Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Akční

Recenze (20)

plakát

To Catch a Killer (2023) 

Tak tohle sedlo jak pomyslný p**l na hrnec. Temné, atmosférické, herecky velmi solidní a s atraktivními hlavními postavami. Velmi příjemná dvouhodinová podívaná.

plakát

Černý telefon (2021) 

Pětihvězdový horor? Ehm, ani omylem... Pominute-li Ethana Hawka (který ale ve výsledku zase tolik prostoru, kolik by si člověk přál, nedostal), a jednu "jakžtakž" hororovou scénu, zbyde vám vlastně dost neoriginální, nenápaditý a ničím nevyčnívající "horor", který zapomenete velice krátce po jeho skončení - jednoduše pro to, že v něm nic k zapamatování není. 55 % a jedno z největších hororových zklamání roku.

plakát

Seveřan (2022) 

Já si to užil. Atmosférický a výpravný zážitek.

plakát

Podezření (2022) (seriál) 

Třetím dílem se jednozačně potvrdilo, že má Štepán Hulík neskutečný talent (sice každý svůj námět piluje roky, ale výsledku je to dle všeho jenom k užitku). Jeho schopnost perfektně budovat reálné nečernobílé charaktery skrze takové jakobynáhodné a jakobynedůležité situace a rozhovory se dobře projevuje ve všech třech dílech, a působí neskutečně dobře a sympaticky (nejen proto, že v českých vodách plných nuceně černobílých a nevěrohodných charakterů s až chorobnou doslovností úplně všeho (ne)podstatného jde o vyloženou vzácnost). Je ve výsledku "dobrá" nebo "zlá" sestra Kučerová? A co vrchní sestra, která svou kolegyni, se kterou pracuje dvě dekády nepodržela, aby byla nakonec z oddělení sama vyštípána? O doktoru Vaculíkovi ani nemluvě; ta nejednoznačnost a nedoslovnost - ostatně v reálném životě je známe víc než dobře - jsou opravdu osvěžující. A přidejte k tomu všemu fenomenální herecké výkony naprosté většiny zúčastněných (nejen oskarová Melíšková, ale také Hanuš a už tradičně Trojan), spolu se zručnou režií mladého Michala Blaška a kamerou podobně mladého Adama Macha a máte jednu z nejlepších minisérií prvního kvartálu letošního roku. Klobouček a velmi solidních 85 % za celý triptych.

plakát

Podezření - Epizoda 3 (2022) (epizoda) 

Třetím dílem se jednozačně potvrdilo, že má Štepán Hulík neskutečný talent (byť každý svůj námět piluje roky, což je ale výsledku dle všeho jenom k užitku). Jeho schopnost perfektně budovat reálné nečernobílé charaktery skrze takové jakobynáhodné a jakobynedůležité situace a rozhovory se dobře projevuje ve všech třech dílech, a působí neskutečně dobře a sympaticky (nejen proto, že v českých vodách plných nuceně černobílých a nevěrohodných charakterů s až chorobnou doslovností úplně všeho (ne)podstatného jde o vyloženou vzácnost). Je ve výsledku "dobrá" nebo "zlá" sestra Kučerová? A co vrchní sestra, která svou kolegyni, se kterou pracuje dvě dekády nepodržela, aby byla nakonec z oddělení sama vyštípána? O doktoru Vaculíkovi ani nemluvě; ta nejednoznačnost - ostatně v reálném životě jí známe víc než dobře - je opravdu osvěžující. A přidejte k tomu všemu fenomenální herecké výkony naprosté většiny zúčastněných (nejen Melíšková, ale také Hanuš a už tradičně Trojan), spolu se zručnou režií mladého Michala Blaška a kamerou podobně mladého Adama Macha a máte jednu z nejlepších minisérií prvního kvartálu letošního roku. Klobouček a velmi solidních 85 % za celý triptych.

plakát

Očista (2013) 

Bohužel, chování postav nedávalo tak moc smysl a tomu synovi-parchantovi jsem přál smrt tak silně skoro od úplného začátku (resp. od doby, kdy začal dělat opakovaně všechno pro to, aby zničil svojí rodinu), že jsem ani nedokoukal.

plakát

Podezření - Epizoda 1 (2022) (epizoda) 

No vida. Proč to někde (jako třeba tady) jde a funguje prakticky ve všem (od scénáře, přes herecké výkony, režii až po celkovou atmosféru), zatímco v naprosté většině zbylých českých "výtvorů" to drhne (taky často prakticky ve všem), až se rolujou ponožky? No nic, první díl Podezření zatím pěkně slušně a zcela bez debat v evropské kvalitě (vzhledem k tomu, že z 99 % jinou než evropskou, americkou a korejskou produkci nesleduji, troufám si tvrdit, že dokážu posoudit). Snad se to udrží.

plakát

KIMI (2022) 

What the hell?! Tak takhle ne Stevene. Nuda a příběh prakticky bez děje, až to bolí.

plakát

Klan Gucci (2021) 

Pocitově spíš tříhvězdové, ale za Leta a Al Pacina tu čtvrtou přihodím. Poctivá a vlastně docela dobrá jednohubka.

plakát

Ghoul (2015) 

Čistá práce.