Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mars je vztahová romance o láskách, přátelstvích, nadějích a obavách, které sbíráme celý život na Zemi a pak si je odneseme na jinou planetu. Ale i tam nás stahují k zemi, tedy k Marsu. Gravitace prostě funguje všude, jak už všichni vědí, protože doba, kdy byla rudá planeta v módě, dávno minula. Marťanskou vědeckou stanici udržuje v nouzovém režimu zastaralý robot Bot, ponechaný kdysi na Marsu svému osudu. Přežil pět velkých prachových bouří, četl jen komiks o Indiánech a několikrát ho trefil blesk. Už nechce být sám. Ale místo náhradních dílů přiletí česká výprava. Turisty přivádí různé důvody, někteří se na Marsu chtějí oženit, jiní jsou přesvědčení, že se účastní dobrodružné reality show. Členové expedice jsou tak rozdílné osobnosti, že to mezi nimi brzy začne skřípat a robot Bot zatouží po době, kdy lety na Mars dávno vyšly z módy. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Marze 

všechny recenze uživatele

Takové studentské bakalářské cvičení party kamarádů. Je záhada co chce film vlastně sdělit. Proč se hovoří anglicky? Proč vlastně chmury léčí sexováním? Zřejmě jde jen o to využít kulisy skutečného simulačního centra Marsu v USA myšlenka, že vznikla možná jedině proto, aby využila exkluzivní kulisy. Robot neustále říká existenciální komentáře. Ve srovnání s Kosmem chybí humor. Pobavilo mě pár nápadů za což dávám jednu hvězdu (zastaralé Windows 95, výrok „Malý princ je kulturní kniha“ a parafráze „Whitney Houston, máme problém.“ Zbytek filmu je podivná směs sci-fi, ekologické výzvy, romance, psychodramatu, modelové studie ponorkové nemoci a morality, těhotná barbína a mecenáš plánující vesmírný byznys. Neobvyklou krajinu Marsu doporučuji radši zkouknout na obrázcích na netu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Takže výlet do Utahu s velmi omezeným rozpočtem, kdy i páni herci se chopili techniky. S velkým očekáváním jsem na tenhle film čekal, ovšem námět a možnosti dalece převýšily výsledek. Kolegové už se rozepsali o nekvalitách, podrobně se tu rozebraly i pochybné praktiky posouvání filmu do popředí žebříčků. Asi nejvíc otravná hláška filmu byla speak english. Skvělá angličtina herce který namluvila bota, a velká vědecká osobnost v jeho postavě. Tolik asi pozitivního o téhle blbosti, jež bohužel ale ještě nedosahuje dna kam se dostalo mnoho jiných tuzemských filmů. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Já nevím... já vážně nevím. Bezpochyby jsem to nepochopil, ovšem nejsem si jist, zda bylo co k chápání. Tvůrci na tiskovce po novinářský projekci hovořili o "experimentálním filmu", s čímž lze bez výhrad souhlasit. A já asi nejsem správnej typ na experimenty... nebo prostě nevím. Určitou poetiku jsem ve filmu viděl, ale nebyla mi moc blízká. Viděl jsem tam jasné ozvuky humoru založeného na trapnosti (což je termín, nikoli urážka) v podání členů Vosto5, ale ani to mi není moc blízké. Některé fóry byly senzační (Whitney Houston, máme problém), jiné trapné hluboko pod úroveň (Your Eyes September - to se scénář na víc fakt nezmohl??) Alespoň mě bavili herci: ze všech nejvíc neherec Ondřej Doule jako pošahanej autistickej rodokapsovej robot. Nezklamali ani Tomino Jeřábek a Halka Třešňáková. Velmi potěšily Tereza Nvotová a i v kombinéze příjemně sexy Petr Nesvačilová (jíž bych přál, aby si alespoň jednou zahrála pořádnou femme fatale, protože na to má nejen fyzické dispozice a byla by v tom skvělá). Jenomže co začíná jako podivnost, končí jako mnohem větší podivnost a já už si vůbec nebyl jistej, na co koukám, jestli jsem nic nepochopil, nebo co se to dělo. Strašně bych si přál být na jedné vlně s tvůrci, pak bych si tuhle ujetost bezpochyby užil, a závidím těm, kteří to dokážou. Asi jsem příliš konvenční divák. Nebo... vážně nevím. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Víte, jak se zde, na csfd, uměle navyšujou procentuální hodnocení filmů? Úplně jednoduše. Nejlépe tak kolem třetí hodiny v noci, aby si toho nikdo nevšiml, během dvaceti minut nahodíte 3 pětihvězdičkové komentáře, pěkně za sebou, z čerstvě založených profilů, z nichž každý má na kontě pouze jeden jediný komentář. Že by se diváci filmu Mars, či snad fanoušci Benjamina Tučka zcela náhodou, ve tři v noci sešli, zcela náhodou si pozdě v noci založili účet s počtem hodnocení kolem 200, aby mohli slovně hodnotit a první koment, který napíšou, bude k filmu Mars a všichni se v hodnocení shodnou? A zcela náhodou se sešli během dvaceti minut po sobě? Ne, vážně. Já jsem noční pták, a tohle mi dnešní noc nemohlo ujít. Je to hrozně vtipný a jenom si kladu otázku a měl by si jí položit i pan Benjamin Tuček, nebo jeho příznivci - Má tuhle šaškárnu zapotřebí? :o) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako - určitý náběh to mělo... Takhle, nic jsem si o tom nečetl, takže komedii jsem nečekal. Spíš to v první části vypadalo na zvláštně pojatý třeba survival nebo dokonce horor s odlehčujícími prvky, ale nakonec to nebyl ani horor, ani komedie, ani podobenství, ani survival, ani kuchařská show (abych byl taky vtipný v Tučkově stylu). U spousty věcí jsem si říkal, jestli nedávají smysl záměrně, nebo se to tvůrci prostě rozhodli nekomentovat? Třeba - proč nikdo neřešil, jak Halka mohla přežít, když jí zbývala jen minuta kyslíku? Nikdo se jí na nic neptá. Chvílemi žere divné rostliny z krabice pod postelí, tak jsem se těšil na odhalení, že je třeba vetřelec. Ale ne. Nebo proč si Vendy myslí, že je to reality show? Oni tam neletěli půl roku v raketě ze Země? Neprošla žádnými testy, nebyla na trenažéru, potažmo centrifuze? A ten Jeřábek je v tom filmu proč skoro furt nahatý? Třeba v tom bahně? A ten vykradený space cowboy nemohl být aspoň originální a neopisovat? A proč svatba neproběhla bez přileb?! Aby byl ten jako fór s polibkem? Nakonec z toho vyleze historka o tom, že na Mars odpad dovážet nebudeme, fuj fuj, a že i robot chce mít vedle sebe dítě a nebýt sám. Ach jo. Vizuál se mi docela líbil, vtipy (až snad na dotaz na Windows 98) stály za prd (fakt má být směšné, že si maluje pusu rtěnkou přes sklo přilby?, že si do helmy vypustí kouř z cigarety?. že dojde na záchodě papír?, že se holky dvě minuty fackují, jen si občas vymění místo? atd.). Mimochodem, jedna postava je tady hodně upozaděná - schválně, kolik toho tady bylo o pilotovi, o tom s brejličkami? Fakt škoda, že tvůrci nepromysleli ten film daleko, daleko víc a nepřišli se zajímavějšími zvraty a myšlenkami - začátek docela chytil, ale pak se z toho stal povrchní článek ve víkendové příloze Blesku. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní producent filmu, představitel robota a vědec NASA Ondřej Doule o filmu řekl: „Nebylo to levné a myslím, že se finance nevrátí, byl to, abych tak řekl, soukromý projekt můj a producentů, kteří do něj investovali a chtěli ho realizovat. Viděli v něm neuvěřitelný unikát a šanci. Věřím, že se k filmu budou diváci ještě vracet. Nejde zas tak moc o situační komedii, jako o vtipný i vážný příběh člověka a jeho místě ve vesmíru. Kříží se v něm umělecké, mytologické, filmařské, sci-fi a vědecké linky. Proto všude říkám, že jsme se snažili být co nejvíc realističtí. Film je třeba vidět vícekrát a já věřím, že bude inspirací pro průzkum vesmíru a jen tak nezestárne jako jiné sci-fi. Současně poukazuje na některé „patologie“ hlavně české společnosti.“ (sator)
  • Film byl natočený na vědecké základně uprostřed pouště Mars Desert Research Station v Utahu. Natáčení probíhalo od 25. dubna do 16. května 2015. (Duoscop)

Reklama

Reklama