Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (39)

plakát

Napoleon (2023) 

Ridley opět odvedl poctivý kus filmařiny. Šla jsem do kina s tím, že to bude asi docela chaos, když museli kinoverzi oproti director's cutu tolik očesat, ale na dlouhou verzi se těším (i proto 4*). Akorát tedy ty rozdíly mezi "live" verzí vztahu s Josephine a dopisy je docela zarážející.

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) odpad!

No to snad nééé... z Asterixe našeho dětství nezbyly ani doutnající trosky, místo toho je tu metroušovsko-veganská přehlídka infantilních pacošů po lobotomii. Strašně dlouho jsem neodešla z kina, ale tady jsem musela po půlhodině dát na útěk. Je mi dost smutno z toho, jak tenhle kult zmrvili.

plakát

Láska bez bariér (2018) 

Po váhavém rozjezdu jsem byla fakt zvědavá, kam až Jocelyn bude ochoten zajít, pak jsem si mezi občasným smíchem říkala něco o blbovi, ale ve finále z toho byl docela příjemný oddechový film. Originální scéna s bazénem. Netypický námět, film bez hromady zbytečných blbostí a příjemná změna od všemožných filmů narvaných počítačovými efekty až po střechu. Dostala jsem asi víc než jsem od toho čekala, takže za mě v pohodě. Za decentní humor hvězda navíc.

plakát

Psí domov (2019) 

Rodinný film z USA... Najdete tam skoro všechno, co musí vyvážený emerický film mít. Černé, bílé, dobráky, hajzly, hendikepované (nic z toho mi nevadí)... a homosexuály... V podstatě mi ani homosexuálové nevadí, ale proč se mají cpát dětem do zvířecího filmu, to nechápu. Kdyby ty dva psy sbalila normální rodinka s dětmi, zápletku by to nijak neovlivnilo. Děj vcelku nuda, tak nějak mě dojala akorát ta canisterapeutická scéna. Animace se zrovna moc nepovedly a dabing Belly mi drásal nervy celou dobu. Psí poslání nebylo z mého pohledu žádný extra zázrak, ale pořád to bylo milejší než tohle. Nebylo v tom prakticky nic, co by nebylo v jiném "psím" filmu, krom přátelství s nevydařenou pumou.

plakát

Mars (2018) odpad!

Tak já nevím. Buď je na to IQ kolem 140 zoufale málo nebo to holt chce nějakou tu trávu před projekcí. Na nějaký smysl čekáte 30 minut, 60 minut, 84 minut... A... NIC. Snad jenom ta Vendy byla místy tak nějak roztomile blbá, ale jinak to vnímám jako filmovou katastrofu, kterou opravdu vícekrát vidět nemusím. I když to člověk uchopil jako parodii (kostýmy, prostředí vůbec), tak to prostě nezafungovalo a mě to donutilo se zoufale upnout na nádherné barevné exteriéry z Utahu, abych tu projekci nějak odseděla. Krása přírody ale bohužel film nezachrání a Mars se pro mne stává suverénně největším zklamáním KVIFF. Dialogům ve skafandrech místy vůbec nebylo rozumět, české dialogy jsem musela načítat z anglických titulků, takže pro ty, co anglicky neumí (viz moje mamka, která se docela těšila na Havelku a českou scifi komedii) to musí být totální pruda. Škoda, pod stručným popisem si šlo představit ledacos a mohl to být pěkný film. Takto ovšem never more, Whitney Houston.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

U třetích pokračování bývám skeptik a tak jsem si od další Bridget zakázala čekat cokoliv kromě dvou hodin oddychu s oblíbenými postavami. A ejhle! Všichni nám sice s grácií vzhledově zestárli, ale na šťávě jim to rozhodně neubralo. Bridget se svými ztřeštěnými přáteli a rodinou nezklamala, vtipných momentů i díky parádní Emmě Thompson bylo nečekaně hodně a ty Markovy zoufale zamilované psí pohledy a vyznání po všech těch letech - koho by to nedojalo... Tenhle humor mi prostě sedí a už dlouho jsem se tak nezasmála, rozhodně to nebyl ztracený čas. Go, Bridget, go! :-)

plakát

Máj (2008) 

Ano, vizuálně je film opravdu pěkný, ale jinak paskvil na paskvil :-/

plakát

Kajínek (2010) 

Ty vztahy mezi policií, justicí a podsvětím jsou děsivé... Celkově by mi film vyšel na průměrné tři hvězdičky, ale že se advokátka snad ještě Kajínkem nechá sbalit, to fakt filmaři přehnali...

plakát

Muži v naději (2011) 

Když tu tak čtu ty komentáře... Já šla do kina s tím, že chci vypnout od každodenních starostí, o ničem moc nepřemýšlet a snad se i pobavit. Toto všechno splnil film na jedničku, ačkoliv z morálního hlediska to vnímám samozřejmě trošku jinak. Občas je ale potřeba nebrat ten život tak vážně, ne? ;o) Už delší dobu jsem se u komedie tak příjemně nezasmála. Ten konec byl možná až moc "happy", takže 4* jsou pro mě odpovídající.

plakát

Edith a Marcel (1983) 

Paralela dvou příběhů mi nějak neseděla a na můj vkus to bylo až příliš dlouhé, celý film by se klidně mohl o třičtvrtě hodiny až hodinu smrsknout... Herecké výkony výborné, ale celkově se mi film Edith Piaf líbil mnohem více...