Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (456)

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Čistokrevný sci-fi příběh odvyprávěný ve velkém stylu bez zádrhelů. Tom Cruise zase válčí v nějaké Válce světů, ale tentokrát na mnohem vyšší úrovni, protože mu to režisér i scénář umožnili. Dokonale zvládl roli vystrašeného panáčka, co akorát tak rád sedí v zázemí, ale i přerod do hrdiny, který všechno rozsekne. Přitom film umně pracuje s tím, jak ukázat, že ten přerod nebyl ani rychlý, ani jednoduchý. Cruis dotlačený okolnostmi dělá co může a divákovi je jen lehce naservírovaná představa toho, že reálně si musel odžít pořádný cyklus snažení a zklamání, než to konečně vyšlo.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Terminátor 5 se vlastně tak trochu snaží o to samé, co Abrams udělal se Star Trekem - restart příběhu pomocí časového paradoxu a alternativní časovou linií. Na rozdíl od Star Treku to tady ani moc nedává smysl a tvůrci se to ani nesnaží nijak extra vysvětlit. A ještě k tomu ignorují to, co se stalo v předchozích filmech. Možná kdyby neignorovali pravidla svého světa a sprostě nevykrádali první dva filmy a nekopírovali to kvalitativně ve stylu 'made in china', byl by to zajímavý restart série, fajn oddechovka a nostalgický návrat k Arnieho 'I'll be back'.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Na podobné vlně jako jednička, ale už nudnější, hloupější. Pořád ale dostatečné množství sarkastických hlášek to činí sledovatelným.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Film údajně založený na umné kombinaci vtipu, akce a sci-fi prostředí. Proč ne, když se to udělá dobře. Ale tady byly všechny vtipy v traileru. Hlavní hrdina je tak trochu blbec a příběh není až tak skvělý. Výsledná kombinace ale tak nějak funguje.

plakát

Single Man (2009) 

Film založený na hereckém umu Colina Firtha. Nepatetické, nenásilné, inteligentní a věrohodné. Jen trochu smutné. Ale takový život asi občas prostě je.

plakát

Já, Simon (2018) 

Je to hrozně pozitivní film, cynik v nitru úplně křičí - a samozřejmě, má pravdu. Jednomu by se snad i zastesklo po střední škole, nebo alespoň po americké střední, kterou nezažil. Ale kouká se na to moc hezky. Vyumělkované pro mladé, ale na druhou stranu, ten film má nadhled, je plný vtipu a paradoxně, místy je i uvěřitelný,

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

To bylo tak divné, až to bylo krásné. Tim Burton tentokrát sáhl trošku po jiných spolupracovnicích i hercích (kde je Johnny Depp?). Každopádně Samuel L. Jackson zde zapadl skvěle, dostává navác čím dál zajímavější role - staříci jdou čím dál více na odbyt. Ale jinak j to typický Burton. Musím ale říct, že dost divnou knihu překlopil do filmu, který funguje, dává smysl aděj je učesaný.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Jako samostatně stojící film by to fungovalo lépe. Takhle víme, že jde jen o krásný úvod (návrat) do světa pohádek, do světa Harryho Pottera. Víme, že se máme těšit dál, až se objeví postavy, o kterých jsme nejenom slyšeli. Tak se těšme.

plakát

Ztratili jsme Stalina (2017) 

Herci ve filmu Ztratili jsme Stalina mluví čistou angličtinou bez ruského přízvuku. Atmosféra masového vraždění tak dostává masku elegantního anglického gentlemana. O to je pak film mrazivější.

plakát

Přání smrti (2018) 

Sice už Bruce není mladíček,ale pořád se ještě umí chopit glocka a pořádně si zastřílet. Ochránce práva a pořádku,který s vtipem a lehkou ironií v obličeji neváhá. Tyhle postavy se mu hrají jedna báseň. Protože je to možná trochu on? Těžko říct,ale bez něho by ten film asi nebyl ono. Původní film jsem neviděl, takže nemohu srovnávat,ale to je asi dobře. Tenhle film je nedotažený ve vyznění a věrohodnost také pokulhává v závěsu? Hádám ale, že do současné debaty v USA o zbraních zapadne přímo dokonale. V dílčích věcech jde ale o vypiplaný film - co do vtipu tak i do schválně provedených klišé. Včetně párků dvou policajtů poflakujících se po okolí jako kdyby vypadli z devadesátek, kteří vždycky přijdou poslední ,ale svoji stopu sledují. K dokonalosti chybí jen ta kobliha v ruce jednoho z nich. Jen nebýt té diety. Ale bez Bruce bych to vidět asi nechtěl.