Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbení skladatelé (9)

Radim Hladík st.

Legenda československé rockové hudby! Muž, jehož rozlet s kapelou The Blue Effect byl v polovině osmdesátých let, v tom nejlepším, utnut, bohužel, s pomocí Leška Semelky! Přesto se dokázal postavit zpátky na nohy a důstojně zakončit hudební pouť po pódiích! Velký učitel, guru! Radim Hladík!

Daniel Landa

Obrovské charisma, které vložil do vlastních desek v devadesátých letech udalo směr sólovým muzikantům i do dalších let, ač by to sám možná nerad slyšel, a ač si to oni muzikanti určitě neuvědomují! Zpěvák. Herec. Pilot. Skladatel. Daniel Landa! 

Zdeněk Liška

Skladatel světové úrovně! Muž, jenž dal československému snímku zvuk! Člověk, jehož podobu prakticky neznáme, dodnes víme jen o několika jeho leteckých záběrech! :) ...ale jehož hudbu zná každý, kdo se otřel o československý film! Být tehdy naše země spojeny se světem, byl tento skladatel uznávaný od Laponska po Antarktidu! Zdeněk Liška!

Milan Špalek

Jeden z nejlepších a zároveň nejlínějších textařů současnosti! Žádný virtuóz, ale bravůrní textař, který umí bryskně popsat to co se ve společnosti děje, aniž by někoho urazil nebo honoroval! Baskytarista legendárního Kabátu! Milan Špalek!

Marian Varga

Skladatel, který lépe než slovy uměl svoje pocity vyjadřovat na klaviatuře! Pokud si dnes pustíme skladby Collegia Musica a uvědomíme si, že to tehdy, začátkem osmdesátých let, býval mainstream, slyšíme, jak moc úpadková je dnešní doba, doba bez Mariana Vargy!