Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární

Poslední recenze (12)

plakát

Skinamarink (2022) 

Liminal spaces: the movie. _____ Tohle je film dost na hraně co se týče koukatelnosti, je nutný mu jít hodně naproti a přistoupit na jeho hru. Mně se zrovna nějak výborně trefil do nálady a těch pět hvězdiček u mě přecejen zaskóroval, i když zdejší nízké hodnocení taky celkem chápu. _____ Super kamera, kompozičně a barevně stylizovaná, funguje to přes jakousi nostalgii a takový ten snový pocit, když je vám pět a bojíte se v noci siluety kabátu hozeného přes židli. Je tam pár lekaček, které jsou v kontextu celého filmu možná trochu laciné, ale zároveň na mě zafungovaly, protože po hodině "ničeho" jsem je fakt nečekal. ____ Rozhodně to není horor, na který se chcete koukat s přáteli a řvát u děsivých scén. Je nutné být o samotě v dlouhých záběrech, až vaše mysl začne z nudy hledat příšery v zrnící tmě.

plakát

Chlapec, krtek, liška a kůň (2022) 

Tohle je ideální film pro lidi, kteří mají doma nápisy "Live, laugh, love". ______ Výtvarně moc krásné (i když postavy s černými konturami mírně trčí z jemného měkkého pozadí), prostředí má atmošku. Co se však týče příběhu, tak ten to vlastně moc nemá - film byl natočen podle knihy citátů s ilustracemi, a bohužel je to na tom zatraceně poznat. Když se to udělá dobře, tak může být určité filozofování ve filmech super, ale tady to byly jen poslepované citáty, které v první polovině ještě byly docela vpleteny do přirozeného dialogu, ale v druhé polovině už jen postavy odříkávaly moudra jak čínské sušenky štěstí. Potenciál pro opravdové hluboké lyrično to určitě mělo, jen kdyby se tam do toho furt tolik nekecalo.

plakát

Mořská příšera (2022) 

Docela debilní film. Je to v podstatě Jak vycvičit draka, jen horší ve všech směrech. Samo o sobě mi nevadí, když film kopíruje (resp. vykrádá) jiný film, ale Mořská příšera to dělá obzvláště mdlým způsobem. S pár originálními věcmi tento film přichází, ale nedá se říct, že je to posun k lepšímu, spíš zbytečné komplikování scénáře, a celý příběh končí extrémně předvídatelným poučením, které jsme před více než deseti lety už slyšeli od Dreamworks. Postavy ve filmu jsou na jednu stranu Netflix-style diverzní, což je sice fajn, ale na druhou stranu je jejich character design nenápaditý a tuctový. Tohle všechno bych ještě překousnul, jenže ten film je navíc šíleně nudnej (což je svým způsobem vlastně obdivuhodný, vzhledem k tomu, kolik je tam akčních scén). Byl to celkově strašně forgettable zážitek, bohužel to ale ani nebylo tak špatný, aby to bylo so bad its good. Nechápu, jak to mohlo dostat nominaci na Oscara. Jedna hvězda za tu roztomilou modrou potvoru.

Poslední hodnocení (879)

Výměna manželek (2005) (pořad)

25.04.2024

Autopohádky (2011)

19.04.2024

LEGO® příběh (2014)

15.04.2024

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023)

06.04.2024

Duše (2020)

03.04.2024

Přání (2023)

03.04.2024

Kroky a skoky české animace - Poetika animace (2024) (epizoda) (E01)

29.03.2024

Tripujem na chodníku (2023) (studentský film)

27.03.2024

Sluneční Stvoření (2023) (studentský film)

23.03.2024

Reklama