Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

Kdo by neznal hodného, ale naivního Otíka, který musí po prázdninách k Turkovi :-) Naprostá klasika viděná nesčetněkrát a přitom můžu koukat zase a zase..... "Co si dáte soudruhu Rákosníku? Rohlík!" :-) :-) :-)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Ačkoliv jsem sám nezažil, soudím, že je zde perfektně zachyceno období před vpádem "spřátelených" vojsk a z toho plynoucí absurdity a atmosféra té doby. Film si dám obvykle k Vánocům, klasika, která k nim prostě patří!

Kladivo na čarodějnice

Kladivo na čarodějnice (1969)

K tomuto filmu jsem se dostal víceméně omylem, ale shlédnutí stálo za to! Depresivně nadčasový snímek ukazující jak snadno je zneužitelná jakákoliv ideologie, jak snadno lze někoho odsoudit a je úplně jedno pod jakou záminkou. Není jistě otázkou náhody, že film byl natočen v roce 1969. Jo a na Petrovy kameny se musím jednou vydat...

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Parádní historické drama o Williamu Wallaceovi a jeho tažení proti Angličanům, o tažení za pomstou, svobodou a nadějí.

Avatar

Avatar (2009)

Pět hvězdiček a to bez debat. Cameron se vrátil v plné síle a je to znát. Ve filmu si každý najde to svoje, od hororových prvků ("pejsci" v lese nevypadají moc přátelsky), lásku, akci, přírodu, techniku až po krásnou hudbu. Sledováno 3D a tím umocněn prožitek z nádherné přírody na Pandoře. Z filmu je trochu cítit eko-agitace, takže po filozofické stránce mě to krapet minulo, ale ve výsledku je z toho parádní film a nesouhlasím s tvrzením škarohlídů, že bez masivní reklamy by tento film nevydělal tolik, co už se mu podařilo. Všimnul jsem si pár logických chyb, ale musím je odpustit, protože ty pozitiva daleko převyšují drobná negativa. Velmi mne potěšila spolupráce Weaver + Cameron, která po 23 letech opět přinesla ovoce. Smekám a říkám díky a těším se. až si to dám opět, tentokrát ve 2D. Stejně jako "djkoma" říkám, pokud chcete do kina vyrazit jednou za rok, jděte na tohle!

Hokejový zázrak

Hokejový zázrak (2004)

Pro fandu hokeje velká povinnost. Pouštím si to pravidelně a pokaždé mě mrazí. Zamrzí snad jen skutečnost černo-bílého vnímání, SSSR - ti zlí, špatní x USA - ti hodní a dobří. Herb tenkrát dokázal skutečně zázrak, budiž mu země lehká.

Predátor

Predátor (1987)

Jeden z prvních filmů, který jsem shlédnul v kině. Jen já, děda, Arnie a Predátor. I po té spoustě let naprostá klasika, respekt, akční nářez!

Truman Show

Truman Show (1998)

Super !!! Již před pár lety jsem to viděl, teď jsem si dal repete a musím opět pochválit. V rámci současné tvorby (+- 20 let) se jedná o ojedinělý počin z pohledu originality. Svým způsobem je i nadčasový, neboť manipulace a to nejen televizní je na denním pořádku. Lima píše o tom, že by to měli shlédnout diváci planety Noha. No, já mám pocit, že by jim souvislost nedošla :-) Pro mě 90%