Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (50)

plakát

No Game, No Life (2014) (seriál) 

Naprostá pecka, tohle mi chybělo. K návratu ke sledování anime jsem si nemohl vybrat lepší anime. Povznesení základních principů her do absurdních a ztřeštěně promyšlených výšin. Ústřední dvojice baví svojí nekompromisní inteligencí při překonávání her a zároveň svými sociálními fóbiemi. Hlavní podmínkou světa ve kterém se dvojice ocitne je se především bavit a to seriál splňuje pro mne dokonale.

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

A začalo to tak pěkně. Uvedení do příběhu "nových jiných" Transformers má ten správný Bayovský nádech. Úžasné záběry zalité sluncem, na krásnou dívku v upnutých džínách, vlající americká vlajka. Ovšem místo řešení teenagerských patálií se tu přetřásá vztah otec-dcera a to značně přetéká kýčovitostí. Dialogové konstrukce jsou místy těžkopádné, akce až s přibývajícím časem nabírá na intenzitě a kdyby nebylo od začátku prvních ukázek deklarováno, že budou přítomni dinosauři, tak by jistě jejich nástup na posledních pět minut byl více intenzivní. Ocenil bych zúžení počtu významných transformerů a nádhernou architekturu mimozemské lodě.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Na hraně zítřka řadím mezi filmy od kterých sice už očekáváte kvalitu díky trailerům a šeptandě, ale zážitek při projekci vysoko nastavenou laťku ještě překoná. I když využije scénáristické či dramaturgické zaběhlé postupy (použité minimálně již jednou v jiném filmu), ale zapracuje je správně a obohatí film v rámci žánru, takže z toho vyjde zábavná akční jízda. PS: Díky Warner Bros. a hlavně Moviezone za možnost vidět tento film v kině s předstihem.

plakát

Nevědomí (2013) 

Oblivion potěší především po vizuální a zvukové stránce, podobně jako u pokračování Trona, Shodoval se i pocit, který jsem měl po prvním zhlednutí filmu a to jistá rozčarovanost nad celkovou konzistencí scénáře. Líbilo se mi, jak je zpracováno to co vidím, jak je zpracování to co slyším, ale ne náplň toho co film snaží ukázat.

plakát

Lesní duch (2013) 

Zbytečná a zdlouhavá nerozhodnost postav k akci, nemohoucnost při útěku natahující scénu do úmoru, stupidita chování některého charakteru, který najednou přijde s brilantním nápadem a našlo by se více, co mě na horrorových scénářích vytáčí a jenž byly použity v tomto filmu. Co jsem naopak postrádal bylo větší prohloubení mytologie s tajemnou knihou, zde působí jen jako obrázkové leporelo s výjevy, které se ve filmu staly. Podivné mi přišlo i finále, kdy očekáváte nástup samotného pána temnot do deště krve a místo toho se dočkáte stejné pomalé potvory s touretovým syndromem. Kéž by se radši objevil Bruce Cambell a rozřezal přeživší motorovkou. Technické zpracování je na slušné úrovni, kus poctivé standardní práce. Co na filmu potěší je po titulkový závěr a scéna kdy se jedna z postav vysměje druhé, pro její neskonale stupidní uvažování a jednání.

plakát

Zahulíme, uvidíme 3 (2011) 

První dva díly mne nijak neuchvátili a možná i proto, mi trochu jinak laděný 3. díl chutnal o mnoho více. Bizarní a vtipné scénky hrály silnou přesilovku proti nechutným a nepovedeným. Naopak "happyendově" vymalované finále bylo o trochu slabší než v díle prvním a druhém. NPH jako obvykle legendární cameo.

plakát

Re-Play (2009) (pořad) 

Znám Mikoláše Tučka alias Tukana z dob, kdy vytvářel a moderoval pořad "Volejte šéfredaktorovi", který vycházel na DVD k oblíbnému našemu/vašemu/jejich ne časopisu. Na jeho styl humoru jsem tedy zvyklý a sedí mi víc než trencle od Styx. S Alžbětou tvoří sympatickou moderatorskou dvojici dle mého ideálně zapadající do stylu pořadu. Pořad je free cool a in, což přesně pasuje na televizní stanici Prima Cool a diváckou skupinu, kterou chtějí oslovovat. Recenze jsou předkládány v líbivém designu s výrazným voiceoverem.

plakát

Veřejní nepřátelé (2009) 

Žánrově vypiplané, atmosféra vtíravě působivá, konec emocionálně dokonalý. Tři body - tři hvězdičky. S příslibem do dalších projekcí. Musím se na to kouknout znova, abych zjistil proč filmu s tak brilantními hereckými výkony a momenty nedávám vyšší hodnocení.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Krásná audiovizuální nelineární nuda okořeněná kvalitními hereckými výkony. Roztomilé zpracování vztahových křižovatek. Přemýšlím jestli lidem neznalým knižní předlohy přijde film vůbec příběhově srozumitelný. Já sám mám pocit jako bych sledoval přes dvě hodiny trvající mini příběhy z Bradavic, které mají někdy těžko viditelnou návaznost.

plakát

G. I. Joe (2009) 

„Je to blockbuster, vypni mozek! Je to blockbuster, vypni mozek!“ říkal jsem si před zhlédnutím tohoto filmu, abych si ho vůbec užil. A bylo to potřeba, Takže nepočítám do hodnocení spousty nelogičností a nesmyslnosti vyspělé techniky (i když díky tomu vyzněl film vtipněji než tvůrci nejspíš zamýšleli). Jenže oni ani ty hlavní devízy filmu nejsou kdovíjak kulervoucí. Akce je napěchovaná od začátku až po konec, ale postrádal jsem víc invence. Několikrát mi proběhlo hlavou „tohle už jsem někde viděl“. Na druhou stranu pár záběrů mě opravdu zaujalo a líbilo, kéž by jich bylo více. Co mě ale doopravdy zklamalo, byly rádoby vtipné hlášky. Bohužel mi vůbec nepadly do vkusu/nálady/stylu humoru. Místy se mi děj zdál lehce rozháraný, tolik osobních dějových linií a skoro každá by vystačila při rozšíření na celý samostatný film.