Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (474)

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Asi o třídu a půl horší než předchozí díly. Hodně jsem se ztrácela, záběry příliš často přeskakovaly, takže bez samotného záběru na obličej jsem vůbec nevěděla, kdo se kácí k zemi a kdo ne, přibylo na můj vkus příliš mnoho počítačových scén a hlavně téměř vymizel komediální prvek, který mi udělal největší radost především v druhém díle. Tedy nebýt božího Banderase, tak nevím nevím. Ale jinak ok, zklamaná vyloženě nejsem, na novou krev "sexy mlaďochů" se dívalo moc dobře a ani ti "staříci" neztráceli svou jiskru. A taky smekám před Gibsonem. Toho záporáka si střihl naprosto s přehledem a celkově mě tam bavil mnohem víc než Van Damme ve dvojce. Jen už mě tak trošičku přestává bavit to, že veškeří protivníci postradatelných okamžitě padají jako hrušky aniž by stačili zvednout své kulomety a alespoň jednou si z nich vystřelit.

plakát

Bratři (2009) 

Velmi kvalitní věc. Přesto scény, které mě měly emočně roztrhat, na mě až tak silně nezapůsobily a doteď nevím proč. Jake Gyllenhaal i Natalie Portman opět skvělí. Jen z toho Tobeyho Maguira šel tak nějak děs už od začátku a pořád ho zrovna nemusím. Hmm, asi jsem našla ten důvod.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Slabší než první díl, ale pořád nemůžu z té animace i celého příběhu. Je to zkrátka pastva pro oko. Jen mě mrzí, že Cliva Owena museli nahradit.

plakát

Gangy New Yorku (2002) 

Je mi líto, že na mě film absolutně emočně nezapůsobil, ale přesto mám velmi ráda příběhy (ať už filmové či literární), díky kterým se také dozvím něco z historie dané země. DiCaprio byl zde ještě v začátcích svého hereckého vzestupu, Day-Lewise jsem teda vůbec nepoznávala a pro Diaz to byla snad životní role. Já osobně bych nejvíce vyzdvihla hudbu, která k mému nemilému překvapení nebyla ani na Oscara nominována na rozdíl od jiných kategorií. Scorseseho filmy začínám teprve poznávat, ale zatím bych tomuhle udělila nejnižší hodnocení, i když pořád to jsou 4*.

plakát

Fair Play (2014) 

Nezdá se vám, že těch filmů o tom, jaký byl ten komunismus svinstvo, už je trochu moc? Přesto nemůžu s hodnocením níž, neboť se v rámci současné české kinematografie jedná o nadprůměrné dílo.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli dát odpad!, nebo ne. Nakonec ho nedávám možná jen z nostalgie po prvním díle. Ale podle mě tohle rozhodně nemělo nikdy vzniknout.

plakát

Mob City (2013) (seriál) 

Mafiánské příběhy zbožňuji, ale za tenhle seriál dávám jen hodně slabé čtyři hvězdy. Ani nevím pořádně proč, ale zkrátka mi tam asi chyběla nějaká šťáva (nebo víc krve?). Možná mi jen za těch šest dílů nestihl příběh pořádně vyrazit dech, ani přirůst k srdci. Ale doprovodná jazzová hudba rozhodně dodávala na atmosféře a upřímně jsem se vždy nejvíc těšila na scény s Milo Ventimigliem (což by neměl být tak úplně seriálový klad).

plakát

Zdivočelá země (1997) 

Hodně zbytečný film. Kdo chce vědět a poznat, měl by raději kouknout na seriál. Trapně sestříhané scény ze seriálu totiž občas nedávají smysl, nové postavy se berou odkudsi, divákovi naprosto uniká jejich význam v příběhu. Seriál považuji za jeden z nejkvalitnějších u nás především díky reálným zkušenostem, jenž sám Jiří Stránský zažil, ale takhle ho nasekat do filmu? Rozhodně NE!

plakát

Dcera nejlepšího kamaráda (2011) 

Pro mě až nečekaně sympatická komedie. A když už jsem se po jejím skončení nemohla zbavit takového stupidního úsměvu na rtech, musím zkrátka udělit tak vysoké hodnocení. Hugh Laurie je prostě... boží. :-)

plakát

Doktor od jezera hrochů (2010) 

Naprosto upřímně jsem čekala mnohem větší zhovadilost. A že jsem se i párkrát lehce zasmála, tak ty dvě hvězdičky nakonec dám.