Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (853)

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Vizuálně překvapivě dobrá záležitost. Ano můžete zde vidět robocopa vedle terminátora, samuraje, kyborga, androida, humanoida a mnoho dalších. Což je pro plno nerdů fantazie. Pravda, že i mě se líbil útok uživatelů na IOI věž za hudby We're Not Gonna Take It od Twister Sister.

plakát

Národní třída (2019) 

Hodně lidí trpí filmovou čechofobii nebo slovakofobii, hodně lidí trpí pragofobii (někdy vydávanou za boj proti pragocentrismu), hodně Pražanů trpí averzí vůči zbytku republiky (venkovu) Jižnímu Městu (k němuž mám citové pouto). Já netrpím ničím z toho. Pro mimopražské jsem Pražák a pro Pražany jsem buran z venkova a naplava. Hynek Čermák hraje excelentně drsného samorosta, což na platně kin a obrazovkách televizorů neukazuje poprvé. Pokud někdo cvičí, pracuje rukama a má zálibu ve vojenských dějinách, tak to neznamená, že je nacek. Svým způsobem bohužel či bohudík máme z Vandama mnozí, ať je to vulgarita, snaha o galantnost k ženám, solidárnost, agresivita, tendence k řešení problémů násilím, zásadovost či přímost jednaní. Možná ten konec mohl být o něco lépe zpracovaný.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Tento seriál je velmi dobře natočen. HBO odvedlo velký kus práce. Jsou tu jisté nepřesnosti, ale to je pro mne tolerovaná umělecká licence, která nepřekročí únosnou mez. Můžeme úřady tehdejšího SSSR kritizovat, že ke katastrofě došlo, ale musíme být vděční obětavosti a obětem lidu stejného státu, jak zabránil šíření katastrofy. Což je tady dobře znázorněno na hasičích, vojácích, hornících i vedoucích funkcionářích (Legasov a Sčerbina). Jsou vidět i chyby, které úřady, tajná policie a management elektrárny (nic se nestalo, ono se to ututlá) dělaly. Vše herecký výborně zahráno.

plakát

Power Rangers: Strážci vesmíru (2017) 

Neměl jsem rád předchozí (staré) Power Rangers a nové zpracovaní mne také moc nezaujalo. Kdyby mi bylo 8 let tak možná. Ale osm mi už dlouho není. Pozitivní je, že se to dalo dokoukat a některé herce a herečky se dalo koukat.

plakát

Bohatýr Aljoša (2004) 

Opět přijemná bylinná zaležitost, která potěší děti i dospělce (netrpicí rusofobii a nechutenstvím z pohádek). Aljoša je bohátýrský učeň jedna báseň. Mluvicí kůň je dobrým humorným prvkem, i když ne jediným. A nakonec jen napíšu, že není Rostov jako Rostov.

plakát

Dobrodruzi z vesmíru (1986) (seriál) 

Tak toto je velmi nostalgická záležitost z 90. let a OK3. Taková sci-fi bajka s morálními poučeními v budoucnosti a vesmíru.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Během srpna jsem viděl na palubě žlutého autobusu regiojetu český film Jiřího Mádla, který je možná lepší režisér než herec. Není moc celovečerních filmu viděno dětským, chlapeckým pohledem. Je hezké, že si režisér vybral své rodné České Budějovice za dějiště filmu. Některé části filmu mne rozesmály a jiné mne dojaly, že jsem uronil slzu, tedy slzy. Především dětští představitelé, ale i dospělí jsou dost herecky kvalitní. Nedostatky kamery jsou účelné, protože to točí malý kluk. Chytré.

plakát

Bez návodu (2013) 

V srpnu jsem viděl na palubě žlutého autobusu regiojetu tu to mexickou komedii a na jejím konci jsem brečel. Nebylo to smíchy a nebojím se to přiznat. Valentin Bravo je sice tak trochu looser, ale má velké srdce, nakonec je i sympaťák. Nebojte se vlka a strachu ksa (kša) ksa (kša). Sice nejde o veledílo, nicméně způsobené emoce se počítají. P.S. Je zajímavé jak se Julie ve advokátní kanceláři Newmann, Newmann , Newmann a Newmann rychlé vypracovala, že by se její přítelkyně taky jménovala Newmann?

plakát

Sváteční vyjížďka (1962) 

Díky ivysilaní jsem si udělal italský filmový večer. Druhý film byla Sváteční vyjížďka. Černobílá roadmovie s dobře vybranou ústřední dvojici, která i přes svojí rozdílnost k sobě sedí. Jean-Louis Trintignant i když Francouz hraje Itala výborně, Krásy letní Itálie je hezký zobrazeny. Kladem mnou viděné verze je opět kvalitní český dabing.

plakát

Kachna na pomerančích (1975) 

Díky ivysilaní jsem si udělal italský filmový večer. První film by Kachna na pomerančích. Když se napíše - řekne mít Itálii, tak to tento film vystihuje částečně. Zde jde o vášeň a žárlivost rafinovanou, intrikářskou i trochu majetnickou. Zlatovlasá a zelenooká Římanka Monica Vitti je nádherná a svůdná. Vyschlá šiška (citace z filmu) Barbara Bouchet, rodačka z Liberce (tehdy Reichenberg) , ji trochu konkuruje především nahotou. Je to nenáročná komedie, Kladem mnou viděné verze je kvalitní český dabing.