Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (36)

Schwester Agnes

Schwester Agnes (1975) (TV film)

Natáčelo se v obci Waltersdorf pod nejvyšší horou Lužických hor – Luží. Dům sestry Agnes (Agnes Kraus) dnes funguje jako pension a poutá na sebe hosty právě tím, že je známý z filmu, který je v Německu kultovní.

Mys hrůzy

Mys hrůzy (1991)

Danielle Bowden (Juliette Lewis) má v pokoji na zdi plakát americké thrash metalové kapely Megadeth.

Volání vlků

Volání vlků (1983)

Když se při letu do hor letadlo porouchá, jeho pilot Rosie (Brian Dennehy) vyndá z bedny s nářadím tzv. francouzský klíč. Při návratu do kabiny ale drží v ruce maticový klíč.

Temno

Temno (1950)

Ve snímku je zmíněno jméno Tomáše Svobody, což byl panský myslivec v Češově, který přechovával zakázané knihy a neuznával svatořečení Jana Nepomuckého. Byl sťat v Kopidlně roku 1728, v ulici, která je po něm pojmenovaná, se nachází popravčí kámen s pamětní deskou.

Dokonalý svět

Dokonalý svět (1993)

Způsob přilepení úst černošské rodiny lepící páskou se záběr od záběru mění.

Rocky II

Rocky II (1979)

Rocky (Sylvester Stallone) a jeho trenér (Burgess Meredith) vymyslí plán na Apolla (Carl Weathers), a to, že ač výhradní levák, začne boxovat pravačkou a až v závěru ho dorazí svoji silnější rukou. Od prvního kola ale Rocky boxuje levačkou, což není trenérem nijak vytýkáno, pouze později v zápase pobídne svého svěřence, aby začal boxovat levačkou.

Letec

Letec (2004)

Leonardo DiCaprio si zahrál ve dvou filmech, které pojednávaly o největších dopravních prostředcích své doby: ve snímku Titanic (1997) šlo o největší parník, v Letci o největší letadlo ze dřeva/létající člun H-4 Hercules.

Skifascination

Skifascination (1967)

Protagonisty filmu byli tehdejší oblíbení a úspěšní alpští lyžaři – Buddy Werner a Barbie Henneberger. Ke konci natáčení zbývalo nasnímat jejich společný sjezd prašanem z ledovce nedaleko švýcarského St.Moritz v Alpách. Helikoptéra je vysadila těsně pod vrcholem, ale během sjezdu se utrhla lavina a zmařila jejich životy.

Reklama