Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (50)

plakát

Monstra vs. Vetřelci (2009) 

Hlášky – dobré, odkazy na různé sci-fi – velmi příjemné a zábavné, postavy – roztomilé. To jsou základní ingredience pro výborný animák. Který se bohužel pro mne v tomto případě nekonal. Jedním z důvodů je příběh, nemusí být vždy dokonale propracovaný a bez chybičky a ani tak duchaplný jako bývá u studia Pixar, ale tady se mi zdá, že až moc tvůrci spoléhali na 3D efekt a při jeho absenci se dostanou na povrch daleko snadněji nelogičnosti, příběhové trhliny i jeho celková nudnost. Celou situaci ještě mohli zachránit postavičky. Ty ač jsou velmi roztomilé a legrační(B.O.B jasně vede s dokonalým dabingem Setha Rogena), tak mě nepřirostli tolik k srdci. V celkovém hodnocení tedy nevyplave Monster vs. Aliens výše jak do průměrných vod amerických animovaných filmů. PS: Pokud to teda neuvidíte ve 3D.

plakát

Psychoville (2009) (seriál) 

Nijak převratná dějová zápletka, spíše naopak se tu jedná o příběh už mnohokrát použitý ve filmech i seriálech. Co (nebo spíše kdo) tuto ministerii dělá pro mě zajímavější oproti ostatním, jsou postavy a jejich neotřelé a černo-humorné situace do kterých se dostávají. Vtípky a atmosféru jsem si užíval hlavně díky někdy až divadelnímu vystupování herců.

plakát

Krajina přílivu (2005) 

Psychotropní podnebí, dětská imaginace a herecký výkon hlavní představitelky mají zásadní vliv na to, jak film působí na diváka. Někdo bude znuděný nelineárním průběhem děje, někdo se zas nechá unášet ulítlými dobrodružstvími malé Jelize-Rose. Libí se mi jak Gilliam neustupuje komerčnímu způsobu natáčení a stále si točí filmy po svém.

plakát

DOA: Na život a na smrt (2006) 

Historie filmů podle počítačových her dokazuje, jak ošemetné odvětví filmu to je. Povedených filmů podle her by se dalo spočítat na prstech jedné ruky dělníka pracujícího na soustruhu.IMHO Dead or alive se mezi ně bohužel nepropracoval a skončil v poli poražených. Příběh naprosto zbytečně hloupý, určitě se dalo vymyslet něco lepšího. Ani bojové sekvence nebyly na takové úrovni aby přebyly příběhovou stránku. Nudný film to ale určitě není, spíše promarněná šance.

plakát

Znamení (2002) 

Úžasně budované napětí srážené vyloženě trapnými situacemi spojenými s náboženstvím. Ovšem jakmile se na scéně objeví vetřelci, dostaví se taková atmosféra, kterou umí navodit jen Shyamalan.

plakát

Perfektní skóre (2004) 

Skupina dospívajících mladistvých má před sebou srovnávací zkoušku SAT, která má rozhodnout o jejich dalších cestě v životě. Představa, že výsledek jediné zkoušky může mít takový dopad na vlastní životní cestu připadá Chrisu Evansovi nefér, a když je zkouška nefér proč by on taky nepoužil nefér prostředky a tak se rozhodne ukrást výsledky testů. K tomu mu bude pomáhat půvabná Scarlett Johansson.Pro mě kultivovaná komedie, bez trapných vtípků pro chvilku relaxace.

plakát

Scary Movie 4 (2006) 

Nemastné a neslané dalo by se říct. Během filmu se párkrát pousmějete nad veskrze ohranými vtípky, které už nemají takovou lehkost jako v minulých dílech, působí spíše těžkopádně a neohrabaně. Možná se nepovedl výběr parodovaných filmů, ale spíše už je to poslední výkřik do tmy, skomírajícího a překombinovaného filmového odvětví parodie.

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Příjemný příběh s osobitými filmovými charaktery. Hlavní postava hezounek Frank Abagnale Jr. má velké nejen vnitřní kouzlo, které mu pomáhá při jeho šekových podvodech. V normálním životě by většina lidí tohoto muže rychle odsoudila, ale když vidíte s jakou inteligencí a nonšalantnosti se vydává za pilota, doktora a právníka musíte si ho oblíbit.

plakát

Velmi nebezpečné známosti 3 (2004) 

Patetickými rozhovory naplněný film s velmi průměrnými hereckými výkony až na charismatického Kerra Smitha. Nevidím naprostý důvod proč se vůbec tento film natáčel. Všechno bylo už obsaženo v minulých dílech serie, scénář není překvapivý spíše od začátku předvídatelný.

plakát

Flákači (1995) 

Kevin Smith je s největší pravděpodobností nejlepší tvůrce romantických komedií všech dob a dokazuje to hned ve svém druhém celovečerním snímku. Nenajdete tu žádné trapné scénky ani vyumělkovaný závěr. Smith rozehrává pohodou inteligentní zábavu plnou pop-kulturních hlášek, asertivních dialogů a scének s vynikajícím Jayem a Silent Bobem.