Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (259)

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Beru-li v potaz, že Dark Fate ignoruje všechny Tčka po Dni zúčtování, ptám se - opravdu jste po 28 letech nevymysleli lepší námět a scénář než tuhle zoufalost? Splácaný jak za 2 hoďky u piva... Vždyť je to dokola pořád to samý, stejná struktura děje, i ty opakující se lokace a akční scény. Jen to utvrzuje v názoru, že jedinou možností po T2, případně T3 bylo něco na způsob Salvation (klidně více dílů) končící posláním T800 a Reese zpět do 1984. Na druhou stranu jsem čekal mnohem větší průšvih, kde mě budou štvát ty současný social justice a girl power tendence. Ty jsem nakonec ani moc nevnímal, rovněž není DF zdaleka tak pitomý jako Genisys. Zkrátka jako samostatný akční film celkem funguje, táhne ho nahoru hlavně Linda H. a Arnold, ostatní jsou spíš do počtu, záporák průměrný. Jen fakt nesrovnávat s prvními dvěma díly, ty jsou úplně někde jinde a je s podivem (a zároveň to potvrzuje jeho genialitu), že Cameron dokázal téměř před 30 lety natočit lépe vypadající a nadupané akční scény, oproti kterým jsou ty v Dark Fate v podstatě pouze generická a digitální nuda.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

Hrozná slabota, už Apocalypse byl nic moc, tohle je téměř suterén. Zachraňuje to tak pouze scéna ve vlaku, která má řekněme čtyř až pětihvězdičkové parametry, a pak Fassbender, který se ve filmu ocitnul jakoby náhodou, je o několik levelů jinde, půlka lidí tam neumí pořádně hrát.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Když bych to měl rozdělit, tak samotný film mezi 3 a 4, hudba samozřejmě za 5. Úplně nesdílím to tuzemské nadšení, místy mi to přišlo zkratkovité a nedotažené (a to i pokud bych měl přijmout, že celý děj je od skutečnosti mnohdy hodně vzdálen). Chápu, že to asi neměl být dokument, ani biografie... Na druhou stranu - Mercuryho život byl natolik zajímavý, že mi prostě přijde zbytečné, aby si k dramatizaci film pomáhal berličkami typu rozpad kapely, "několik let jsme spolu nehráli", zjištění HIV a oznámení ostatním už před Live Aid apod., když naopak jindy (vztak s Mary/Huttonem) spíš klouže po povrchu. Celkově mi to prostě úplně nesedlo i přesto, nebo možná právě proto, že Queen byla první kapela, kterou jsem opravdu žral, dodnes je rád slyším a skoro celou diskografii mám na originál CD/MC ještě z doby 20 let zpátky, kdy útrata za dané nosiče spolkla těžce šetřené kapesné... Jasně, závěrečný koncert je emocionální pecka a oko nezůstane suché, na druhou stranu, pusťte si originální záznam někde na youtube - to můžu vidět stokrát, k Bohemian Rhapsody se asi vracet nebudu.

plakát

Venom (2018) 

Nevyužitý potenciál, a to hlavně z hlediska příběhu, ale i akce, která není buhvíjaká. Jinak to však žádný průšvih není, Hardy je v pohodě, nejvíc proto baví vnitřní dialogy Brock/Venom, jejich hlášky a celkově je to i přes poměrně delší stopáž celkem zábava.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Vynikající akčňák, jeden z nejlepších, co jsem v poslední době viděl. Perfektní příběh, který ani chvíli z té relativně dlouhé stopáže nenudí, přesně dávkované zvraty, přehledná akce, emoce, skvělí herci. Přesně takhle si představuju pětihvězdičkový žánrový snímek. Mám chuť si sérii sjet znovu pěkně od trojky včetně. Cruise je borec, jen tak dál.

plakát

Úžasňákovi 2 (2018) 

Povedené pokračování, příběhově i záporákem mi to přišlo slabší než jednička, která mě tenkrát bavila o něco víc. (otázkou je, jak by bavila dnes, pár let jsem ji neviděl). Nejvíc pobavila opět Edna a pak Jack-Jack. Solidní 4 hvězdy.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Zatím nejlepší Avengers, po nic moc dvojce bylo třeba zase zvednout laťku. Při tom obrovském množství postav a mini příběhů to celkem slušně drží pohromadě, snad jen nějaké ty chvíle se Strážci mě nudily. Naopak nástupy Capa a Thora famózní, stejně tak záporák v podání Brolina je ok. S koncem problém nemám, něco podobného jsem čekal, tak uvidíme, co přinese čtyřka. Silnější 4 hvězdy.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

U mě o něco slabší než první díl, některé momenty jsou rozhodně bránici trhající, jindy se zas vtipy minou účinkem, trochu jak na houpačce. Brolin však opět vynikající, stejně jako titulkové scény.

plakát

Příchozí (2016) 

Jeden z nejpůsobivějších filmů posledních let, nejen z ranku sci-fi. Napětí provází diváka po celou dobu, závěr je božský a Amy Adams neskutečná. Viděno zatím dvakrát.

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

"Trojka je vždycky nejhorší..." Heh, povedená sebereflexe... Čím byl Last stand pro původní trilogii, tím je Apokalypse pro tu novou. Nuzný příběh, nezajímavý záporák a matná akce. Singer má kliku, že má na plátně Fassbendera, ten si každej svůj moment krade pro sebe a celkový dojem výrazně zlepšuje. Z mladých mutantů pak potěší tradičně (byť opakující se) Quicksilver, i nová Jean je celkem fajn...