Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (853)

plakát

Generál MacArthur (1977) 

Gregory Peck je výborný a sympatický herec, ale v porovnání s Generálem Pattonem je Generál MacArthur slabším filmem. Bylo by zajímavé kdyby se tyto dvě americké armádní legendy postavily proti sobě se zhruba stejnými prostředky. Kdo by asi vyhrál?

plakát

Sever (2019) (seriál) 

Kriminální seriál s osvědčeným schématem vražda, smrt, zabití. A v tomto případě ještě přidána kupa korupce. Jiří Mádl ve své roli dobrý. Bude někdy v budoucnosti pokračovaní Jihovýchod?

plakát

Vnitřní záležitosti (2016) 

Tvůrce s japonsko-brazilskými kořeny - Leonard Matsuda na točil hezký krátký film sporech mozku a srdce.

plakát

Zmařené naděje - Mír (2018) (epizoda) 

Někdy špatný mír je dobrým základem pro další špatnou válku.

plakát

Sahara (1995) (TV film) 

19. 8. 2020 zemřel Viktor Wellemin. Byl jedním z posledních československých účastníků bojů z druhé světové války u severoafrického Tobruku. A tak jsem si tak trochu jeho počest zopakoval Saharu. Zjistil jsem, že jde o remake stejnojmenného filmu z roku 1943 s Humphrey Bogartem. Ten je zase inspirován sovětským filmem Třináct (Hlídka v poušti) z roku 1937. Sahara je podle mne dobrým válečným filmem s tématem nás je málo jich hodně, ale na množství nehleďte. Smě spojeneckých vojáků se drží složení filmu z roku 1943. Tank M3 Lee s jménem Lulu Belle je rozhodně výhodou v boji proti přesile (jeden z tankistů je Mark Lee z filmu Gallipoli). Jedna ze závěrečných hlášek je: "To není fér." Ta to je pravda, ve válkách není spoustu fér.

plakát

Toulavý Engelbert (1973) (TV film) 

S Engelbertem je to těžké, na jednu stranu má vyborné herecké obsazeni a atmosféru středověkého muzikálu, ale na druhou stranu možná cenzurní sestřih uškodil ději a přiběhu. Navíc mi do středověkého prostředí neseděly všechny písně. Jsou velmi silné tři hvězdy a nevylučuji, že se někdy vratí na slabé čtyři. Nevyhnu se ani porovnaní s Noci na Karlštějně, která je zkrátka lepši.

plakát

Říkadla Josefa Lady (2003) (seriál) 

Křížem krážem vlasti - Čechami, Moravou i Slezskem za pomocí lidových říkadel, krasných ilustrací od Josefa Lady a laskavého hlasu Josefa Somra.

plakát

Did Michael Knight End The Cold War? (2009) (studentský film) 

Pokud bych byl velkým fanouškem seriálu Knight Rider a Davida Hasselhoffa, tak byl nadšenější a hodnocení vyšší. Jistou nostalgii cítím, ale zas tak velkou. Herecké výkony na slušné úrovni.

plakát

Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka (1972) (seriál) 

Chytré, milé a přitom zábavné. Jako malý jsem nechtěl uvěřit, že Vladimír "Ládínek" Smolík není Čech , jak poleno a je maďarský kluk vlastním jménem Aladár Mézga. Přičítám to velmi kvalitnímu a českému dabingu. Navíc se tu cestuje po planetách a jsou úžasná dobrodružství. Pes Zorro je borec.

plakát

Kreposť: Ščitom i mečom (2015) 

Historický animovaná film pro děti a mládež, který mi tak trochu připomíná o něco starší ruský film 1612: Kronika smutných časů. Pevnost:štítem i mečem odehrává ve stejném období u Smolenska, který je tou pevnosti. Hlavními hrdiny jsou dva smolenští kluci Fjodor a Saša. Animace je pěkná. Podobně jako 1612 je tu kousek mystiky. Podle některých na internetu i pořádný kus velkoruské propagandy. Já tento názor i přes jisté historické nepřesnosti nesdílím.