Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (313)

plakát

Městečko Twin Peaks - Epizoda 1 (2017) (epizoda) 

***Hodnocení po prvních čtyřech částech*** To je tak strašně někde mimo. Snad kombinace Eraserhead, Inland Empire a Teletubbies s dozvuky Twin Peaks někde v dáli. Samozřejmě pole intepretací je rozevřené, jak pornoherečka po 30 letech praxe. Co si taky myslet o počinu, kde se objevují hlášky jako "Paul is now at the North Pole." a David Lynch se v roli agenta FBI svěřuje: "I don´t understand the situation at all". /Samozřejmě, že si seriál zaslouží nějakou hlubší reflexi, ale prozatím I don´t understand the situation at all a docela mě to baví./

plakát

Znovuzrození (1966) 

První třetina filmu, kde se hlavní hrdina propadá do sledu událostí, mi připomněla Fincherovu Hru. Je to jakési vnitřní puzení, které hlavní hrdiny obou filmů vede k tomu, aby opustili pohodlí středostavovského života a nahlédli, co se skrývá "za zrcadlem". Ačkoli hranici nepřekročili dobrovolně, jsou to oni, kdo, možná podvědomě, udělá první krok.___Co Znovuzrození posouvá jako film na zcela jinou úroveň, je geniální kamera Jamese Wong Howa. Nekonvenční úhly kamery, zejména podhledy v úvodu filmu, a pokřivené čočky umocňují kafkovské vyznění filmu. Celkově se film vyznačuje velmi stísněnou atmosférou, která mírně polevuje ve druhé třetině filmu a vrací se opět v závěru. Velmi, velmi působivý film.

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Málokdy se stane, že je film zároveň vtipný, dojemný a sociálně naléhavý. Monolog "přijel jsem sem navštívit designového zubaře" je jeden z nejlepších ve filmové historii. Toni Erdmann je spolu s Birdmanem nejlepší alter ego poslední pětiletky.

plakát

American Honey (2016) 

Někde mezi Andreiným Akvárkem a Spring Breakers Harmonyho Korina. Hlavně díky kameře velmi stísněný a bezvýchodný film. Na to aby se American Honey dal brát jako regulérní sociální drama, místy příliš audio-vizuálně-i-obsahově ustřeluje a dostává se "ven z koryta", následně se ale vždy vlije zpátky.

plakát

Ve sklepě (2014) 

Nejzábavnější film roku. Seidl ve mně neustále vzbuzuje otázku, co je vlastně "dokumentární film". Respektive, co jsou Seidlovy filmy. (hodnocení filmu: 12.10.2015 - Be2Can)

plakát

Konzultant (2013) 

Za posledních 30 let nejlepší Ridley Scott. Přemýšlím nad tím McCarthyho scénářem. Sám o sobě působí jako patetickej pseudofilosofickej deepshit, ale v kombinaci s Ridleyho vizuálem a prezentací hlavní herecké pětky to funguje naprosto dokonale. Vyprázdněnost ve velkých gestech a zločin je následován trestem. P.S.: Pod tím balastem je scénář velmi chytře vypointován a věřím, že McCarthy přesně věděl, co dělá. (datum hodnocení: 1.3.2016)

plakát

Faust (2011) 

Svět jest vsazen do expresionistických kontur a jediné co ho nese a podpírá je kostra příběhu. Fascinující.

plakát

Interstellar (2014) 

To vše ten kosmonaut, který se skrývá za knihovnou, má na svědomí.

plakát

Vyšší moc (2014) 

Podvratná hra s očekáváním diváka na všech úrovních percepce. "Divácky přístupný film?" Totální šok, něco takového bych po Hře od Östlunda v životě nečekal.

plakát

Zátah 2 (2014) 

S odstupem a s chladnou hlavou začínám uvažovat, jestli Zátah 2 opravnu není nejlepší akční film, jaký jsem kdy viděl. V rámci žánru naprostá špička.