Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (83)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Generická disneyovka, která si bere motivy (i některé postavy) snad ze všech ostatních disneyovek a míchá z nich absolutně nefunkční koktejl bez chuti a bez zápachu. Pár hudebních čísel je sice fajn a sidekickové (koza a hvězda) občas dokáží vykouzlit funkční gag, ale na animák za skoro 200 miliónů je to zoufale málo. Disney evidentně chtěl jet na jistotu, ale těžce minul cíl. Možná kdyby to byla nějaká obsahová výplňovka pro Disney+ tak by se nad tím daly přimhouřit obě oči, ale jako plnotučná novinka je to prostě špatný a po zásluze Přání propadlo prakticky u všech…40% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bolo to milé, bolo to celkom originálne resp. "svojské", ale chápem, prečo sa to stalo kasovým prepadákom. Toto že stále cez 200 melónov? Ste sa zbláznili v Disney? Rozpočet veľkorozočtového blockbusteru pre niečo ako cellshadovanú rozprávku? Tu niekto poriadne vytuneloval náklady pre iné účely ako samotný film, inak si to neviem predstaviť. Dcérke sa to páčilo, nemôžem povedať, že nie, ale aj Vtáci sťahováci, ktorých sme pozreli včera v kine, boli ďaleko lepší či už príbehovo, tak aj technologicky a samozrejme aj vtipom a posolstvom pre deti aj dospelých. Disney jednoducho prešlapuje na mieste a dokonca robí kroky vzad či už na poli veľkých komixových "bijákov", tak aj na poli rozprávok. Hlavne že to bolo maximálne politicky korektné, že? ()

Reklama

sQelle 

všechny recenze uživatele

Disney vyhasíná ze všech stran, Marvel na úpadku nebo spíš už po, Pixar stagnuje ačkoliv má ještě lehce, co nabídnout a tohle je fiasko. Stovkový hřebík do skleněné rakve. Příběh nesahá k průměru a vizuál je spíš ošklivý než působivý. Odkazy k někerým dílům působí dost na sílu a úmornost nekonečných písniček nevykupuje ani krátká stopáž. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu tak nízké hodnocení filmu. Pohádka se mi líbila. Ocenila jsem zejména po dlouhé době pořádného Disney záporáka. Písničky jako vždy velmi vydařené, celková animace jako ze staré knížky zaujala moc. Hlavní hrdinka je sympaťanda a příběh originální (nevím, zda existuje nějaká reálná předloha). Většina komentářů se opírá o to, že jde o Disneyho film k výročí 100 let a že čekali něco lepšího. Jasně, není to nejlepší pohádka, ale je fajn! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Etnická pohádka, která si zdárně odškrtává vše podstatné, aby uspokojila co nejširší skupinu diváků ale trochu zapomíná na to být originální a zábavná. Bez inovace a tvůrčích nápadů natočená pohádka, která pěkně vypadá ale není absolutně ničím zajímavá, má nudné písničky, jejichž různé obměny, posloucháme v podobných filmech už tak 15 let a příběh, který je složeninou dalších jiných filmů. Prostě klasika, která potěší opravdu jen to nejmenší publikum, kterému stačí mluvící zvířata a hezká animace. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • V jednom přání se objeví fráze „pravá láska“, která odkazuje na film Ledové království (2013), kde hrála důležitou roli v příběhu. (SpiderBoy)
  • Při průletu Hvězdy stájí je na chvíli vidět kůň Maximus z filmu Na vlásku (2010). (SpiderBoy)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama