Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Hér odpad!

všechny recenze uživatele

Tak něco takového jsem opravdu nečekal. Jak už tu někdo psal, tak toto se vymiká naprosto všem hodnotícím systémům . Myslím že ostatní komentáře vystihují na 100 % pociy každého kdo o toto "mistrovské dílo" jen okem zavadí. Film u kterého mě po shlídnutí ještě drahnou dobu chytaly záchvaty nekontolovatelného smíchu spolu s bolestnými křečemi. Jeden z nejlepších filmů na party s kamarády když se chcete opravdu královsky bavit. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Dalsi z male skupiny opravdu zabavnych a presto totalne spatnych becek. Klise strida klise a vse svym vecne zhulenym pohledem kontroluje talisman spatnych filmu Coolio. Tomu dycha na zada ceska hvezda Petr Jakl a spolecne zastinuji cely zbytek ucinkujicich, vcetne hlavnich hrdinu, Ti jsou ostatne v podobnem typu snimku nepotrebni. Potrebne ale jsou prsate blondyny, krvane efekty, nechutna umrti, trapne hlasky a jednoduche triky. Toho vseho je v Pterodactylovi dostatek a tak se divak, ktery se umi bavit bavi. A ja se bavil kralovsky. ()

Reklama

pursulus odpad!

všechny recenze uživatele

Lesterův Plán 9.¬         Nesleduju zprávy televize Nova a nečtu Blesk, tohle všechno mi nahrazují snímky céčkového ranku. Člověk dělá ledacos, aby se uživil, a proto se ani nepozastavuji nad tím, že režisér druhdy slavného Komanda natočil svůj Plán 9 — Pterodaktyla.¬                 Pterodaktyl je takové Komando na minus druhou. Co bylo v Komandu hloupé, bylo natočeno s bravurností Sergia Leoneho, kdežto v Pterodaktylovi s pokleslostí amatérů jako je Sv Bell. Přes to mohu Pterodaktyla doporučit pro chvíli, kdy jste v tak těžké depresi, že se rozhodujete mezi provazem a litrovkou konzumní 37,5 % slivovice: naděje, že se během té půldruhé hodiny proberete k životu, je značná, což vám žádný jiný otrušík nezaručí. (Této léčebné metodě se odborně říká "medicina tremora". Před aplikací se poraďte se svým lékařem!) ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

České exteriéry ve filmu, jehož děj se odehrává v Turecku, působí na českého diváka dost komicky. Američané si asi myslí, že mezi těmito dvěma státy nebude žádný velký rozdíl, když obě země přece leží na Balkáně a navíc spolu sousedí. Skoro bych tomu filmu dal hvězdičku, když už za nic jiného, tak za americkou blbost nebo z nostalgie za filmové triky na technické úrovni padesátých let, ale nelze, neb je to celé ptákovina rozměrů přímo pterodaktylských, i když občas nechtěně zábavná, to nepopírám, ale většinou spíše trapná. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

už v první scéně se nedaleko od jícnu hory Ararat nachází malebná česká vesnička s kostelíčkem na kopci, kolem se to hemží českým komparzem a to všechno slibuje super nízkorozpočtovou podívanou z "turecko-arménského" pohraničí... (vtipné a zajímavé zároveň může být zjištění, že na území ČR byl opravdu nalezen roku 1880 exponát ptakoještěra druhu Ornithocheirus hlavatschi)... zeměpisně znalý scénárista zřejmě usnul při sledování indyho úplně našrot ve vaně guana, jinak nedovedu pochopit, kam přišel na tenhle nápad smíchat několik žánrů do archeobéčka jako hrom s archeotriky, které by se báli použít i tvůrci telenovel... bohužel ta stupidita přestane být po nějakém čase vtipná, člověka věčně tahá za uši, že pterodaktyl je pták (pomiňme fakt, že jeho vajíčka jsou jako u hadů kožovitá, nikoli tvrdá; hlavní jeho potravou byly ryby a korýši atd atd...), a už jen tipuje, koho miláškové sežerou tentokrát. děs, hnus, fuj. už nikdy se nebudu na film z TOP200 nejhorších snímků Databáze koukat střízlivej! 20% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Milíně na Příbramsku. (Yardak)
  • Hlavní hrdina filmu pije "Dobrou vodu" a dívá se na automapu ČR (přitom se nachází v Turecku). (Shr1nK)
  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle známých autorů sci-fi a fantasy. Burroughs (Duke Faeger) podle Edgara Rice Burroughse, Clarke (Todd Kramer) podle Sira Arthura C. Clarka, Donaldson (Howie Lotker) podle Stevena Donaldsona, Heinlein (Amy Sloan) podle Roberta A. Heinleina, Herbert (David Nykl) podle Franka Herberta a Briana Herberta, Lem (Mircea Monroe) podle Stanislawa Lema, Lovecraft (Cameron Daddo) podle H.P. Lovecrafta, Serling (George Calil) podle Roda Serlinga, Yolen (Ivo Cutzarida) podle Jane Yolen a Zelazny (Jessica Ferrarone) podle Rogera Zelaznyho. (Avalon820)

Reklama

Reklama