Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (455)

plakát

Cesta (2009) 

Hodně, hodně silný zážitek je tahle Cesta. Ovšem jen v případě, že přistoupíte na její hru. To znamená nasadit šedé brýle, rozvířit kolem sebe zašlý prach a chvíli se tvářit, jako by venku nebylo nic než spálená příroda a mrtvo. Knihu jsem nečetl, ale po zhlédnutí tohoto filmu si ji určitě opatřím, protože tohle je jednoduše postapo atmosféra, která by se dala krájet.

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

Tak tohle je dost síla. Do tohoto filmu se očividně někdo snažil nacpat uplně všechno. Od akčních scén, po srdceryvný románek. Od velehor až po pouště. Bohužel to jako celek vůbec nedrží pohromadě a film je valnou většinu času docela nudný. Ale aspoň už teď víme, jak vlastně dokázali Egypťané postavit pyramidy... (Že to není jen díky masivním bičům.)

plakát

Dallas (1978) (seriál) odpad!

Představa, že by po celý rok mohl každý den běžet jeden díl, je naprosto děsivá!

plakát

Černá zmije - Černá zmije II (1986) (série) 

Od první série jde určitě posun k lepšímu. I když nevím jestli za to nemůže z části i to, že jsem tuto měl možnost vidět v originále (tzn. nezprasenou tím dabingovým paskvilem).

plakát

Galaxy Quest (1999) 

Tento způsob parodie zdá se mi poněkud nešťastným...

plakát

Vetřelec (1979) 

Od začátku pečlivě budovaná děsivá atmosféra je bohužel v druhé půlce filmu totálně pohřbena snůškou nesmyslů. Škoda, první půlka se mi líbila výrazně víc.

plakát

Neporazitelná Kristy (1993) odpad!

Příšerně slátaný příběh, tragicky vykreslené charaktery a oškliví herci, kteří ani neumí hrát. Co je ale horší, všechny akční scény působí naprosto debilně, což je u kung fu béčka docela průšvih. Člověka pak už nepřekvapí ani kung fu ovládající psycholožka nebo student medicíny. Co víc k filmu dodat? "Máte právo mlčet, tak držte hubu!"

plakát

Bubba Ho-tep (2002) 

Po pravdě jsem čekal další průměrné béčko bez výraznějších nápadů. To jsem se teda pěkně spletl! Tenhle film nabízí snad nejujetější setting jaký jsem kdy viděl. Zestárlý Elvis vydávající se za svého dvojníka, egyptská mumie v kovbojském obleku a J. F. Kennedy coby černoch na jednom place, konkrétně v domově důchodců v Texasu. Filmu velice sluší jeho pomalé tempo zabředávající do filosofování o životě, prokládané vtipnými Bruceovými hláškami. Zejména bych ale vyzdvihnul naprosto vynikající hudbu, která alespoň u mě zhoupla jazýčkem vah ze čtyřky na pětku. Výborně.

plakát

Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987) 

Pokud vám nevadí litry krve, rozšlapané mozky, pojídání zelených zvratků nebo snad raketou rozstřelená ovce, pak je tohle skvělá zábava. Pokud máte slabší žaludek, tak rychle od toho pryč! Jak tenhle člověk mohl natočit Pána Prstenů, to nepochopím.

plakát

Jmenuju se Earl (2005) (seriál) 

Zajímavá, vtipná a hlavně celkově lehce šílená jízda. Skvělé herecké obsazení a tomu odpovídající vynikající herecké výkony. Zejména Ethan Suplee, coby mírně pomalý Randy, je naprosto dokonalý. EDIT: CZ dabing je zhůvěřilost nejhrubšího zrna, autoři by zasloužili obřadně rozčtvrtit.