Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (176)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Andrea Arnold má filmování opravdu ráda, protože když už s natáčením jednou začne, neví, kdy skončit. Délka filmu je neobhajitelná, tady měl nastat nemilosrdný tanec nůžek, jehož výsledkem mělo být zkrácení snímku nejméně o 50 minut. To ale není jediný prohřešek, který jí vyčítám. Fish Tank mě kdysi emočně rozcupoval, American Honey vyvolal opačné pocity. Je to jako sestoupit z Petřínské rozhledny rovnou na dno Macochy. Jsem jiná generace, poslouchám jinou hudbu, mám jiný pohled na svět a jiné ideály než hrdinové filmu, ale v tom zásadní problém nevidím. Pravda, mladičká Star mně typově sedí víc na členku gangu, která právě zkopala bezdomovce, než na dívku, co prožívá první milostné dobrodružství a snaží se zapadnout do podivné hipsterské komunity - ale vem to nešť. Především cítím z filmu pózu a nevěrohodnost. Partičce hajzlíků z Edinburgu jsem v Trainspottingu jejich sviňárničky věřil, to byl věrohodný pohled na skotskou drogovou scénu, podepřený osobní zkušeností. Téhle skupině ukázkových loserů nevěřím ani pozdravení. Šéfka skupiny by z karavanu dokázala ještě tak pást tři pouliční prostitutky, jedna třetina podřízených by nebyla schopna prodat nejspíš ani sebe sama na parkovišti pro řidiče náklaďáků a druhá by zvládla ještě tak pozici drogového dealera ve špatné čtvrti. Jediný skutečný prodejce mezi tou sebrankou páchnoucí spáleným tabákem i ledasčím jiným byl Jake - vlastně jediná opravdu zajímavá postava příběhu (ten, co nelže, jen prodává a k tomu přece manipulace patří). Přesto nebýt té absurdní stopáže, snad bych o slabé třetí hvězdičce uvažoval, takhle ale nemám na výběr. Celkový dojem: 40 %. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Poměrně oceňovaná nezávislárna, kde Shia LaBeouf, Sasha Lane a Riley Keough cestují všemožnými zapadákovi po celé USA a dělají naprosto nudné a nezajímavé věci a trvá to skoro tři hodiny. Skupina mladých lidí na rozcestí, kteří nemají prakticky nic a není kam by se mohli vrátit, nabízejí předplatné časopisů všem společenským vrstvám. S tím se pojí řetězec absurdního chování a absurdních situací, které nutně nastávají, ale já v nich nevidím absolutně žádnou hodnotu. Tohle rozhodně není nic pro mě. ()

Reklama

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Ono skôr než generačná, je toto výpoveď o sociokultúrnych pomeroch istej skupiny ľudí. Mnohí young adults sú iní a nepredloženosti nerobia, ani v ťažkých situáciách. Na druhej strane Andrea Arnold svojimi obrázkami outsiderov oslovuje emócie mnohých divákov, o tom žádná. Mne sa jej filmy nepáčia, ba dokonca ma iritujú. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších roadmovie posledných rokov. Malý, veľký film s výborným soundtrackom, skvelými hereckými výkonmi a citom pre detail. Ten si tam ale každý musí nájsť sám:). Určite sa netreba nechať odradiť stopážou, zbehlo to podobne rýchlo ako Boyhood! Dnes preto rúbem vysoko, a vôbec mi to nevadí. PS: film nie pre masy, nazdar:) Be2can_2016 ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

American Honey je skvelá festivalová road-movie s mastným nádychom Dogmy 95. Rozlíšenie 4:3 ma nenahnevalo (čo u nových filmov často býva) herecké výkony Sasha Lane, Shia LaBeoufa boli skvelé-prirodzené, konfrontácie medzi charaktermi a dej mi tiež sadol. Skvelá kamera ma tiež zaujala, no myslím si, že pre bežných divákov to asi moc nieje. Jednu hviezdičku dávam dole iba kvôli samotnej podstate filmu ktorý zachytáva "slobodných ľudí" na ceste ktorý sa však živia tým, že klamú druhých ľudí.. A na to som háklivý. Ináč pecka, jeden z najlepších filmov roka. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Film byl natočen z většiny pomocí přirozeného světla bez přisvětlování. (filmsim)
  • Natáčení probíhalo od 7. května 2015 do 9. července téhož roku v Muskogee, Missions Hill, Benningtonu, Willistonu, Kansas City, Missouri Valley ve státech Oklahoma, Kansas, Nebraska, North Dakota, Missouri a Iova. (ČSFD)
  • Film byl natočen v chronologickém pořadí. Většina dialogů byla improvizovaných. (Hal_Moore)

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama