Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Western
  • Komedie

Recenze (25)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Spoilery: "Člověk musí věšet jen zlý parchanty. A zlý parchanty je třeba věšet." Pokud dosud nejste Tarantinovými fanoušky, tento film váš názor určitě nezmění. Pokud máte rádi jeho filmy, protože jsou prostě sranda a protože tam stříká krev, tak budete spokojeni, protože i přes pomalejší tempo a dlouhou stopáž dostanete očekávané. Příběh je jednoduchý: Lovec lidí Kurt Russell, spolu se svojí zajatkyní Jennifer Jason Leigh jedou do Red Rocku, kde má Jennifer bejt podrobena spravedlnosti. Po cestě nejprve naberou bývalého unijního vojáka Samuela L. Jacksona, ze kterého se stal nechvalně proslulý lovec odměn. A poté také jižanského odpadlíka Waltona Gogginse, který o sobě tvrdí, že má být ve městě, kam míří, novým šerifem. Silná vichřice je zavede do osamělého stavení, které slouží jako galanterie a občerstvovací stanice pro dostavníky. Poté po zbytek takřka tříhodinového filmu jsme uprostřed jedné místnosti, kde je každý podezřelý z toho, že není ten za koho se vydává. Westernová konverzační detektivka na zasněženém Divokém západě Quentina Tarantina obsahuje hektolitry krve, slovní hrubosti, propracované postavy, mnoho zvratů a dobře odvedenou filmařskou práci. - 80%.

plakát

Ava: Bez soucitu (2020) 

Spoilery: "Člověk není šťastný, dokud nepřijde dobrá smrt. A tu se snažím svým subjektům poskytnout." Brutální NikitaZabijákAnna či Atomic Blonde: Bez lítosti - k těmto filmům lze tento přirovnat. Nelíbila se mi ta část, kde Jessica Chastain řeší svůj vztah s matkou a sestrou. Rvačka s Colinem Farrellem asi to NEJ tady. To tady byl člověk, který zabil jejího náhradního gangsterského tatíka Johna Malkovicha. No jo, ale taky ten, kdo si jí celou dobu na vraždy najímal. Proč ji ale chtěl tak moc mrtvouNo tohle mi hlava moc nebere. :D - 40%. P.S: Nebýt těch rodinných keců, možná bych dal o hvězdičku více. 

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Spoilery: "Proč všichni tak zírají?" - "Ještě nikdy neviděli negra na koni." Druhá lekce z alternativní historie, v níž je tězství na straně trpících, může začít. Mladý černoch Jamie Foxx/Django, je vysvobozen ze spárů otrokářů meckým lovcem lidí Christophem Waltzem, kterému pomáhá dopadnout vražedné bratry. Poté se z Djanga stane parťák lovce, takže se vydávají na lov lidí ve velkém společně. Nakonec je Django nejrychlejší pistolník Divokého západu a vydává se na chranu milované ženy z rukou bílých otrokářů, jež vede Leonardo DiCaprioTen mimo jiné nechává své otroky mezi sebou zápasit na život a na smrt. Scénář obsahuje neskutečný počet drobných vtípků, které postrádají trapnost. Dekorace, kostýmy, masky, lokace jsou vyloženě pastvou pro oči. Finále je plné přestřelek a výbuchů dynamitu. Quentin Tarantino prostě může jen velmi těžko zklamat. Tohle je navíc i pocta klasickým špagetovým westernům typu Pravá a levá ruka ďábla"Sicher?" - "Nevím co znamená." - "Že jste si jistý." - "Tak Ano, je sicher Ellis Brittl." - 100%.

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Spoilery: "Svět mi leží u nohou, až na ten drobnej fakt, že jsem právě vrazil dřevěnej kolík do srdce svýho bráchy, protože se z něj stal upír a to i přesto, že na upíry nevěřim. Kromě týhle drobnosti je ale všechno tip-ťop." Charismatický Clooney a šílenej Tarantino jako zlodějíčci, kteří chtějí do MexikaPrvní hodina se věnuje vykreslení charakterů hlavních postav. Dost se tam tedy žvatlá. Po 60 minutách jsou hlavní postavy v cíly (Mexiku). Já už skoro spím, když se na scéně zjeví Salma Hayek ve spodním prádle. Po sexy tanečku jí Tarantino olíže nohy. Pak jakoby jsme sledovali jiný film. Na scéně jsou upíří a hlavní postavy bojují o přežití... A to až do konce filmuTriky jsou jako ze starých hororů či z BTVSOsobně jsem z filmu zmatený, protože je to takové nic"Nevysaju tě úplně. Budeš můj otrok. Budeš pít krev toulavých psů. Budeš moje podnožka. A na můj povel budeš olizovat psí hovna z mejch podpatku. Vítej nový otroku." - "Díky... Ale už jednu ženu mám." - 50%.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Spoilery: "Já zbožňuji klepy! Fakta mohou být zavádějící, ovšem klepy, pravdivé či ne, často mnohé prozradí." Pro Tarantinův styl mám slabost! Tohle je poctivá filmařinaAtraktivní prostředí, napětí v každém dialogu, klidné dlouhé scény. "Předpokládám, že tohle bude můj mistrovský kousek." Alternativní příběh z doby 2. světové války, ve kterém se Hitler a jeho zlovolní přisluhovači dají zlikvidovat během projekce v kinosále. ;) Všichni herci jsou tady perfektní. Nejvíce mne nadchnul Christoph Waltz coby lovec židů Hans Landa"Řekni Auf Wiedersehen svým nacistickým koulím." Pochopitelně nezapomínám ani na skvělého lovce nacistů Brada Pitta. Jinak není tam snad žádné klišé. Je to originál! A ten konec to fakt rozsekal. 153 minut uteklo jako voda. Skvělý zážitek, tak zasloužených hvězdiček. - 100%.

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

Spoilery: "Myslím, že byste se měla začít bát!." Tarantino je úchyl na nožky, což už vím od filmu Od soumraku do úsvitu. Tam si vychutnal prstíky Salmi Hayek. Mě potěšila Vanessa Ferlito a její vrtění zadkem před juboxem. Jinak je film takové nicBabské řeči a jedna velká automobilová honička. Styl natočení: Obraz z vadami či pár minut černobílý obraz. Příliš velký dojem to na mě neudělalo. Quentin Tarantino je borec, ale tohle se mu nepovedlo. - 40%.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Spoilery: "Objednávám si limonádu a dobrou hodinu do ní civím... Má zpoždění, ostatně jako vždycky... A jako vždycky za to čekání stojí!" Brutalita, která není zkropena rudou ale bílou krví, sexy kočičky, které si nenechají nic líbit a absence metrosexuálních superhrdinů. To vše definuje Sin City, filmovou adaptaci komiksu pro skutečné dospěláky. Jessica Albaová je tady zastíněná Evou Greenovou, která hraje víc nahá než oblečená. Hojně prezentovaná prsa Evy Green jistě nejednoho muže potěší. ;) Bohužel hereččin klín je vždy nepřejícně zahalen neprodyšným digitálním stínem. borný tu byl i Joseph Gordon-Levitt v roli samolibého mladého gamblera JohnnyhoPo něm Mickey Rourke jako přecitlivělý psychopat Marv:D Pokud bych měl film nějak shrnout, tak pokud jste si oblíbili první díl, tak už jen díky vizuálu, brutalitě a Evě Green budete uspokojeni. - 80%.

plakát

Sin City - město hříchu (2005) 

Spoilery: "Musíš svým přátelům dokázat, že za něco stojíš. Někdy to znamená zemřít. Někdy to znamená zabít děsnou spoustu lidí." Film není celistvým příběhem, ale pohledem do světa Sin City zalidněného bizarními postavičkami. Je tu třeba příběh, kde poctivý polda zachraňuje malou holčičku před pedofilním maniakem či příběh, kde bijec mstí jedinou něžnou noc svého života. Bruce Willis je jako infarktozní důchodce Hartigan prostě skvělý a Jessica Alba coby svůdná tanečnice je taková ikona filmuSin City je zcela jistě zajímavý, originální a v mnoha ohledech průkopnický film, ale s čistým svědomím nejsem schopen říci, zda je i opravdu dobrý. 3* a vy si udělejte obrázek sami. - 60%.

plakát

Gauneři (1992) 

Spoilery: "Tohle budou vaše jména. Pan Hnědý, pan Bílý, pan Světlý, pan Modrý, pan Oranžový a pan Růžový." - "Proč jsem já pan Růžový?" - "Protože seš buzna! Jasný?" - "Proč si nemůžeme vybrat barvy sami?" - "V žádným případě. Ani náhodou. Jednou jsem to zkusil. Nefunguje to. Máš pak pět chlapů, co se hádaj, kdo bude pan Černý." První film mistra Tarantina, o gangsterech, kteří vyloupí klenotnictví. Celé se to odehrává ve velké hale. Cefilm je tedy jedna velká scéná, která je občas proložená scénami, které ukazují, jak to začalo. Quentin Tarantino je borec, ale tohle se mu nepovedlo. Není tam žádná akce a vesměs se tam jenom brblá. Jedno uřízlé ucho mě nepřiměje k tomu, abych zvýšil hodnocení. - 60%.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Spoilery: "Vypadalo to, že jsem mrtvá, co? Tak to jsem nebyla. Ne že by tu nebyla snaha, to vám povím. Ta poslední Billova kulka mě uvrhla do kómatu. Do kómatu, ve kterým jsem měla zůstat čtyři roky. Když jsem se probrala, propukl, slovy filmové upoutávky, "běsnící vír odplaty". Běsnila jsem a vířila a dostalo se mi krvavé odplaty. Zabila jsem už sakra hodně lidí, než jsem dospěla sem. Ale čeká mě ještě jeden. Ten poslední." Nebejt dvojky, tak ani pořádně nevím, o čem byla jednička. To je fakt, nicméně stačí to? Film tvoří: 85% kecy, 5% akce a 10% závěrečné titulky. Souboj s jednookou blondýnou trvá 2 minutyhlavní souboj s Billem asi 30 sekund"Paj Mej tě naučil techniku pěti bodů a puklého srdce?" Celá část s Paj Mejem a to, jak vyleze Uma z hrobu působí komicky. Pochválím soundtrack a herecký výkon Thurmanové. Jinak je to dost slabší než jednička. - 60%.