Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (2 601)

plakát

Žraloci v Paříži (2024) 

Hned v prvním ohlasu, který jsem četl na FB se jeden z komentujících těšil na smrt vydlabané ekoaktivistky. Právem. Brzy poznáte proč. V této souvislosti popisovat pěknou scénu v zatopených katakombách by bylo spoilerování. Dále pak je zajímavý triatlonový závod, kdy někteří plavci překonali své osobní rekordy ve sprintu volným stylem. Jinak se jedná o naprosto schématický, stokrát viděný příběh s chytrou vědkyní, statečným policistou a připitomělými, sebestřednými politiky. Dalším mírným kladem jsou pěkné obrázky plastového útesu i samotné Paříže. A úplně nejvíc je "ekologické" poselství, které vyvstane se závěrečnými titulky: Všechna nebezpečná a rychle se množící zvířátka je třeba nemilosrdně zregulovat a to nejlépe do mrtě... :-). Alespoň tak jsem hlavní odkaz tohoto ekoveledíla pochopil já.

plakát

Zelené obzory (1962) 

Zaujmou charismatická Marie Tomášová a hostinská, samozřejmě i krásná Brejška. Nezaujmou starosti drblých komoušů a jejich úderné pěsti - místních ožralů. Nicméně film je takovým "náběhem" na nejslavnější období českého filmu a proto je záhodno ho zhlédnout.

plakát

Tape 407 (2011) odpad!

Drtivá většina filmu se odehrává ve tmě a ta tma a občasně ječící postavy jsou snímány rozklepanou kamerou. Je wohno vidět a tudíž se dá směle říci, že ve filmu se vůbec nic neděje!

plakát

The Sadness (2021) 

Takový masážní a přitom celkem srandovní brutal gore jsem už dlouho neviděl a kdoví jestli vůbec někdy viděl :-).

plakát

Lidé zapomenutí časem (1977) 

Není to nezajímavý film. Sympatické obsazení a roztomile primitivní triky jako v Cestě do pravěku. Představitel Dartha Vadera opět v masce, tentokrát popravčí. Já ho snad v "reálu" nikdy neuvidím.

plakát

Hlubina (1977) 

Robert Shaw, Eli Wallach, Nick Nolte, Jacqueline Bisset. Bezva obsazení v kvalitním i když dost zastaralém dobrodružném filmu.

plakát

Herkules v New Yorku (1970) 

Celkem zábava i když Arny je zde až příliš trapně "srandovní." Navíc celou stopáž tam drnká ten dementní řecký hudební motiv. Film je samozřejmě slabý, ale už jsem viděl i méně zábavná díla s velikým Arnoldem - například Juniora.

plakát

Yellowjackets - Qui (2023) (epizoda) 

Zatím nejslabší díl obou serií. Je to normální, vždy se nějakými umělými konstrukcemi snaží autoři seriál natáhnout...snad to nebudou dál hnojit ve zbývajících dílech.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

V závěru velice výživný akčňák. Celé je to skoro se dá říci béčkové, ale zmocnila se mne veliká nostalgie...