Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (853)

plakát

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) (TV film) 

Hezká většinově slovenská koprodukční pohádka. Kde je hrdinou sympatický šikovný slepý kovář, král mocný čaroděj je pojmenovaný po slovanském bohu (Svarog), princezna je sličná a chytrá (dle výběru partnera a některých činů). Zlo pěkně definované zlým čarodějem a jeho sestřenkou Ježibabou. Celkově hezký pohádkový příběh. Jsem laskavý divák pohádek dávám za čtyři hvězdy.

plakát

Jan Hus - Cesta bez návratu (2015) (TV film) 

Spolu s Janem Husem Jiřího Svobody důstojné připomenutí velikána nejen českých dějin. Čecha, který se nebal kritizovat zlé i když to nebylo bez postihu a žádoucí. Který se za svoje na názory (svoji pravdu) nebál riskovat. Přitom stopáž je nedlouhá. Zajímavý hraný dokument.

plakát

Pravý rytíř (2016) (TV film) 

Další film o Vincentovi, který je malíř (nedávno jsem viděl S láskou Vincent). Tento Vincent kromě toho, že je malíř je i rytíř. I když ortodoxnějším (nemyšleno pravoslavnějším) rytířem jeho otec Teodor. Dokážou se navzájem ponaučit. Jaromíra Hanzlíka jsem v roli černokněžníka nepoznal. Věkový rozdíl mezi princeznou a Vincentem nevěrohodný, přerostlý trpaslík pobavil. Jsem sice vůči českým pohádkám laskavým divákem.

plakát

Tři životy (2007) (TV film) 

Božena Němcová psát pohádky uměla. A Jiří Strach pohádky vcelku umí. Pohádka je to pěkná a pěkně zahraná, především Vojtěchem Dykem a Jiřím Dvořákem. Zajímavá je jednorole Petry a Lucie Molnárových. Asi jsem laskavý divák, ale je sympatické vidět pohádku pro změnu bez čertů.

plakát

S láskou Vincent (2017) 

Film jako malovaný, myšleno jako známka kvality. Protože je animovaný jak je údajně vytvořen 100 malíři​, takže namalován i fakticky. Tento film jako byl poctou Vincentu van Goghovi, asi tak byl i zamýšlen. Rozhodně je originální a divák se dozví dost zajímavých informací o životě tohoto významného umělce.

plakát

2010: Moby Dick (2010) 

Tento film odporuje zákonům biologie, zákonům fyziky asi i chemie, zákonům zdravého rozumu, možná i pravidlům Strany zdravého rozumu (a to není úplně rozumná strana). Nepatrnými klady je, že se v některých bodech drží knižní předlohy a drobným klade je i účinkování Renee O'Connor. Film je takové Asylum, jako vždy.

plakát

Legenda o Kolovratovi (2017) 

Hezký film s zajímavým námětem - ruskou středověkou legendou o hrdinovi Kolovratovi (možná příbuznému českým Kolowratům - napůl vtip). Pokud je to legenda, tak je to jako fantasy pěkně zpracováno. Herecký slušně obsazeno, scénář ucházející, kostýmy výborné, bojové scény kvalitní a Rjazaň zobrazena půvabně.

plakát

Dvě nevěsty a jedna svatba (2018) 

Jsou filmy, o které člověk neopře ani kolo. Jsou však herci, o které lze opřít celý film. Anna Polívková a Jaroslav Plesl mezi ně patří. Ne vždy to stačí. Není špatné mít kromě kvalitního hereckého obsazení i třeba dobrý scénář nebo, což je těžší mít originální nápady.

plakát

Signum laudis (1980) 

Velmi kvalitně natočený válečný film z doby první světové války. Vlado Müller ve významné roli své herecké kariéry. Dobře propracovaná psychologie postav. Komentáře napsán u příležitosti 100. Výročí konce první světové války 11.11. 1918 ( v 11 hodin 11 minut jsem to nestihnul).

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Za prvé nemám averzi proti českým filmům. Anna Polívková je mi sympatická, a v některých částech filmů se velmi podobá svému otci, což asi byl záměr. Ale dokáže zahrát i půvabnou dámu na úrovni. Matěj Hádek ji hraje dobrého parťáka. Táňa Pauhofová je elegantní. Jiří Langmajer tolik prostoru nemá, ale využije ho. Jeho postava je svá. Nápad filmů není originální ani nic speciálního, ale film jako celek pobaví, což je u komedie účel.