Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 964)

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Mám takový pocit, že jsem Pád třetí říše snad musel vidět v době premiéry povinně na škole nebo tak něco, ale upřímně si z toho moc nepamatuji, snad jen uspání dětí a tu scénu, kterou parodují lidi na internetu i roky později. Ano, rozlobený Hitler se stal možná větším hitem než samotný film. Z nějakého důvodu jsem ten film tak nějak zapomněl a vím, že se to za pár let stane znovu. I proto hodnotím tak, jak hodnotím.

plakát

Dangal (2016) 

Tohle je moje první setkání s indickou kinematografií, pokud nepočítám nějaké koprodukce a asi jsem si nemohl vybrat o moc lépe. Sportovní filmy, založené na skutečném příběhu totiž nikdy nezklamou a vůbec nevadí, že jde o sport, který mě nijak nezajímá. Tenhle je totiž jiný a delší než jsem zvyklý z americké produkce, což však nakonec také nevadí. Nic se zbytečně nezkracuje a přitom to nevypadá, že by tam bylo něco navíc. Přistupoval jsem k tomu s obavy, protože jsem nevěděl, co čekat od indických filmů a nakonec odcházím nad míru spokojený. Doufám, že takových !přehlížených" kousků nakonec najdu o něco víc.

plakát

Kancl (2001) (seriál) 

Trvalo mi to poměrně dlouho, ale nakonec jsem ke sledování britského originálu přeci jen odhodlal. Předně musím říct, že americká verze patří k mým velmi oblíbeným a rád se k nim vracím, takže se ani nebudu snažit vyhnout srovnávání. I to možná mohlo originálu v mých očích uškodit. Seriál má stejné zápletky a běží po stejných kolejích. Britská verze a její humor jen o něco víc staví na trapnosti než na vtipnosti, ale to není tak velký problém. Horší je, že tam, kde americká verze má Michaela Scotta, který je takový dětinský trouba, kterému pořád ještě můžete fandit, tak britská verze má Davida Brenta. Prvotřídního idiota, který nemá jedinou dobrou vlastnost, což z něj dělá postavu, kterou si nedokážu oblíbit. Tam, kde má americká Office jednu z nejlepších seriálových romancí všech dob mezi Pam a Jimem, tak tady nabízí jen slabý odvar v podání Dawn a Tima. A i poskok Gareth podle mě nesahá Dwightovi ani po kotníky. A to všechno je strašně divný, protože ty lepší postavy z těch originálních těží hrozně moc, jen jsou oproti těmhle dotažený k dokonalosti. Jednu věc však The Office nemůžu upřít, díky tomu vznikla americká verze a za to budu vždycky vděčný, i proto na hodnocení trochu přidám. Takříkajíc za nápad.

plakát

Megan Leavey (2017) 

Kate Maru mám rád, tyhle válečný true story filmy mě baví a tenhle nabízí i něco jiného než je zvykem. Tenhle nabízí i to, co se děje potom, co se z té hrdinské mise vrátíte, za což palec nahoru. Závěr klasicky tlačenej na patriotickou slzu. Na Netflixu k nalezení pod názvem Rex.

plakát

Americká reportérka (2016) 

Ale jo, koukat se na to dalo, jen bych to určitě nenazval komedií. Na druhou stranu to určitě není ani nic akčního, i když se tam od obojího trochu najde. Jestli vás baví filmy o Afghánistánu, tak tenhle se určitě dá zařadit mezi ty odlehčené. Tina Fey mi nevadí, ale coby zapálenou vojenskou reportérku jsem si ji neuměl představit a v roli mi moc neseděla.

plakát

Rozčarování (2018) (seriál) 

Je to vcelku jednoduché, jestli se vám líbí humor, který nabízejí Simpsonovi či Futurama, tak i při Disenchantment budete spokojeni. Já do této skupiny spadám a proto jsem se dobře bavil. Po přítomnosti a budoucnosti se nyní vydáváme do minulosti a poznáváme hlavní trojici - opilou princeznu, jejího vlastního démona a naivního elfa. Úvodních deset epizod bavilo, přineslo povedené vtípky a zajímavé nápady.  Další řady přinášejí ucelenější příběh na pokračování, což funguje slušně. Škoda je jen těch velkých cliffhangerů na konci řad, kdy už nemůžete pokračovat ve sledování. Jinak je to vcelku vtipné, má to příjemnou animaci a když se do toho člověk dostane, tak ho to pak i dobře zabaví. Postupem času příběh slábne a tak není divu, že byl ukončen. Možná mohl být i o něco dřív, ale zase měli tvůrci možnost připravit si uzavřený konec a toho si cením.

plakát

Miami Vice (2006) 

Obyčejná detektivka, která i přes slušné obsazení nedokáže vtáhnout a donutit vás se víc zajímat o hlavní postavy. Jak klišé praví, tohle už jsme viděli a lépe.

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Super vojenské drama a k naprosté spokojenosti chybí málo. Bavil jsem se drtivou většinu stopáže a dočkal se očekávaného patrionismu v závěru. Dobrá akce (když se to rozjede, tak už to nestaví), sympatické obsazení (Office, OITNB, Grimm) a skutečný příběh, co vtáhne. Takových filmů jen více.

plakát

Hrdinové ohně (2017) 

Filmy podle skutečné události vždycky dokáží vyždímat emoce navíc a člověk k nim přistupuje trochu ohleduplněji. Nejde o žádnou akci, je to čisté drama. O tom, co se stalo jsem neměl vůbec žádnou znalost a o to pro mě byl konec zajímavější. Věděl jsem, že se něco stane, ale překvapilo mě, co to bylo. A na to, že jde o americký film o hrdinech, tak jsem tam necítil žádnou pachuť přehnaného hrdinství nebo patosu, což zaslouží uznání. Závěrečné titulky jsou pecka.

plakát

Třídní sraz (2011) 

Taková upřímná a uvěřitelná jednohubka, kterou člověk nejlíp pochopí, když už za sebou nějaký ten sraz po letech má. Prostě se tam pak někde najdete a nostalgie to táhne výrazně nahoru. Navíc je zajímavé, když ty herce teď o něco starší vídáte jinde, tahle sestava už by byla drahá dát znovu dohromady.