Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Temný rytíř (2008) 

Řád vs chaos, šílenství vs vyrovnanost, dobro vs zlo, jednoduše Batman vs Joker + rozpolcený Harvey Dent a jeho představa spravedlnosti. Comicsové filmy se točí jak na běžícím pásu, ale ten přesah, obraz reality a myšlenka tomu většinou chybí. Dark Knight je ale jiný, reálnější a filmovější než předchůdce i mnohem rychleji utíkající než Temný rytíř povstal. A proto vyniká a i když osobně ho mám rád stejně jako Batman začíná, zcela chápu, proč je hodnocen jako nejlepší comicsový film všech dob.

plakát

Auta (2006) 

Viděno nejméně 50 krát :). Film mého dětství, který umí z námětu o mladém namyšleném NASCAR závodníkovi (autě), vytěžit vše. To nejlepší na tomhle Pixarovském animáku jsou jednoznačně postavy. Ať už je to Doktor Hudson, hláškující Burák, hippie Filmore atd. Ozdobou toho všeho je opravdu nadčasová animace s vydařeným soundtrackem.

plakát

Star Wars: Klonové války (2008) (seriál) 

Rozvinout staré známé postavy (Obi-wan, Anakin, Mace Windu, Count Dooku, Padme, Yoda), představit nové (Ahsoka, Cad Bane, Savage Opress, Hondu, Asajj Ventress), navázat dějem na celkem špatný film Klonové války, rozvinout svět Star Wars a představit klony jako bytosti s vlastními názory a schopnostmi. To má za cíl seriál Star Wars: Klonové války a daří se mu to skvěle. První dvě série jsou kvalitní, animace na úrovni a samozřejmě některé epizody jsou lepší, jiné nic moc. Od cca třetí série se seriál rozjede, animace se zlepší a šestá série končí parádně. Mezi moje nejoblíbenější dějové linky patří ta s Darthem Maulem, odhalování čipů u klonových vojáků, všechny s Cadem Banem, všechny, kde se objeví mistr Yoda a ty, které ukazují mistry Jedi na bojišti s klony. Nejsilnější moment pro mě je konec páté série s procesem na Ahsoku. V době covidu přišla poslední série a ta se bezpochyby řadí mezi to nejlepší ve Star Wars. A jak fantasticky navazuje na Pomstu Sithů! Rozhodně je tento seriál to, co by si každý Star Wars fan měl pustit.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Barevný, velkolepý, ale bez emocí. Bohužel film se knize kvalitou a sílou hlavního tématu (tzv. Amerického snu) nepřiblížil a citování výroků z románu nepomohlo a nechávalo mě chladným.

plakát

Hra (1997) 

Co dát tomu, kdo má všechno. Originální, napínavá, skvělá, taková je Hra od D. Finchera. Děj si s vámi hraje, netrpělivě vyhlížíte, jak tohle skončí. Michal Douglas hraje bezohledného multimilionáře fantasticky a s jeho postavou jsem se dokázal ztotožnit. Často kritizovaný konec je sice dost neskutečný, ale mně do toho všeho dobře zapadá.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Na seriál jsem se těšil, že to dopadne takhle, jsem si nepřipouštěl. Malá Leia je otravná, inkvizitoři neschopní a děj za moc nestojí. Kdo čekal alespoň cool akci se světelnými meči, tak bude taky zklamán. Když od toho nebudete nic očekávat, seriál si užijete a “osudovost” Obi-Wana a Vadera se vám bude líbit, takže vám to nebude připadat jako ždímání Star Wars , jak to umí jenom Disney. Ať se radši soustředí na Mandaloriana a podobné projekty odehrávající se mimo hlavní děj Star Wars.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Nový Thor má zajímavý příběh s velkou dávkou humoru, někdy je ho “bohužel” až příliš. Christian Bale zahrál Gorra The Butchera skvěle a za mě se jedná o jednoho z nejlepších, ne-li nejlepšího jednorázového záporáka Marvel filmů. Někdy stojí film ale na hraně parodie s obrovským rozpočtem, jestli to dokážete přijmout, je jen na vás.

plakát

Volný pád (1993) 

Výborný film o tom, že z cesty domů přes L.A. nemusí být návratu.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

První polovina seriálu, odehrávající se na staré známé planetě Tatooine, byla velmi rozvláčná, vracející se vzpomínky Boby byly zajímavé, ale jakmile se snažil budovat impérium po Huttech “pomocí respektu”, tak jsem mu to nevěřil. Jakmile přišel na scénu teen motorkářský gang, kvalita šla ještě dolů  a přišla na mě nuda. Jenže druhá polovina plná známých postav dopadla skvěle, a tak mě seriál dobře naladil na nadcházejícího Kenobiho.

plakát

Casino (1995) 

Dnes klasická gangsterka od klasického režiséra s klasickým (tady ne tak docela) mafiánem Robertem De Nirem.  Zaručeně kvalitní snímek s řadou drsných scén, jen bych ubral stopáž o cca půl hodiny.