Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (456)

plakát

Mars útočí! (1996) 

Amerika naruby? Prezident co není maniakální šílenec snažící se ovládnout svět, ale mírumilovný mírotvůrce (ztvárněný šíleným Jackem Nicholsonem), který neposlouchá rady svého generála? Myslím, že to mluví za žánr filmu. Šílený, šílený film. Hlavy, psi, chaos...Ale přeci jenom - královsky jsem se bavil. Znáte ty filmy, kdy víte, co se stane, a tak vás film nudí? Tohle je sice ten případ, ale kupodivu je to ještě větší prča. A Tom Jones? No... It's Not Unusual!

plakát

Po krk v extázi (2004) 

Od první čtvrtiny jsem se nemohl ubránit srovnávání s jiným britským počinem - a to dílem Guye Ritchieho Rocknrolla. Jenomže, kde Rocknrolla byla vtipná, tak Layer Cake mi přišel křečovitý... i když některým humorným scénám se nevyhnul. Daniel Craig má ovšem úroveň, to je zase pravda. Pravda ale také je, že anotace filmu dává prostor k mnohem lepšímu zpracování, než kterého jsme se dočkali. A poznámka na závěr: Po Rocknrolle a Východních příslibech je Layer Cake třetím důkazem, že britským gangsterům chybí úroveň a styl (čest výjimkám).

plakát

Kick-Ass (2010) 

Být superhrdinou, to napadne snad každé děcko, ale skutečně se jím stát, to už je něco jiného. Za takovým rozhodnutím musí stát silná víra ve svoje schopnosti, rozhořčení a v neposlední řadě právě ty schopnosti...Maličký problém nastane, když oplýváte všemi vlastnostmi a náležitostmi, až na tu jedninou a nejdůležitější - nebýt neschopná lama. Přesto a možná právě proto je Kick-ass skvěle natočený film s notnou dávkou humoru. První půlhodina slabší, poslední půlhodina nabytá pecka. Čert vem klišé! A jsem rád, že Nicholas Cage hraje zase jednou v něčem dobrém opravdu dobře.

plakát

Poldové (2010) 

Byl jsem opravdu zvědavý na policejní duo tvořené klasickým starým klaďasem (nebo záporasem dle okamžité role, samozřejmě, ale v každém případě klasickým) a ulítlým protagonistou ještě ulítlejšího seriálu 30 Rock. Bruce Willis je Bruce Willis a Tracy Morgan je blázen, ale kupodivu jejich spolupráce docela fungovala. Možná jsem ji přijal o to nadšeněji, čím více se blížila a snažila blížit a vzdát poctu těm starým parťáckým filmům.

plakát

Táta XXXL (2008) (TV film) 

Nemyslím, že Američané a Britové natočili tenhle dokument jako omluvu za to, že jsou tak blbý, když krmí svoje malé děti hamburgerem. Je to prostě dokument, není to film, a jako takový má jisté náležitosti. Informuje nás jistou formou o problému a ukazuje nám, jak se dá v některých případech řešit, pokud možno objektivně a nestranně. Zase nemá cenu skuhrat, že u nás se nic takovýho neděje. Zkusili jste se někdy pořádně rozhlédnout po ulici a teenagerech? Nehubneme, právě naopak jsme jedni z nejtlustších v Evropě. Samozřejmě mezi dokumenty to není žádný skvost, dost často opakují informace, i když vezmu-li v úvahu, kdo je cílovou skupinou diváku, tak to chápu. Ale radši jsem se koukl na dokument o skoro půltunovém chlápku, než na dokument o bandě Čechů, kteří se pokoušejí o rekord v čemsi...

plakát

Přemluv bábu (2010) 

Jednu hvězdu ne za to, že by to bylo hrozný, ale za to, že na čsfd to nemá co dělat. Jinak samozřejmě každý má právo vyjádřit veřejně svůj názor a stejně tomu tak je na druhé straně... nikdo vás nenutí ten názor vyslechnout. Nemyslím, že klip Mádl s Issovou natočili pro peníze, spíše z přesvědčení.... zajímavá reakce ze Slovenska je: http://www.youtube.com/watch?v=UOeCBOwx0BA

plakát

Dějiny udatného českého národa (2010) (seriál) odpad!

Dát si do názvu Dějiny, to chce odvahu - možná si myslí, že to nejmenší divák nepozná, ale je bez debat, že s dějinami a ani dětským úvodem k nim "seriál" nemá vůbec nic společného. A pokud se náhodou nějaký ten kousek zmíňky o historii přeci jen objeví, je tendenční, až to bolí. Lepšího průvodce historií by si děti prý nemohli přát, že je český lev. Možná český lev, ale s korunou bláznů na hlavě. Není to vtipný, ale trapný. Není to informativní, ale prázdný. A není to ani pěkný. Místy jsem až nevěřícně zíral, jestli to skutečně myslejí vážně. Je to krátký! - to je to jediný, co to je a co je pozitivní.

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Když jsem viděl tu hrůzu nového Souboje titánů, tak jsem si řekl, že podívat se na tenhle druhý film dle řecké mytologie je nutnost. Tam, kde v Souboji titánů neherec Sam Wortinghton předvádí akční vrhání do boje, tak Logan Lerman se snad po konci zastudlé puberty své postavy rozhodl emancipovat a ukázat, že mladíček pubertální taky umí být hrdina a zachraňovat svět. Jak milé, jak roztomilé, jak teenagerovské. Chris Columbus se snad z dětsky naivních filmů nikdy nevykope. Bohužel tam, kde měl být film vtipný, byl trapný, tam, kde měl ukázat, že je na výši, byl nelogický s dírami ve scénáři a tam, kde měl být vážný, zase bavil. V Souboji titánů Perseus po desetiminutovém tréninku s mečem, který nikdy předtím nedržel v ruce, neměl široko daleko soupeře, v Zloději blesků Percy rovněž... myslím, že jsou oba na stejné kvalitativní úrovni, takže oba obdrží shodný počet hvězdiček...

plakát

Východní přísliby (2007) 

Čím se liší italská (potažmo sicilská) mafie od mafie našich ruských bratří? Každá mafie si zakládá na soudržnosti, loajálnosti, touze po moci, nezákonném obchodu... Jenže Rusové jsou mnohem brutálnější, naši předkové věděli, proč z jihoruských stepí utekli... Východní přísliby nabízí hodně otázek - rozhodně to není film, kde si člověk nezapřemýšlí. Tleskám Viggo Mortensenovi, jak se mu podařilo napodobit ruskou urputnost a houževnatost (například scéna z lázní) a Armin Mueller - Stahlovi zase za skvělý výkon ruského Kmotra.

plakát

Transformers (2007) 

Docela naivní příběh, kde opět všechno záleží a visí na jednom klukovi a jeho věrnému porouchanému psu.. pardon, out robotovi...