Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (176)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlý dlouhý film o ničem. 1) Útěk před životními problémy spočívající v popojíždění po Americe s partou mládežníků a prodeji časopisů lidem, kteří o ně nemají zájem, mi byl a je na hony vzdálen. Mentalita, postoj k životu i hodnotový žebříček postav je mi vzdálený a protivný. Příběh sám o sobě mě neoslovil ani zvlášť nezaujal._____ 2) Agresivní lháři a žebráci, skrytí pod maskou podomních prodejců, příležitostní zloději a lupiči beze špetky zodpovědnosti k blízkým, rodině či okolí mě fakt netankují. Fakeový pocit svobody, který jejich životní styl přináší, je lež a přetvářka. Navzdory svému přitažlivému vzhledu velmi nesympatická hlavní postava Star pak tento dojem jen umocňuje. Konec filmu potvrdil, že ani autorka si s věcí neví rady._____ 3) Více se mi líbila hudba._____ 4) Ovšem je tu 30letý Shia LaBeouf (prodejce Jake), kvůli němuž jsem film sledoval a kvůli němuž stojí za to se na snímek kouknout._____ 5) Snímek nabízí i další zajímavé mládence - vesměs neherce. Je tu 25letý McCaul Lombardi, Raymond Coalson, Kenneth Kory Tucker či 21letý Isaiah Stone. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Poměrně oceňovaná nezávislárna, kde Shia LaBeouf, Sasha Lane a Riley Keough cestují všemožnými zapadákovi po celé USA a dělají naprosto nudné a nezajímavé věci a trvá to skoro tři hodiny. Skupina mladých lidí na rozcestí, kteří nemají prakticky nic a není kam by se mohli vrátit, nabízejí předplatné časopisů všem společenským vrstvám. S tím se pojí řetězec absurdního chování a absurdních situací, které nutně nastávají, ale já v nich nevidím absolutně žádnou hodnotu. Tohle rozhodně není nic pro mě. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hippie road movie,která je neuvěřitelně free,přesto celkem ale depka.Nemít to skoro 3 hodiny,které jsou na podobný druh filmu zkrátka extrémně moc,mohlo by to hodnocení být lepší.Takhle American Honey místy dost bojuje s prázdnotou.Obsazení na to,že je ve většině tvořené neherci celkem sympatické.Jednou každopádně stačilo...60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sebepoznávací cestu hlavní hrdinky sice sledovaly i předchozí filmy Andrey Arnold, ale tentokrát je poprvé vepsaná přímo do nekonvenční struktury filmu a projevuje se jak volbou prostředí, tak muzikálovou segmentací vyprávění pomocí delších hudebních předělů, kdy si společně s protagonistkou užíváme přítomný okamžik a nepřemýšlíme nad tím, jak bude film (a cesta) pokračovat. Zatímco vnitřní osvobození Star probíhá pod povrchem, výraznou proměnou prochází americká krajina, kterou protagonistka se svými kumpány projíždí Z drsné, v nepříjemných detailech snímané reality života těch, kteří nemají co ztratit, jsme stejně jako Star opakovaně vytrháváni poetickými záběry zapadajícího slunce nebo ze země šlehajících plamenů na ropném poli. Star ovšem na rozdíl od jiných filmových tulaček není bezbrannou kořistí mužů. Rychle si osvojuje pravidla tržního kapitalismu a začíná sebevědomě nabízet to, co má, aby získala to, po čem touží. Samozřejmost, s jakou opakovaně nastupuje do aut cizích mužů, přesto vyvolává nervozitu a otázku, kdy na svou důvěřivost doplatí. Přestože si širé americké pláně, kterými hrdinové projíždějí, říkají o širokoúhlý obraz, Arnoldová zůstala věrna zúženému akademickému formátu. Většině záběrů díky tomu dominuje samotná Sasha Lane, jež zároveň určuje, koho a co uvidíme. Spárování energické hrdinky s pohybem kamery filmu dodává bezprostřednost a živelnost, jež ještě sílí během autentických erotických scén a dalších momentů, kdy se Star nechává vést svými pudy. Přes svou živočišnost je American Honey zároveň nemilosrdným portrétem země, ve které lze všechno proměnit ve směnný prostředek a v níž svého snu dosáhnete jedině tehdy, dokážete-li prodat sami sebe. 90% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bez debat výjimečná věc. Spontánní, explicitní, naturalistická. Herecky bravurně zahraná a filmařsky skvěle podaná. Prezentuje věci nejen pomocí scénáře a dialogů ale i kamery a hudby, což je věc kterou nelze neocenit. Chápu co ten film ukazuje, dělá to bravurně, ale nic moc dál k tomu neříká. A tohle se 163 minut dá vydržět jen horko těžko. Po dvou hodinách je té ruční kamery a nekončných cest v autě prostě moc. Chtělo to hutnější děj, nejen dokumentaristické vyobrazení dané problematiky teen outsiderů s pohnutými hodnotami a životy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo od 7. května 2015 do 9. července téhož roku v Muskogee, Missions Hill, Benningtonu, Willistonu, Kansas City, Missouri Valley ve státech Oklahoma, Kansas, Nebraska, North Dakota, Missouri a Iova. (ČSFD)
  • Film byl natočen v chronologickém pořadí. Většina dialogů byla improvizovaných. (Hal_Moore)

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama