Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Okouzlující námořník Jacob se rozhodne zastavit tyranského kapitána a zachránit unesené dítě. Na své misi získá nečekaného spojence v podobě mořské příšery. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (117)

kajas 

všechny recenze uživatele

Mořská příšera je technicky na velmi dobré úrovni a nabízí příjemnou podívanou pro celou rodinu. Její příběh mi ale nepřišel nijak originální, přirovnání k sérii Jak vycvičit draka je v tomto ohledu velmi příhodné (hon za nějakou příšerou se změní ve vytvoření přátelského pouta k nakonec velmi sympatickému tvorovi). Pokud máte ale akutní nedostatek animovaných pohádek, tahle vám na jedno odpoledne udělá dobrou službu. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Tak pokračuju v celoživotní plavbě proti proudu, ale mně se ( minimálně vizuálně) Mořská příšera líbila o dva levely vejš, než Jak vycvičit draka. S příběhem samotným to už možná mohlo lehce pokulhávat...ale vlastně né. Proč by mělo vadit, že je tak prvoplánový a přímočarý? Vždyť takové pohádky bývají často. A nikomu to žíly netrhá. The Sea Beast je pro mě majstrštyk a basta. Píšete, že u animáku v 21. století je dechberoucí vizuál povinností. Je. A tady se povedl na výbornou. Ani nevím, které scény vypíchnout jako první. Rudý ohňostroj skrze rudé plachty v úvodu? Skoky a pády lidí přes palubu? Pohyby příšer pod hladinou? Samotné moře? A v poslední řadě postavy: když si odmyslíte ty otravné velké hlavy a parodické účesy, byla radost sledovat jednu vedle druhé - v čele s Jakem (jak skáče do vody, sahá pro kopí, šplhá po lodi). I když nejsem cílovka, klidně si to pustím znovu. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animovaná pohádka, s dobrou premisou. Pirátská verze Jak vycvičit draka mě však neurazila, ale ani nenadchla a to mám pro toto zasazení slabost. Na takto jednoduchý příběh, který má výrazně slabší scénář než draci jsou dvě hodiny příliš a absence humoru a dechberoucí akce tomu nenapomáhá. Navíc svět mořských příšer není ani tak zajímavým a Červený běs má sotva polovinu osobnosti, co Bezzubka. Navíc je celý děj mnohem méně přirozený a více příhodný. Po všech stránkách průměrná záležitost, která má dost nezasloužený konec hodný protočení očí. Neškodný na jedno zhlednutí, ale asi to není něco, na co by člověk vzpomínal, natož měl chuť si to dát znovu. Škoda, lehce promrhaný potenciál. 5/10. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Animace je solidní, ale příběh je prostě slabej. Celé to pozadí lovení příšer od pradávna a způsob, jak k tomu hlavní postavy přistupovaly, aby to potom  raz dva změnily, byl za mě nereálně podanej.  Jednotlivé části byly většinou celkem v pohodě, ale dějová linka prostě drhla, nemůžu si pomoct. Taktéž dabing byl slabší, námořnické ay ay v podstatě nedávalo smysl a pro nezasvěceného to zní divně, nahradit to běžným " jo" by nemělo vůbec na nic vliv a neznělo by to tak debilně. Víc humoru by tomu taky prospělo. Nudnější průměr, co trochu boduje námořnickou atmosfěrou a animací. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Jak vycvičit draka + Luca = Mořská příšera. Klasické příběhové schéma, pro dítě dobře čitelné (pro dospělého už bohužel předvídatelné), které je ve správných chvílích napínavé, hřejivé či překvapující. Cílem tohoto filmu není zapsat se na seznam těch nejlepších animáků, ale aktualizovat fungující animované dobrodružství pro dětské diváky k roku 2022. Film je velkým dokladem toho, kam se 3D animace za 20 let posunula... cením také kamerové rozzáběrovaní, svícení, pohyby i originální přechody z prostředí do prostředí. ()

Galerie (13)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama