Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (31)

plakát

Autoškola národa (2010) (pořad) 

Když už neni vtipnej ani Míra Bosák, tak kdo?

plakát

Počátek (2010) 

Inception je skoro po všech stránkách dokonalý film. Snad je ten scénař je trošku vadný. Ne, že by nebyl dobře promyšlený, ale je na něm až příliš vidět, že si ho někdo vymyslel. Tím chci říct, že jsem tomu filmu po celou dobu sledování prostě nevěřil a to asi není zrovna dobře. Ale jinak jsem byl po odchodu z kina absolutně spokojen. Dramatický hudební motiv mi pořád duněl v hlavě a stále jsem viděl před očima "létajícího" Josepha Gordon-Levitta .

plakát

Avatar (2009) 

Zajímavé na tomto snímku je, že přestože hlásá "zelené" názory, tak je zároveň i popírá. Popírá je tím, že je odporně rozmáchlý a megalomanský, to znamená zcela "nezelený". Každý pravý ekolog by tento film měl odsoudit. Ale názorovou logiku ponechme za sebou. Film má být především zábava. Ale copak může být Avatar zábavný, když je příběh taková nudná, patetická a rozplizlá, nechci říct co? Přece je však na tomto filmu něco opravdu vynikajícího. A tím jsou efekty. Digitální efekty, je to jediné, co nám zbylo.

plakát

Stmívání (2008) 

Největší problém tohoto filmu je, že je naprosto neslýchaně nudný. A také nepříliš originální. Story o upírech už tu bylo stokrát a toto není pojato nějak extrémně zajímavě. Takže celkový dojem příliš nezachrání ani to, že se natáčelo v pěkných exteriérech či, že je hlavní herečka kost. A proč jsem tedy dal 3 hvězdičky? Jednak proto, že kdybych dal míň a dozvěděli se to někteří moji spolužáci nemohl bych se před nimi dva roky ukázat. A jednak proto, že Kristen Stewart je opravdu pěkná a ještě chvíli mi zůstane v paměti.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Naprosto strhující snímek, jednoznačně nejlepší film roku. Ale pořád existují i lepší filmy.

plakát

96 hodin (2008) 

Musím říct, že tenhle francouzský akční biják je opravdu skvěle natočený. Člověk by opravdu uvěřil, že se taková věc může stát. Ano, může se stát, že někomu pařížští Albánci unesou dceru a chtějí zní udělat zfetovanou prostitutku. Ale nemůže se stát to, že ji její tatík zcela sám zachrání, zabije přitom 50 po zuby ozbrojených gangsterů a ještě přitom stihne utíkat před francouzskou policií. To zkrátka není v lidských silách. Možná někomu připadám jako hnidopich, ale mě to prostě bilo do očí. Zřejmě z toho důvodu, že jsem se nedávno zúčastnil přednášky o sebeobraně, kde nám příslušníci policie vysvětlili, jak malou šanci má neozbrojený člověk proti člověku s nožem. A také že člověk může mít černý pásek v judu, ale v klíčové situaci všechny své vědomosti jaksi zapomene. Ale co. Film je film. Nemůžu pořád chtít realističnost, akční film není dokument. Nakonec tedy dávám, i přes všechny moje připomínky, pět hvězd.

plakát

Cyborg Cheerleader: Fuckdown in Hockey Mask Camp (2007) (amatérský film) odpad!

V celém "filmu" není jediná dobrá scéna, snad až na jednu :-). Uznávám, že není lehké natočit dobrý film bez finančních prostředků, štábu a talentu, ale přesto to tvůrce neopravňuje k stvoření takovéhle srágory.

plakát

Šikulové (2007) (pořad) 

Nejsem proti tomu, aby si děti vyráběli různé nepotřebné nesmysly, aspoň se přitom zabaví. Ale jsem proti moderátorům, kteří se pořád idiotsky usmívají a melou nějaký unuděný sra***. Ještě by na ty děti mohli šišlat!

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Hlavní hrdina je mi silně sympatický, stejně tak jako hlavní hrdinka, stejně tak jako hlavní myšlenka filmu. Jen je škoda, že totalita je zde velice špatně vykreslena. Když už uděláte něco hodně protistátního, zabijí vás, ale jinak si můžete žít úplně v pohodě. Takhle to skutečně nefunguje. Vyhledal jsem komiksovou předlohu, abych se utvrdil v tom, že původní autor udělal práci lépe. Ano udělal, ale některé věci se mi v komiksu moc nelíbily, v něčem byl lepší film. Každopádně hodnotím za pět, i když s jistými výhradami.

plakát

Já, robot (2004) 

Není to špatný film, ale kniha je daleko lepší. Kdyby se autoři víc drželi předlohy možná bych dával o hvězdu lepší hodnocení.