Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (2 156)

plakát

Husiti (2013) 

Z historie se člověk může poučit, nebo si z ní může dělat legraci. Autoři přišli s vtipným nápadem, jak zakamuflovat Husův konec a Žižkův zrod. Při kázáních podsouvají Husovi přímo citace z Výkladu Viery, Desatera a Páteře, což přičítám k dobru. Líbilo se mi i propojení na osobnosti světových dějin. Od filmu jsem moc neočekával, nakonec jsem byl příjemně překvapen. Otázkou zůstává, komu je film určen: (základo)školáci neznalí příčin a fakt, nepochopí. Díky filmu se může diskutovat o manipulovatelnosti dějinami. Dějiny udatného národa českého jsou ve své zkratce mnohem lepší.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Míň je někdy víc. Ale v případě Beneše čtoucího mnichovskou dohodu by to chtělo aspoň trenky:-) V deklamaci historických událostí se divák neznalý historických detailů ztrácí... Např. Kulka pro Heydricha - F. Moravec a jeho zástupce (Trojan - Mokrý) v cca pětiminutovém dialogu, který se odehrává v r. 1941, stačí shrnout všechno, co se stalo od vzniku protektorátu (napadení Polska, 28. říjen ...).Připomenutí Osuského nebo Hodži působí jako z učebnice dějepisu.

plakát

Líbáš jako ďábel (2012) odpad!

Poledňáková se z Bartošky a Magálové snaží vyždímat podobně dramatickykomediální pohledy jako kdysi ze Satinského s Šulcovou, navíc angažuje pár roztomilých žvatlajících dětiček, ale zapomněla na uzavřenost prostředí. Místo komedie jsem se nedokázal zorientovat v množství postav, exotičnost prostředí mi přišla nefunkční a prázdné fráze moc komických situací nenabízejí.

plakát

Světlo pro Světlušku 2013 (2013) (pořad) 

V letošním ročníku Aneta vybrala výborné hosty, s nimiž si skvěle ladila (Hradišťan, Marta Kubišová). Nenucenost oslav podpořila i moderátorka Adéla Banášová.

plakát

Tady hlídám já (2012) 

Radši deset repríz Vény Straky s jeho pitomečkem pitomým malým než znovu skoro dvouhodinový pokus o rodinným film. Škoda, že do projektu nezapojili scénáristu. Pak by herci (hlavně Javorský) mohli hrát postavy a ne žvýkající karikatury a přežvýkavce (Iva Pazderková)... Oceňuji snahu Veroniky Divišové, akci S (Nový + Stašová) a jezevčiky.

plakát

Muži v naději (2011) 

Upřímně jsem se nasmál - jednotlivé motivy byly dotaženy do správné pointy. Ústřední čtveřice hrála přesvědčivě. Mužské postavy mi svým chováním chvílemi připomínaly Kristiána Oldřicha Nového na prahu 3. tisíciletí. Předpokládám, že po zhlédnutí tohoto filmu vzrostl počet zájemců o orientační běh:-)

plakát

Muž na drátě (1985) 

Bartoška dokáže scénáristické chyby svým dokonalým herectvím téměř zamaskovat:-) I když přestřelka na střeše věžáku a kamarád - znalec detektivek - působí komicky.

plakát

Královská aféra (2012) 

Výpravný historický snímek sice nepřináší nic nového (rámcově odvyprávěný příběh lásky), ale rozhodně nenudí.

plakát

Hrůzostrašný dějepis (2001) (seriál) odpad!

Skutečně děsivé, hrůzostrašné, hnusné zpracování. V té zrůdnosti zapadnou i občasné zajímavosti.