Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je mi celkem jedno, že film neodpovídá historii. Ten film neni až tak moc o válce, ale spíš o osudech několika vojáků, co se ocitnou uprostřed pouště a dochází jim voda. Neni to žádný válečný velkofilm, kde má divák možnost vidět plno efektních explozí a záběrů z boje. Spíš je to docela minimalistický dílko s nepříliš známými herci (kromě Belushiho) a asi dost nízkym rozpočtem. Akorát je to zbytečně zdlouhavý. Ten film moh mít rozhodně kratší stopáž. ()

Manas50 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím hodně historických mezer a celkovou nereálnost příběhu, tak se překvapivě jedná o celkem kvalitní válečné drama. Válečné scény jsou natočeny zajímavě a efektivně, vzhledem k tomu že je to jen TV film. James Belushi ukázal, že umí zahrát nejen komediální role. Ostatní herci jsou pro mě neznámí, ale byl jsem s nimi spokojen. Škoda těch již zmíněných velkých historických nedostatků, bez nich by byl můj dojem z filmu ještě lepší, ale i tak to není špatný výsledek. 70% ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie, ku ktorému som sa dostal čírou náhodou jedného neskorého večera na TV Nova pár rokov dozadu. Jim Belushi v obkolesení strachu z vojska aj smrteľnej púšte. Taký Fury 0.1. Nechcel by som zažiť. Je to TV produkcia takže tie štyri hviezdy berte na pomery TV produkcie danej doby. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Takto vynikající TV film se jen tak nevidí. Ani tak chvilkami nepůsobí (spíš film 1.ligy), ale určitě tento film nestojí na rozpočtu. Film tvoří výborné charakterní postavy, Belushi dokázal zahrát kvalitní postavu (asi nejlepší výkon z toho to filmu) takový „nadčasový“ Tom Hanks (Zach.V.RA...) Kvalitní válečný film, který by se měl vidět – určitě patří mezi ty lepší-! ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Válečný film z prostředí rozpálené Afriky. Roku 1942 Němci dobyli Tobruk. Spojenecké jednotky se stahují. A toto je příběh jedné z nich, složené se směsice národností. Bez vody jedou svým tankem M3 Lee na pospas žízni. Poté se rozhostí bitva o vyschlou studnu. Celkem klasický scénář v sobě ale skrývá zábavnou a napínavou podívanou. Bitva o pevnůstku je natočena svižně a krásně se na to dívá. Film uběhne, žádné dlouhé obkecávání. Z neznámých tváří zaujme především James Belushi. Závěrem musím uznat, že jako válečný film se Sahara řadí mezi ty nejlepší, které byly v 90. letech natočeny. 90%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)
  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)
  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)

Reklama

Reklama