Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Tommy (1975) 

Budete se možná divit, ale tohle je první opera, kterou jsem kdy viděla. Nic méně, film Tommy je za mě jedinečný tím, že většina dialogů jsou zpívané a herecké výkony jsou trochu amatérské, ale v tom já vidím tu krásu. Škleb Acid queen v podání Tiny Turner mě bude děsit do teď. Nevím, jestli Keith hrál strýčka Ernieho nebo strýček Ernie hrál Keitha. Sekta, která uctívá Marylin v čele s Ericem Claptonem, Petem a Oxem je nezapomenutelná jako Pinball Wizard. (SPOILER) Scéna kde Tommyho matka Nora prohodí Tommyho zrcadlem a Tommy začne zpívat "Im free" je úžasná. Ze scény je cítit ta radost z útěku do míst, kde ho nikdo nezná a není pod tlakem rodiny a fanoušků (KONEC SPOILERU). Film Tommy si spíš užijí fanoušci The Who, jako já než obyčejný divák, ale určitě neuškodí to jednou vidět. A jak jinak to mám zakončit než "See me...Feel me...Touch me...Heal me ".

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Myslela jsem že, to bude něco ve stylu Mumie nebo Cesta do středu země, ale spíš je to něco mezi Harrym Potrrem a hodně špatnou Trojou. Trochu mě to zklamalo ale, možná to bude tím že, moc neholduju fantasy a mám radši Gladiátora nebo Indiho Jonese. Jinak celkem dobrá ořechovka.

plakát

Patriot (2000) 

Patriot je velmi autentický snímek u kterého se vžijete do děje od začátku filmu. Herecký výkon  Mela Gibsona je úžasný ale o něco víc se mi líbily Heath Ledger a Gregory Smith. Díky nim Gabriel a Thomas působí jako opravdový sourozenci a je radost na ně pohledět. Scéna kde Benjamin zneškodní červenokabátníky jenom s pomocí tomahawku je dokonalá jak akce, tak kamera. Upřímně slzička ukápla ale stojí to za to aspoň jednou vidět tento film.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Nevím jak vy, ale jsem jediná komu některé pasáže přišli podobné knize Podivný případ Dr. Jakylla a pana Hyda?. Já vím, že Einar Wegener byl reálný dánský malíř ale i tak je to k zamyšlení. Nicméně film je hezky zpracovaný ale asi mě to stačí vidět jednou. Místy mě to přišlo trochu prázdné. Co musím uznat jsou Gerdy skici a obrazy, které pro film namalovala Susannah Brough. Dobrá práce. Einarova krajina mě inspirovala k tomu ji někdy zkusit namalovat či nakreslit. Film sice není pro mě ale fanoušky si najde.

plakát

Wonka (2023) 

Optimistický až trhlí cukrář, který chtěl ukázat světu, že věci o kterých jen sníme se můžou stát skutečností.  V kině  jsem si připadala jako malá holka, která sní ovšem možném. Prostě magická podívaná pro moje oči. Dá se říct, že Wonka jede na pohádkové notě ale filmu to vůbec neškodí. Malá výtka - trochu mi chyběla temná stránka Willyho Wonky. Ale líbilo se mi, že si český dabing pohrál s jmény postav. A nakonec řekneme si upřímně, kdo by nechtěl ochutnat pralinku ve fialové krabičce.

plakát

Bratři (2023) 

Film Bratři je velmi napínavý a autentický triller. Herecké výkony Oskara Hese, Jana Nedbala a Václava Neužila ml. jsou úžasné. Příběh má rychlé tempo a nudit se určitě nebudete. Hudba v pozadí se mi velmi líbila a filmu dodává ten správný říz. Prostě a jednoduše...běžte tento film podpořit do kin. Stojí to za to!

plakát

The Doors (1991) 

Mrzí mě že se film zaměřil spíš na kontroverzi Jima Morrisona než na příběh The Doors. Bylo by fajn kdyby tam daly více povedených koncertů např. koncert v Hollywood Bowl v šedesátém osmém nebo koncerty v Londíně, v Chicagu...(Škoda že se nemohli zúčastnit Woodstocku). Ale musím ocenit herecký výkon Vala Kilmera, ztvárnit Jima muselo být  velmi těžké a jemu se to podařilo. Jestli se zajímáte o 60. léta, o květinové děti nebo nejlépe o The Doors, tak tenhle film je pro vás jako dělaný.

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Akční film jak má být. Rambo v podání Sylvestera Stalloneho je úžasný. Ve filmu je zobrazena jak jeho velmi silná stránka, tak i ta  traumatizovaná z války ve Větnamu. A to se mi na filmu líbí, že i ten co má hordu svalů, zelený baret a nic ho nezastaví, může mýt i své slabé chvilky.

plakát

Antologie Beatles (1995) (seriál) 

Nepopsatelný............prostě...užasný!

plakát

Rocketman (2019) 

Filmy ve stylu "hraných životopisů" mám moc ráda jako Elvis nebo Bohemian Rhapsody ale Rocketman je za mě ten nejpovedenější. V Rocketmanovy je dobře zobrazen vrchol slávy a pád, z kterého je těžké se postavit na nohy (závislost na drogách, alkohol...). Taron Egerton a Jamie Bell jsou mi velmi sympatičtí a ve filmu působí jako nerozlučná dvojka. Scéna v kavárně kde Elton a Bernie zpívají "The Cowboy´s Lament" nebo jak Elton promlouvá k lidem kteří byly a jsou v jeho životě  jsou úžasné a inspirující. Doporučuji i lidem, kteří se o Eltona Johna tolik nezajímají.