Reklama

Reklama

Mob City

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 4 h 19 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

John Buntin (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough, Alexa Davalos, Jeffrey DeMunn, Robert Knepper, Gregory Itzin, Edward Burns, Dana Gould, Andrew Rothenberg (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Los Angeles v povojnovom období štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia, kedy proti sebe bojovala mafia a skorumpovaná polícia. Dej je založený na skutočných udalostiach a sústredí sa na súboj vtedajšieho policajného šéfa Williama Parkera a hlavy podsvetia Mickeyho Cohana. (Hydra Foy)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (77)

Carth 

všechny recenze uživatele

Noir + Los Angeles + 40. léta + Darabont. Taková kombinace nemohla dopadnout špatně. V rámci žánru nijak zvlášť originální příběh, ale pořád baví. Napínavý to je a má to skvělý postavy, takže celkově pořád za pět. A když už se objeví seriál, u kterýho vydržím a kterej mě fakt baví (a není to Hra o trůny nebo nějaká minisérie), tak ho utnou pro malou sledovanost. No nic, jdu si najít aspoň předlohu... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Perfektná noir atmosféra s hviezdami z iných seriálov a dobovou hudbou. Po vizuálnej stránke seriál nesklame a nielen štyridsiate ale aj dvadsiate roky sú na maximálnej úrovni. Nemôžem si pomôcť, ale trocha mi tam chýbajú flashbacky z vojny v Pacifiku s Bernthalom a Ventimigliom, ale túto myšlienku mi asi vnukla hra L.A.Noire v ktorej bolo niečo podobné a ktorú mi tento seriál príjemne pripomína. ()

Reklama

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Pilotný diel je strašná slabota. Som zvedavý, čo prinesú ďalšie časti. // Po štvrtej časti hodnotím troma hviezdami. Zatiaľ je to docela nuda. // Piatou a šiestou časťou sa to citeľne zlepšilo. Spestrila to najmä postava Meyera Lanskyho, scéna v savehouse a odhalenie širších súvislostí a rozrastanie príbehu. Ak bude druhá séria pokračovať v tomto tempe, tak sa neubránim zvýšeniu hodnotenia. Zatiaľ 7/10 ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Mafiánské příběhy zbožňuji, ale za tenhle seriál dávám jen hodně slabé čtyři hvězdy. Ani nevím pořádně proč, ale zkrátka mi tam asi chyběla nějaká šťáva (nebo víc krve?). Možná mi jen za těch šest dílů nestihl příběh pořádně vyrazit dech, ani přirůst k srdci. Ale doprovodná jazzová hudba rozhodně dodávala na atmosféře a upřímně jsem se vždy nejvíc těšila na scény s Milo Ventimigliem (což by neměl být tak úplně seriálový klad). ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

výborný zážitek, skvěle pojaté retro, výborná retro hudba a celkově ten nádech je fajn. Výborná noir gangsterka se skvělými herci, sice se v tom ze začátku při tom kvantum postav a jmen trochu ztrácíte, ale později vše začne dávat smysl. Za mě rozhodně jedna z nejlepších rolí Jona Bernthala, tyhle role mu sedí. Výborné, já jsem spokojenej a ani nevim, zda je škoda, že není druhá řada, která by to mohla pohnojit ()

Galerie (683)

Zajímavosti (10)

  • V 5. dílu 1. série přibližně v 5. minutě, kdy Sid Rothman (Robert Knepper) připoutává k topení želízky Joa Teagu (Jon Bernthal), je vidět, že mu je dává na zápěstí. V čase 06:45 je ale možné zpozorovat, že želízka nemá na ruce, ale jen se jich drží prsty. (TheJokerCZ)
  • V roce 1947, ve kterém se seriál odehrává, v několika scénách postavy používají foťák s 35mm Tri-X filmem. Tento formát byl ovšem uveden Kodakem až v roce 1954. (Lucasion)
  • Joe Teague (Jon Bernthal) používá revolver Smith & Wesson M&P v poniklované povrchové úpravě a ráži 38.Special. Dále používá pušku M1 Carbine v ráži .30 Carbine. (HectorHagman)

Související novinky

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Reklama

Reklama