Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (208)

plakát

Armáda temnot (1992) 

Ach, ach! Škoda té třetí třetiny filmu, mělo to tak dobře našlápnuto!

plakát

San geng 2 (2004) 

První dvě hororové povídky (Japonsko a Hong Kong) jsou výrazně slabší než poslední korejská. Zásluhu na tom má Chan-wook Park, který umí příběh skutečně vygradovat a podat ho zajímavým vizuálním způsobem.

plakát

Once (2007) 

Maybe I'm not that kind of hippie. Charles Bukowski

plakát

Gympl (2007) 

Plytké a bezduché. Myslím, že tam je jeden dobrý vtip. Ale vlastně ani tím si nejsem jistý.

plakát

Hvězdná srážka (1978) 

Další z výborných komedií. Pokud si tento skvost navíc vychutnáte v kině a se simultánním dabingem (jak poznamenal jeden z diváků: "No ty vole. Je to se simultánním dabingem, kterej významě zvyšuje atmošku), budete se skvěle bavit. David je příšernej. A nejen on.

plakát

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 

Já nevím. Hodně jsem se na to těšil. A dojmy? Na můj vkus až příliš hudby (která - upřímně řečeno - stojí za starou bačkoru i s pěveckými výkony), alespoň ze začátku příliš málo krve, ale především extrémně plytký děj. Ano, jednoduché zápletky jsme odpustili již mnoha režisérům, protože to ve finále až tak nevadilo, ale tady... v podstatě jde o exhibici celkem děsné hudby a podřezávání krků (to až ke konci, a stejně se toho člověk přejí, protože je to zkrátka pořád stejné). Přitom Burton použil stejné postupy, jako ve svých předchozích filmech (lze hledat paralely především s Ospalou dírou), ale nestačilo to. Johnny Depp s Helenou Bonham Carter jsou oba uhrančiví (chudinka, ta dopadla! alespoň nějaký dějový zvrat), Sacha Baron Cohen je vynikajícně úlisný a Alan Rickman, představitel soudce Turpina, úhlavního nepřítele našeho ďábelského holiče, je jako vždy velice podmanivý (a ten hlas!). Přesto všechno jsou mé pocity z tohoto dílka přinejmenším rozpoluplné. A pokud se mě někdo zeptá: "Zklamání?", pak odpovím: "Ano".

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Zatím hodnotím takto po shlédnutí 3 dílů.

plakát

Pterodaktyl (2005) odpad!

Výborná komedie. 0/10

plakát

Opus I (1921) 

Nepříliš nápadité, dvě hvězdičky za na tu dobu kvalitní zpracování. Holt tyhle typy experimentů mi k srdci asi nepřirostou nikdy.