážil svým cute chováním doktůrek, takže si myslím, že 3 hvězdy jsou zasloužené. Rozhodně budu koukat i na další příběhy En of Love, ale tímto jsem musela začít. Možná jsem si ho však měla nechat na později, kdo ví. :)

plakát

Koi wa cuzuku jo doko made mo (2020) (seriál) 

Musím uznat, že většinou nemají tyto malé série u mě velké hodnocení. Většinou si je ani nepustím znovu... Tato do nich však nepatří. Krásný příběh, skvělý herci a taky happy end - co víc si přát. Opravdu krásná odpočinková záležitost. Doporučuji na zimní večeři. Tato dorama Vás totiž pobaví i zahřeje u srdce. :)

plakát

Love by Chance (2018) (seriál) 

Další skvělá BL dorama, kterou si mohu odškrtnout. Zajímavě ztvárněné páry, které nijak neuráží a které si zamilujete. Osobně jsem měla nejprve radši hlavní pár a pak byl takový ten hezký přechod k oblibě druhého páru. Celkově mám pocit, že Love by chance opravdu hezky zachytil problematiku LGBT - hlavně u jednoho z páru. Musel se potýkat s násilím, potýkat s rodinou, prostě... šlo vidět, že dorama není natočená jen proto, aby světu ''prodala'' LGBT tématiku, ale proto, aby světu UKÁZALA problémy lidí, kteří jsou odlišní. Samozřejmě vím, že jde o doramu, ale já se kromě toho, že jsem se u sledování bavila, něco o této oblasti i naučila. :) Velmi doporučuji na to, shlédnout LBC (zkratka doramy). 4* dávám z důvodu toho, že mi k úplně ''dokonalosti'' a tomu ''top pocitu po shlédnutí'' něco chybělo... Kdo ví? Možná to byl konec, který nás napnul jak kšandy ke 2. sérii? Možná právě ta 2. série je to, co mi chybí? Uvidíme :))

plakát

Until We Meet Again (2019) (seriál) 

O MŮJ BOŽE! Přesně tato věta mě provázela snad každým díle UWMA (zkratka doramy). V příběhu naleznete různé emoce, kladné, záporné, možná i pro vás emoce neočekávané. Příběh 3 párů, i když... :D Každý pár vás bude provázet, vyprávět vám svůj příběh a je jen na vás, který si oblíbíte. Třebaže to byla má první BL (boys love) dorama, měla jsem na konci ráda spíš vedlejší pár - Win + Team - ale i hlavní pár byl skvělý. Nelituji, že jsem se kdy do této doramy pustila a rozhodně dostává zasloužených 5*. Pokud však nevyhledáváte poučení, které z doramy také plyne, nebo celkově nemusíte LGBT tématiku, myslím, že radši tuto doramu nevyhledávejte. Ostatním vřele doramu doporučuji. Nemyslím si, že se budete nudit - já se tedy rozhodně nenudila. :)

plakát

Because of You (2020) (seriál) 

Tři bratři, avšak ne jak z pohádky, a jejich drahé polovičky. Jaká bude jejich love story? Takto lze shrnout celou doramu, ze které by možná bylo lepší, vytvořit film. Jde o neslané/nemastné dílo, které však neuráží a BL fanynky (fujoshi) si určitě najdou své chvíle. Co se mi líbilo, byly vlastně takové HappyEndy každého páru. :)