Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbení scenáristé (8)

Bohumil Hrabal

Velký pijan, nymburský patriot, milovník koček, zahradničení a hlavně vynálezce pábení. Tedy obdivu k obyčejnému člověku který je zapálený pro svůj koníček(kterým může být i vlastní život), o kterém je schopný hodiny hovořit ale není vnímán jako blázen, ale jako milovník žití. Ano, není potřeba být vzdělaný(,) odborník ale stačí ten zápal a motivaci hovořit. Někdo by možná řekl, že takové postavy jsou žvanící figury, ale to je nedostatečné. Pábitel zcela jasně ví o čem mluví a dokáže o tom mluvit tak, že umí uhranout i nezasvěcené jedince. Že někoho takového znáte? Pak za jeho pojmenování můžete vděčit právě panu Hrabalovi! 

Jan Procházka

Když začínala 70.léta a tento člověk, zprvu zapálený komunista, odcházel na věčnost, sotva někdo mohl tušit, že nás opouští jeden z nejvýznamnějších českých filmových scénáristů, které 20. ale troufám si říct i 21. století poznalo. Ve spojení s geniální režií Karla Kachyni vznikla dodnes živá díla a kdo ví, kam by jinak studnice nápadů vedla, možná až do středu všeho vědění, ale, nebylo vlastně správně že bylo všechno ukončeno v době, která nám dávala ještě mnoho otazníků? A nejsou právě ty otazníky to, po čem by se dnešní mladí tvůrci měli pídit? Zda to dělají nebo ne, nechám na zodpovězení jiným... Nepřekonaný Jan Procházka! 

Zdeněk Svěrák

V panu Svěrákovi se na svět vrátil Jan Ámos Komenský, v jeho textech je totiž obsažen jak humor, tak osvěta, ale nikoli poučným tónem. Díly, které napsal, neopovrhují lidé prostí ani učení, je zkrátka pro všechny! Až jednou nebude, a to se určitě někdy stane, bude na světě zase o něco hůř... Zdeněk Svěrák!

Vladimír Dvořák

Údajně jeden z mých předků. Pokud je tomu opravdu tak, jsem nesmírně poctěn! Nejznámější jako "ten co s Bohdalkou uváděl Televarieté" Vladimír Dvořák!