Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (31)

plakát

Il Boss - Smrt na zakázku (1973) 

No, je to sice gangsterka plná nelítostných siciliánů, ale Kmotrovi se to sotva vyrovná. A to především proto, že je film z většiny tvořen pouze z vražd a sexu, což filmového diváka časem omrzí. Smrti zde neunikne, kromě hlavní postavy Lanzetty a advokáta, opravdu nikdo. Kulku do hlavy dostane dokonce i velký šéf don Corrasco, kterého hraje Richard Conte tedy don Barzini z Kmotra. Když se to vezme kolem a kolem Boss - Smrt na zakázku je filmem zábavným, ale jenom pro krátkou chvíli. Delší dobu si snad budu pamatovat jen ten soundtrack, který je velice laciny, ovšem velice chytlavý.

plakát

Já, robot (2004) 

Není to špatný film, ale kniha je daleko lepší. Kdyby se autoři víc drželi předlohy možná bych dával o hvězdu lepší hodnocení.

plakát

Klepání na nebeskou bránu (1997) 

Klepání na nebeskou bránu, to je německý film, natočený americkým stylem. Ve filmu je několik opravdu vynikajících okamžiků, které by se daly zařadit do kteréhokoliv amerického bijáku, třeba právě od Quentina Tarantina. Bohužel jedna věc mi zde nesedí. Já prostě nevěřím, že se něco takového může odehrát v Německu! Nedokážu si představit, že by se jakýkoliv Němec choval jako některé postavy v tomto filmu. Je to tím, že jsem degenerovaný Čech, který rozděluje Němce jenom do dvou skupin - na nácky a na boháče, kteří se nechají okrást v Praze či ve Špindlu. Ano je to ostuda, že jsem tak omezený, sám se za to stydím, nemůžu všechny Němce házet do jednoho pytle, já vím, já vím. Ale už je tak a vlastně za to ani nemůžu(Pulp Fiction je stejnak nejlepší).

plakát

Kmotr (1972) 

Příběh ze života obyčejné italské rodiny.

plakát

Lola běží o život (1998) 

Audivizuální stránka je opravdu působivá, ale samotný příběh se mnou ani nehnul. Ve filmu je plno dobrých prvků např. animované pasáže nebo prostřihy na osudy lidí, co Lola potkává. Navíc démonická techno hudba všemu spolu s atmosférou Berlína 90.let dodává jakýsi neopakovatelný exotický nádech(přestože Berlín je v podstatě za rohem). Ale bohužel ... ta dějová stránka byla asi špatně vypointovaná nebo co. Když Lolu zastřelili, bylo mi to jedno, když ji otec řek, že neni jeho, bylo mi to jedno a když vyhrála v casinu, tak jsem se vůbec neradoval. Inu, škoda, jinak by se Lola klidně mohla poměřovat s Trainspottngem nebo Requiem za sen, což jsou filmy podobného ražení.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Podobně jako u Gran Torina zde nečekejte žádné velkolepé scény plné digitálních efektů. Autoři vsadili na emoce Nikoliv na nějaké hysterické výlevy, ale na surové chlapské city, které člověka paradoxně dojmou mnohem víc. Eastwood zkrátka vítězí tím, že neopakuje všechny holywoodské motivy. Člověk uvyklý na šťastné konce je v půlce filmu přesvědčen o tom, jak film dopadne. Ale tu ho najednou překvapí náhlý zvrat, který je velice nehezký, přesto film nadřazuje nad ostatní filmy podobného ražení.

plakát

Monty Pythonův smysl života (1983) 

Když už jsem si zvykl na ten úchylný styl Monty Python a odvykl si hledat v některých skečích smysl, přijde takovejhle film. Možná nejúchylnější věc co jsem kdy viděl.

plakát

Mys hrůzy (1991) 

Některé scény jsou opravdu nezapomenutelné. Například scéna v kině nebo v divadle. Ale jsou tu také věci, které film sráží na čtyři hvězdičky. Za prvé - Cady je až nesmyslně nesmrtelný, chápu, že tvůrci chtěli ukázat jakou má vůli, ale tohle už trošku přehnali. Za druhé - film je jaksi podivně vypointovaný, jeho koncem jsem nebyl nějak zvlášť ohromen. Nic, co by člověka překvapilo, po jeho zhlédnutí jsem si říkal "A to je všechno?". Zkrátka vynikající film se skvělým obsazení, ale pár věcí se mi tam nelíbilo.

plakát

Návrat do budoucnosti II (1989) 

Ve dvojce už jsou trochu propracovanější hrátky s časem než v prvním díle. Takže by se mi tento film měl teoreticky, jako fanouškovi science fiction líbit víc než ten první. Nelíbí. Těžko říct proč, ale už je to tak.