Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (544)

plakát

Vřískot (1996) 

Starej dobrej Vřískot nikdy nezklame. No a když venku třeba padají trakaře a chcete se doma v teple trochu bát a trochu zasmát, nemá to prostě chybu. Jeden z milníků hororového žánru.

plakát

Twilight sága: Zatmění (2010) 

Třetí zápis do deníčku: "Bože můj, proč já na to koukám, trapnější už je snad jen Trapson z Trapasova, nebo moje komentáře. Momentálně už mi není ani jasné, proč na to koukají ty mladé slečny? Jestli je to jen kvůli těm polosvlečeným vlkodlakům, tak mě snad vomejou. Co se vůbec dělo tady? - Miluju jednoho - Miluju druhého, ale toho prvního víc! - Chci proměnit (říkám ti to už asi tisíckrát a v druhém díle mi to odsouhlasila skoro celá tvoje rodina) - Miluju tě - Tebe miluju taky, ale dám ti facku, protože si mě políbil, když jsem nechtěla (au moje ruka) - Tebe miluju víc, ale nechci, aby ten druhý věděl, že si tě vezmu - Je mi zima, potřebuju zahřát, ale nechci s tebou nic mít. - Miluju tě, ale vezmu si toho druhého, dej mi pusu... " Za co pane bože, za co! Akční scéna sice ujde, ale ten příběh...

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

Můj osobní deníček Twilight Ságy: "Včera jsem to viděl, dneska už si vlastně nic nepamatuju...Dvě hodiny vymytého mozku, pamatuju si akorát úryvkovitě - velká světová láska - on odchází - někde se mi tu z ničeho nic vybavuje Romeo a Julie - ona hledá útěchu v náručí druhého - už vím, proč Shakespeare, ona se chce zabít, on taky... ona ho letí zachránit - happy end a ani ty mrtvoly tu nejsou, zlatej William. Proč že to vlastně mělo ty dvě hodiny???"

plakát

Sirotčinec (2007) 

Skvělá duchařina parádní a přitom ne tak úplně nepřirozená. Zápletka má šťávu a pěkně jsem se místy bál.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Moc hezky pojaté vyprávění o problému rasismu v amerických domácnostech, kde "vládnou" zbohatlé paničky terorizující své barevné služebné, a jedné bílé mladé spisovatelce, která se jim snaží pomoct. Moc velká spokojenost, vřele doporučuji.

plakát

Moneyball (2011) 

Tak tu máme zase jeden pěkný sportovní snímek, který mohu jen doporučit. Baseball tentokráte na výbornou.

plakát

Neřízená střela (2010) 

No výborně, konečně zase jedna povedená komedie o zabijácích. Prakticky je to takový britský Můj Soused Zabiják. Ústřední trojice je super, jeden lepší než druhý (sice jsem pořád viděl v Grintovi Rona Weasleyho, ale to už tomu klukovi asi nikdo neodpáře:)), ale Bill Nighy asi vede. No a Martin Freeman má nevídaně pěkně záporáckou roli. Povedená zábava a na komedii o zabijácích ani není moc krvavá, jak už tak v dnešní době bývá pomalu zvykem.

plakát

Rock of Ages (2012) 

Jako rockový fanda můžu kladně ohodnotit výběr hudby, která je i ve většině případů dobře interpretovaná. Bohužel to samo o sobě zrovna haló nedělá a kromě toho bych si tak po čase asi vzpomenul akorát na super rockového bastarda Toma Cruise. Nebýt těchto kladů, musel bych být opravdu zklamaný. Příběh je o ničem, typická muzikálová slaďárna, která se prostě k rocku nehodí a dost nepochopitelných obratů body taky nepřidá. V Hollywoodu asi stačí chvilku tupě zírat z očí do očí a hned máte roztomilý hluboce zamilovaný pár, bleeee! Ta gay pasáž mezi Brandem a Baldwinem byla taky úplně mimo mísu a bez ní by se film dost dobře obešel, ale co, vlastně v každém filmu už dnes z rasových principů musí být alespoň nějaký černoch a homosexuál, bleee! Mohl to být pěkný nářez s pořádným námětem a odvazovou hudbou, ale ta slaďárna se prostě moc nepovedla. Hvězda za hudbu a hvězda za Cruise...

plakát

Asterix a překvapení pro Cézara (1985) 

Srdcovka z mládí, která se mi na VHSce protáčela pořád dokola. No a ten hudební doprovod jsem taky dodneška z hlavy nedostal.

plakát

Kmotr III (1990) 

Sice už to nefunguje tak dobře jako v předchozích dílech, ale jde o velmi slušné zakončení celé série. Andy Garcia dobře zapadá a prošedivělý don Pacino má pořád stejné charisma.